Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Osama Hamdi Project DIA
10/10 -Rating10
De training is op een leuke manier gegeven, fijne pauzes tussendoor en de trainer heeft voldoende kennis van zaken.

David Andre ING
8/10 -Rating8
ITIL SOA was een prima training, zoals ik gewend ben van de IT Management Group.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise

  Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise

  Prijs: €1475,-
  Duur: 3 dagen

  Locaties en data

  De training Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  09-10-2023, 10-10-2023 en 13-10-2023 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Bent u op zoek naar Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect? Dan kies je voor IT Management Group. De Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect is een training die u niet mag missen wanneer u te maken heeft met dataverwerking of informatievoorziening! Steeds meer organisaties zien in dat data waarde kan bieden. Ontsluiten van data, data science, data virtualisatie en big data zijn allemaal sterk in opkomst en zijn gericht op het ontsluiten van data.

  Echter bij het ontsluiten van data wordt een beschrijving van de data steeds belangrijker. Wat is bijvoorbeeld de structuur van de data, waar is het te vinden, wat betekent de data, is de kwaliteit van de data goed? Allemaal vragen die opkomen bij dataverwerking. Data modellering is een belangrijk hulpmiddel om op deze vragen een antwoord te geven!

  Datamodellering zal vanuit verschillende gezichtspunten plaatsvinden. Iemand in de primaire organisatie is bijvoorbeeld geïnteresseerd in wat de data betekent, de ICT afdeling wil graag weten hoe en waar de data is opgeslagen en data analisten willen graag weten wat de kwaliteit van data is. Om de vele gezichtspunten van een antwoord te voorzien, is datamodellering belangrijk. In de training worden veel praktische tips en praktijkvoorbeelden van verschillende data modelleertechnieken besproken.

  Sparx Enterprise Architect is een veel toegepast modelleertool. Zeker voor verschillende vormen van datamodellering is het een breed toegepaste modelleertool. Dus heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data virtualisatie, master data of big data in uw organisatie? Dan is de combinatie van modelleren en de inzet van een modelleertool een vereiste!

  Uw profiel

  Heeft u een verantwoordelijkheid voor de informatie- en datavoorzieningvan uw organisatie? Heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data virtualisatie, master data of big data in uw organisatie? Dan is deze praktische datamodellering training voor u een eye-opener!

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Inleiding
  • Wat is informatie en wat is data?
  • DaMa en definitie op datamodelleren
  • Gelaagde informatiemodellering

  Conceptuele datamodellering
  • Glossaries
  • Sipoc
  • ArchiMate

  Logische datamodellering
  • UML Klasse modellen
  • UML Object modellen

  Fysieke datamodellering
  • ER diagrammen
  • Normaalvormen
  • XSD schema’s

  Extra modelleervormen
  • Object gebeurtenissen matrix
  • Data Flow diagrammen
  • Data vault
  • Data mappings
  • Big Data
  • CRUD matrix
  • Facts en dimensies

  Datamodellering toepassen
  • Big Data
  • Datawarehousing en ETL
  • Master datamanagement en registers
  • Model Driven Architecture, Code genereren en prototyping
  • SOA registries en EAI

  Datamodelleren met Enterprise Architect
  In de trainingsdag voor data modelleren met Enterprise Architect worden alle bovengenoemde notatievormen gedemonstreerd in een praktische context. Daarnaast wordt ingegaan op hoe data modellen geintegreerd kunnen worden en hoe je de opgestelde modellen kunt gebruiken voor het genereren van documentatie, webpagina’s en (database)programmatuur.

  Trainingsduur en kosten

  De masterclass Data- en Informatiemodellering duurt 3 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen €1475,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  U dient een eigen laptop mee te nemen waarop Sparx Enterprise Architect geïnstalleerd kan worden.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Bert is een gedreven trainer en consultant met een passie voor architectuur repositories, (big) data architectuur, -management en -modelleren. Bert heeft meer dan 30 jaar ervaring in de automatisering en heeft een breed scala aan opdrachten uitgevoerd. Trainer Bert Dingemans Onder andere voor de Nederlandse Spoorwegen, Dictu, Provincie Gelderland, TenneT, TVM en het Landelijk Schakelpunt.

  Samen werken met verschillende expertises bij het introduceren van modellen, architecturen en frameworks op het vlak van data is zijn werkveld. Bert maakt de relevantie van data en de daarbij horende uitdagingen zichtbaar voor de organisatie. Hij is daarbij goed in staat om complexe zaken begrijpelijk te communiceren. Daarnaast wil hij kennis overdragen en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, hij zoekt daarbij de trainende- en coachende rol.

  Bert is auteur van de boeken “Data-architectuur in de praktijk” en “Data modelleren in de praktijk”. Daarnaast werkt hij aan diverse webbased applicaties voor architecten en data modelleurs.

  Data-architectuur Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot data gedreven organisaties, data modellering, – architectuur, – management of de inzet van Sparx Enterprise Architect? Neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  R. Naastepad
  9/10 -Rating9
  Data-architectuur & Big Data is een goede training. Het raakt alle aspecten van Data architectuur. De trainer legt de stof duidelijk uit.

  Refik Yaglici DSV
  8/10 -Rating8
  Dhr. Tillemans brengt het stof vloeiend over, geeft goed voorbeelden, geeft uitgebreid antwoorden. Kortom was weer heel interessant.

  Henk de Joode
  8/10 -Rating8
  Data-architectuur & Big Data is een duidelijke training, in een goed tempo. Theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Data Modelleren met Sparx Enterprise Architect:

  9 October 2023
  Training Masterclass Data- en Informatiemodellering met Sparx Enterprise Architect
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____