Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


B. Haak
10/10 -Rating10
ITIL Foundation is een goede training, in een prima tempo. Er worden goede lesmethodes gebruikt. Ik waardeer de training met een 10!

Jantine Egberts ASR
8/10 -Rating8
De training BiSL beantwoordt aan mijn verwachtingen. De lesstof wordt op een boeiende wijze gepresenteerd en er wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering

Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering

  • Prijs: €895,-
  • Duur: 2 dagen

De Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering is de training waarin u kennis opdoet over het optimaliseren van de aansluiting van ICT op het bedrijfsproces.


Locaties en data

De training Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)
24-06-2024 en 25-06-2024 (Klassikaal - Utrecht)
16-12-2024 en 17-12-2024 (Klassikaal - Utrecht)Omschrijving Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering

Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering volgen? Kies dan voor de IT Management Group! Functioneel beheer is het werkveld dat zich bevindt rondom de aansluiting van ICT op het bedrijfsproces. Juist deze aansluiting is vaak niet optimaal. Oorzaak: slecht presterende processen. Als functioneel beheer adviseur heeft u een ideale positie om hier iets aan te doen. Want u bent als functioneel beheerder elke dag, bewust of onbewust, met processen bezig. U legt processen vast in een informatiesysteem, u verbetert ze, u schrapt en u past ze toe bij de uitvoering van uw werkzaamheden.


Inhoud Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering

Deze opleiding Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering gaat over het belang van processen in het algemeen, over de processen die functioneel beheerders vrijwel dagelijks uitvoeren en over de gereedschappen (tools) die daarbij van pas komen. Ook leert u meer over de achtergrond van procesmatig werken. Als u niet procesmatig werkt dan kan er een onvoorspelbaarheid ontstaan en is het lastig om proactief te werken. Bovendien wordt er minder waarde toegevoegd voor de klant. Dit is een how-to-training: wanneer en hoe wordt er wat toegepast? De opleiding reikt u de inzichten en handvatten aan waarmee u uw impact kunt vergroten.

De theorie wordt afgewisseld met discussies en oefeningen. Na afloop van de opleiding ontvangt u een bewijs van deelname.

Programma

Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) – Procesverbetering bestaat uit 6 modules verspreid over 2 dagen. De volgende modules komen aan bod:

• Wat zijn processen?
• Wat is procesmatig werken?
• Wetmatigheden
• Levenscyclus
• Waarom beschrijf je processen?
• Hoe beschrijf je een proces?
• Gereedschappen om processen te beschrijven
• Hoe meet je?
• Wat meet je?
• Soorten KPI’s
• Basisstatistiek
• Datacollectieplan
• Gereedschappen om processen te meten.
• Problemen oplossen door oorzaken op te sporen
• Audits
• Gereedschappen om te analyseren
• Hoe voer je verbeteringen door?
• Hoe kies je de beste verbeteringen?
• Gereedschappen om processen te verbeteren
• Belang van borgen van een proces of verbetering
• Borgingspiramide
• Controleplan
• Gereedschappen om processen te borgen

Uw profiel

Deze opleiding is zeer geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren functioneel beheerders en gaat dieper in op de functioneel beheer processen dan Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®).

Met de praktische aard van de opleiding onderscheiden wij ons van andere opleidingen. We benaderen elke situatie vanuit de functioneel beheerder en niet vanuit een theoretisch model. U krijgt oplossingen aangereikt voor allerlei problemen en situaties waarmee u dagelijks te maken heeft.


Praktische informatie

De Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering duurt 2 dagen. De kosten voor de opleiding bedragen €895,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen. U ontvangt digitaal lesmateriaal in uw eigen online leeromgeving.


Referenties

Janieke Veerman
8/10 -Rating8
Zeer veel praktische opdrachten tijdens de training, dat zorgde ervoor dat de theoretische, soms wat abstracte, stof tot leven kwam. Jan heeft veel praktijkervaring en was goed in staat de lesstof te vertalen naar de praktijk.

Orselina Bakker GGD Zaanstreek Waterland
9/10 -Rating9
De training is erg leerzaam en praktisch zeer bruikbaar voor uitvoering vak. Ik vond de 4 weken intensief, veel informatie en daardoor tempo wat hoog om alles te laten 'landen'. Wel fijn dat we in kleine groep zoveel individuele aandacht kregen. Heel kundige trainer met veel ervaring.

Rene Schouten Zorginstituut Nederland
10/10 -Rating10
Het heeft mij als Functioneel Beheerder veel bagage gegeven voor de toekomst.Eerstvolgende startdata Vakopleiding Functioneel Beheer – Procesverbetering:

24 June 2024
Training Vakopleiding Functioneel Beheer - Procesverbetering
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____
16 December 2024
Training Vakopleiding Functioneel Beheer - Procesverbetering
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____