Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


P. van Gils Sodexo B.V.
9/10 -Rating9
PRINCE2 Foundation is een leuke en zeer leerzame training. Een leuke docent.

Gerie Jansen Jez Media Services
8/10 -Rating8
Jan brengt de inhoud prima over in begrijpelijke taal met veel voorbeelden. Beschikt over veel kennis.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise

  Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise

  Prijs: € 1450,-
  Duur: 3 dagen

  Locaties en data

  De training Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  24-01-2022, 25-01-2022 en 28-01-2022 (Online)
  21-03-2022, 22-03-2022 en 24-03-2022 (Klassikaal - Den Haag)
  13-06-2022, 14-06-2022 en 17-06-2022 (Klassikaal - Den Haag)
  24-10-2022, 25-10-2022 en 28-10-2022 (Klassikaal - Den Haag)
  12-12-2022, 13-12-2022 en 16-12-2022 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Bent u op zoek naar Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect? Dan kies je voor IT Management Group. De Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect is een training die u niet mag missen wanneer u te maken heeft met dataverwerking of informatievoorziening! Steeds meer organisaties zien in dat data waarde kan bieden. Ontsluiten van data, data science, data virtualisatie en big data zijn allemaal sterk in opkomst en zijn gericht op het ontsluiten van data.

  Echter bij het ontsluiten van data wordt een beschrijving van de data steeds belangrijker. Wat is bijvoorbeeld de structuur van de data, waar is het te vinden, wat betekent de data, is de kwaliteit van de data goed? Allemaal vragen die opkomen bij dataverwerking. Data modellering is een belangrijk hulpmiddel om op deze vragen een antwoord te geven!

  Datamodellering zal vanuit verschillende gezichtspunten plaatsvinden. Iemand in de primaire organisatie is bijvoorbeeld geïnteresseerd in wat de data betekent, de ICT afdeling wil graag weten hoe en waar de data is opgeslagen en data analisten willen graag weten wat de kwaliteit van data is. Om de vele gezichtspunten van een antwoord te voorzien, is datamodellering belangrijk. In de training worden veel praktische tips en praktijkvoorbeelden van verschillende data modelleertechnieken besproken.

  Sparx Enterprise Architect is een veel toegepast modelleertool. Zeker voor verschillende vormen van datamodellering is het een breed toegepaste modelleertool. Dus heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data virtualisatie, master data of big data in uw organisatie? Dan is de combinatie van modelleren en de inzet van een modelleertool een vereiste!

  Uw profiel

  Heeft u een verantwoordelijkheid voor de informatie- en datavoorzieningvan uw organisatie? Heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data virtualisatie, master data of big data in uw organisatie? Dan is deze praktische datamodellering training voor u een eye-opener!

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Inleiding
  • Wat is informatie en wat is data?
  • DaMa en definitie op datamodelleren
  • Gelaagde informatiemodellering

  Conceptuele datamodellering
  • Glossaries
  • Sipoc
  • ArchiMate

  Logische datamodellering
  • UML Klasse modellen
  • UML Object modellen

  Fysieke datamodellering
  • ER diagrammen
  • Normaalvormen
  • XSD schema’s

  Extra modelleervormen
  • Object gebeurtenissen matrix
  • Data Flow diagrammen
  • Data vault
  • Data mappings
  • Big Data
  • CRUD matrix
  • Facts en dimensies

  Datamodellering toepassen
  • Big Data
  • Datawarehousing en ETL
  • Master datamanagement en registers
  • Model Driven Architecture, Code genereren en prototyping
  • SOA registries en EAI

  Datamodelleren met Enterprise Architect
  In de trainingsdag voor data modelleren met Enterprise Architect worden alle bovengenoemde notatievormen gedemonstreerd in een praktische context. Daarnaast wordt ingegaan op hoe data modellen geintegreerd kunnen worden en hoe je de opgestelde modellen kunt gebruiken voor het genereren van documentatie, webpagina’s en (database)programmatuur.

  Trainingsduur en kosten

  De masterclass Data- en Informatiemodellering duurt 3 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen € 1450,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  U dient een eigen laptop mee te nemen waarop Sparx Enterprise Architect geïnstalleerd kan worden.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Trainer Bert DingemansDeze training wordt gegeven door Bert Dingemans. Bert is een gedreven informatiearchitect met een passie voor data, modelleren, integratie en beheer. Bert heeft meer dan 20 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Onder andere voor de Belastingdienst, Zwitserleven, het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Gelderland en Jeugdzorg Nederland. Samenwerken met verschillende stakeholders, contacten onderhouden en verbinden van betrokkenen in de organisatie is zijn werkwijze. Graag vervult Bert de rol van intermediair tussen ICT en de rest van de organisatie, hij is daarbij zeer goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende en coachende rol.

  Bert heeft ervaring als spreker op congressen voor ICT professionals en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Leuven. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bijvoorbeeld binnen de redactie van het Software Developer Magazine en binnen de afdeling architectuur van het NGI. Hij is auteur van het boek ‘Data-architectuur in de praktijk’ en heeft daarnaast veel artikelen en whitepapers geschreven gericht op architectuur, data-architectuur, integratie, beheer en modelleertechnieken. Verder is hij gecertificeerd cloud architect en SOA architect en gecertificeerd Big Data Professional.

  Data-architectuur Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot data gedreven organisaties, data modellering, – architectuur, – management of de inzet van Sparx Enterprise Architect? Neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Raoul van Dok
  8/10 -Rating8
  Duidelijke uitleg, goede voorbeelden vanuit de pratktijk.

  R. Naastepad
  9/10 -Rating9
  Data-architectuur & Big Data is een goede training. Het raakt alle aspecten van Data architectuur. De trainer legt de stof duidelijk uit.

  Henk de Joode
  8/10 -Rating8
  Data-architectuur & Big Data is een duidelijke training, in een goed tempo. Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Data Modelleren met Sparx Enterprise Architect:

  24 January 2022
  Training Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  21 March 2022
  Training Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Den Haag)
  _____ _____ _____