Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


J.W. Jansen
9/10 -Rating9
ITIL Foundation is een leerzame training. Er was voldoende afwisseling tussen theorie en praktijkvoorbeelden. Ik heb de training als positief ervaren.

H. Mcilveen Santrade Ltd.
8/10 -Rating8
De Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een zeer goede training, ik heb veel geleerd. De discussies waren fijn, vooral de real life discussies. De trainer is zeer kundig, ik waardeer de trainer met een 9!


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken en registraties

Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Masterclass Data Modellen en Architectuur

Masterclass Data Modellen en Architectuur

  • Prijs: €1175,-
  • Duur: 2 dagen

De Masterclass Data Modellen en Architectuur mag u niet missen wanneer u te maken heeft met dataverwerking of informatievoorziening!


Locaties en data Masterclass Data Modellen en Architectuur

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)
- 29-07-2024 en 30-07-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 04-12-2024 en 05-12-2024 (Klassikaal - Den Haag)Omschrijving Masterclass Data Modellen en Architectuur

Steeds meer organisaties zien in dat data waarde kan bieden. Ontsluiten van data, data science, data virtualisatie en big data zijn allemaal sterk in opkomst en zijn gericht op het ontsluiten van data.

Echter bij het ontsluiten van data wordt een beschrijving van de data steeds belangrijker. Wat is bijvoorbeeld de structuur van de data, waar is het te vinden, wat betekent de data, is de kwaliteit van de data goed. Allemaal vragen die opkomen bij dataverwerking. Data modellering is een belangrijk hulpmiddel om op deze vragen een antwoord te geven.

Datamodellering zal vanuit verschillende gezichtspunten plaatsvinden. Iemand in de primaire organisatie is bijvoorbeeld geïnteresseerd in wat de data betekent, de ICT afdeling wil graag weten hoe en waar de data is opgeslagen en data analisten willen graag weten wat de kwaliteit van data is. Om deze vele gezichtspunten van een antwoord te voorzien is data modellering belangrijk. In de training worden veel praktische tips en praktijkvoorbeelden van verschillende data modelleertechnieken gegeven.


Inhoud Masterclass Data Modellen en Architectuur

Naast modelleren heeft een architect een ander gezichtspunt op data in de organisatie. Daarom wordt in de training veel aandacht besteed aan de verschillende invalshoeken op data vanuit de architect. Bijvoorbeeld met behulp van requirements en doelen uit de organisatie, principes en patronen van de data. Uitgebreid gaat de training in op ArchiMate inclusief onderwerpen als concepten, viewpoints en modelleertools. In de training worden veel praktische tips en praktijkvoorbeelden gegeven.

Programma

In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass Data Modellen en Architectuur komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Wat is informatie en wat is data?
• DaMa en definitie op data modelleren
• Gelaagde informatie modellering
• Begrippenbomen
• Glossaries
• Sipoc
• UML Klasse modellen
• UML Object modellen
• Database modellering
• Bericht modellering
• Principes
• Kwaliteiten
• Patronen
• Data en architectuur methoden ArchiMate, Togaf, DaMa
• Data modelleren met ArchiMate, ER en UML
• Hybride data modelleren

Uw profiel

Heeft u een verantwoordelijkheid voor de informatie- en datavoorziening van uw organisatie? Heeft u een rol bij het modelleren van data, opstellen van architecturen, richting geven aan verandering en projecten of bent u op andere wijze nauw betrokken bij data gedreven initiatieven zoals, master data of big data in uw organisatie? Dan is deze praktische data modellen en architectuur training voor u een eye-opener!


Examen Masterclass Data Modellen en Architectuur

De masterclass kan worden afgesloten met het examen Data Modellen en Architectuur. Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd. Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Masterclass Data Modellen en Architectuur.

De kosten voor het examen bedragen €225,- excl. BTW.


Praktische informatie

De masterclass Data Modellen en Architectuur duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €1175,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen. U ontvangt digitaal lesmateriaal in uw eigen online leeromgeving.


Referenties

Reinbert Hamstra AS
8/10 -Rating8
Tijdens de training is een veelheid aan concepten aan de orde geweest.

Reinbert Hamstra AS
8/10 -Rating8
Tijdens de training is een veelheid aan concepten aan de orde geweest.Eerstvolgende startdata Masterclass Data Modellen en Architectuur:

29 July 2024
Training Masterclass Data modellen en architectuur
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____
4 December 2024
Training Masterclass Data modellen en architectuur
ITMG Locatie
(Klassikaal - Den Haag)
_____ _____ _____