Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Wiena Veenstra-Hoving Deltion College
ITIL OSA is een prima training, met een leuke docent!

P. Gelder Zorg en Zekerheid
Ik waardeer de training ITIL Foundation met een 9! een goede uiteenzetting. De trainer maakte gebruik van sprekende praktijkvoorbeelden.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Gemeente Den Haag
Defensie
FME
Gemeente Amsterdam
Ciratum
Academisch Medisch Centrum
Idexx
Didacticum
MaestroAcademy
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Masterclass Big Data

  MASTERCLASS BIG DATA

  Prijs: € 1050,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  27-01-2020 en 28-01-2020 (Utrecht)
  14-05-2020 en 15-05-2020 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Big Data is tegenwoordig een populair begrip. Elke dag worden grote hoeveelheden data geproduceerd van verschillende aard en oorsprong. Het juiste gebruik kan grote voordelen voor een organisatie hebben. Volgens onderzoek van Gartner presteren bedrijven die big data gebruiken in hun besluitvormingsprocessen en bedrijfsvoering beter dan bedrijven die dat niet doen. Dit komt onder meer doordat big data een bedrijf in staat stelt om financiële risico’s beter in te schatten, producten te verbeteren of nieuwe producten te ontwikkelen, afzetkansen in kaart te brengen, betere gepersonaliseerde aanbiedingen te doen en fraude eerder te ontdekken. Maar er zijn ook uitdagingen bijvoorbeeld op het gebied van privacy of de te gebruiken technologie en tools. Het is in ieder geval duidelijk dat het verzamelen, analyseren, verwerken en gebruiken van data en informatie de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

  De Masterclass Big Data is ontwikkeld om u te leren wat Big Data inhoudt en wat de mogelijkheden zijn van Big Data binnen organisaties. U krijgt inzicht in de basisbegrippen van Big Data, u maakt kennis met de belangrijkste bronnen van Big Data en leert over de verschillende aspecten van Data Mining. Tenslotte krijgt u een beeld van de concepten toegepast binnen big data oplossingen zoals mapreduce en gedistribueerde dataverwerking.

  Uw profiel
  Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de mogelijkheden en concepten van Big Data en meer specifiek voor IT projectmanagers, Business Intelligence consultants, database specialisten, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie en data architecten, marketing (technology) managers en innovatie managers.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Big Data komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Big Data Fundamentals
  – Historie en eigenschappen
  – Praktijkvoorbeelden (projecten en producten)
  – Privacy en informatiebeveiliging
  – Projectinrichting

  Bronnen voor Big Data Sources
  – Organisatie specifieke databronnen
  – Social Media
  – Publieke datasets

  Big Data concepten
  – Data Mining
  – Mapreduce
  – Hadoop
  – NoSql

  Big Data raamwerk
  – Data acquisitie, selectie en filtering
  – Verwerking
  – Analyse
  – Visualisatie
  – Data management en workflow
  – Big Data toepassingen

  Trainingsduur en kosten
  De Masterclass Big Data duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €1150,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Deze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.
  Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is alsgastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hijbestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

  Data-architectuur Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot Data-architectuur of optimaliseren van uw IT organisatie of bent u op zoek naar een deskundige data-architect, analist of een expert op het gebied van Big Data?neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  R. Naastepad
  Data-architectuur & Big Data is een goede training. Het raakt alle aspecten van Data architectuur. De trainer legt de stof duidelijk uit.

  Henk de Joode
  Data-architectuur & Big Data is een duidelijke training, in een goed tempo. Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata Masterclass Big Data:

  27 January 2020
  Training Masterclass Big Data (MCBD)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  14 May 2020
  Training Masterclass Big Data (MCBD)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____