Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Verder Lezen
Meer weten over Functioneel Beheer?
Lees dan ook onderstaande artikelen over Functioneel Beheer in relatie met:
 • Artikel 1: Privacy
 • Artikel 2: Lean
 • Artikel 3: Acceptatie
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  Arthur van Schendelstraat 650

  HNK

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam

  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  Roland Verheul CIMSOLUTIONS B.V.
  9/10 -Rating9
  Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een zeer goede training. De trainer is zeer ervaren en prettig om naar te luisteren.

  Alliander
  9/10 -Rating9
  De training werd op een goed tempo gegeven, met voldoende opdrachten om de aandacht er goed bij te houden en de trainer hield zich goed aan de tijden die gereserveerd waren voor de training. Er was van tevoren materiaal beschikbaar, waaronder slides. Deze varieerden echter net van de slides die gebruikt werden (bijvoorbeeld de opdrachten waren net anders). Ik had wat efficiënter de opdrachten kunnen uitvoeren als de slides die voor ons beschikbaar waren gesteld dezelfde waren als die tijdens de training gebruikt waren.


  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken

  nrto


  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

  Opleidingsadvies
  Home » Training » Informatiemanagement & Big Data » Vakopleiding Functioneel Beheer

  Vakopleiding Functioneel Beheer

  Prijs: € 2725,- inclusief EXIN examen
  Duur: 5 dagen

  Locaties en data

  De training Vakopleiding Functioneel Beheer kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  01-11-2023, 08-11-2023, 15-11-2023, 20-11-2023 en 27-11-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  28-02-2024, 29-02-2024, 08-03-2024, 19-03-2024 en 22-03-2024 (Klassikaal - Utrecht)
  16-05-2024, 17-05-2024, 23-05-2024, 24-05-2024 en 07-06-2024 (Klassikaal - Utrecht)
  22-08-2024, 23-08-2024, 29-08-2024, 30-08-2024 en 06-09-2024 (Klassikaal - Utrecht)
  14-11-2024, 15-11-2024, 21-11-2024, 22-11-2024 en 29-11-2024 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Vakopleiding Functioneel Beheer volgen? Kies dan voor de IT Management Group! De Functioneel Beheerder is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van één of meer applicaties of informatiesystemen. De Functioneel Beheerder draagt zorg voor de continuïteit van de applicaties en hij vervult een ondersteunende rol ten aanzien van de gebruikers. De FB-er heeft een verbindende rol tussen enerzijds gebruikers van de applicaties en anderzijds de applicatieontwikkelaars en technisch specialisten. Er is op dit moment veel vraag naar medewerkers Functioneel Beheer. De Functioneel Beheerder wordt dan ook wel gezien als één van de meest kansrijke functies in de ICT.

  Tijdens de Vakopleiding Functioneel Beheer vergaart u kennis over welke tools en vaardigheden het beste kunnen worden ingezet om de informatievoorziening zo goed mogelijk te beheren en om de gebruikersorganisatie zo optimaal mogelijk te ondersteunen.

  Uw profiel

  Bent u werkzaam als beginnend of al meer ervaren Functioneel Beheerder? Bent u kerngebruiker, procesmanager, procesadviseur of informatieadviseur? Of bent u leidinggevend op één van deze gebieden of leidinggevend aan een team of groep van Functioneel Beheerders of afdeling Functioneel Beheer? Dan is deze Vakopleiding Functioneel Beheer voor u uitermate geschikt!

  Inhoud Vakopleiding Functioneel Beheer

  In deze professionele en praktijkgerichte Vakopleiding Functioneel Beheer komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Vakopleiding Functioneel Beheer Dag 1:
  Module 1 – Wat is functioneel beheer?
  Deze module draait om jou: de functioneel beheerder. Wat is je rol, wat zijn je taken en verantwoordelijkheden, wat moet je weten en over welke capaciteiten moet je beschikken? Hoe ziet het ideale team eruit en hoe kun je er (ook zonder manager) voor zorgen dat jouw team sterk en wendbaar is?

  Module 2 – Gebruik van de informatievoorziening.
  In deze module kijken we naar het proces Gebruiken. Gebruiken heeft betrekking op het ondersteunen van de gebruikersorganisatie om de bestaande informatievoorziening zo goed mogelijk te kunnen benutten. Het doel is ervoor te zorgen dat de gebruikersorganisatie effectief en efficiënt kan werken met de bestaande informatievoorziening.

  Dag 2:
  Module 3 – Beheren van de informatievoorziening.
  Het proces Beheren heeft betrekking op het onderhouden van de bestaande informatievoorziening, zodat continuïteit, veiligheid en betrouwbaarheid van die informatievoorziening wordt gewaarborgd. In de praktijk zien we dat het proces Beheer grotendeels reactief wordt uitgevoerd, terwijl proactief beheer effectiever zou zijn.

  Module 4 – Is het systeem nu zo traag of ligt het aan mij?
  Herkenbaar voor elke functioneel beheerder: eindgebruikers die het systeem of de applicatie als ‘traag’ ervaren. Wanneer is een applicatie te traag? Wanneer wordt het punt bereikt dat eindgebruikers gaan klagen? Dergelijke vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden, want het gaat om de subjectieve beleving van de eindgebruiker.

  Dag 3:
  Module 5 – Grip krijgen op de invloeden van binnen en van buiten.
  Triggermanagement: Om goed zicht te krijgen op wat er speelt binnen een organisatie en welke zaken invloed hebben op de informatievoorziening, is het essentieel afspraken te maken over de afhandeling van triggers. Maar wat zijn triggers en hoe ga je ermee om?

  Module 6 – Wat is de impact?
  Nadat de triggers in het verzamelproces zijn vastgelegd en een eerste ‘triage’ hebben gekregen, volgt het vertaalproces. Elke trigger moet verder worden uitgewerkt en uitgeschreven, waarbij het doel, de waarde, de impact, de prioriteit, de belanghebbenden en een mogelijke oplossing voor de informatievoorziening aan bod komen.

  Dag 4:
  Module 7 – We kennen de impact, en nu?
  De prioriteit van een trigger is afhankelijk van het doel en de impact van die trigger. Het doel is de eerste as waarlangs de trigger gelegd moet worden, pas daarna volgt de impact. De functioneel beheerder bepaalt de prioriteit niet alleen: ook de belanghebbenden moeten daarbij worden betrokken.

  Module 8 – We kennen de impact en de prioriteit: Bouwen maar!
  Een trigger vraagt om een aanpassing van de informatievoorziening, geregisseerd door de functioneel beheerder. De realisatie van die aanpassing is een primaire verantwoordelijkheid van de functioneel beheerder. De uitvoering van de realisatie ligt vooral bij de ICT-afdeling of de externe ICT-leverancier

  Dag 5:
  Module 9 – Hebben ze gedaan wat we hebben afgesproken?
  Het onderdeel Accepteren is te splitsen in twee fasen: de testfase en de acceptatiefase. In de testfase wordt bekeken of de nieuwe/gewijzigde functionaliteit voldoet aan de afspraken: voldoet de oplossing aan de eisen en wensen van de belanghebbenden?

  Module 10 – Alles is klaar…
  Als alles is opgeleverd, getest en geaccepteerd begint deze spannendste fase: de implementatiefase. De werkelijke acceptatie door de gebruiker valt of staat met de uitvoering van de implementatiefase.

  De theorie wordt afgewisseld met discussies en oefeningen. Na afloop van de opleiding ontvangt u een bewijs van deelname.

  Trainingsduur en kosten

  De Vakopleiding Functioneel Beheer duurt 5 dagen. De kosten voor de opleiding bedragen €2725,-. Deze prijs is inclusief het examen EXIN Functioneel Beheer Specialist, lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Referenties Vakopleiding Functioneel Beheer

  Hugo van Uem Gemeente Enschede
  8/10 -Rating8
  Goede inhoud en praktische tools die je kan meenemen naar de praktijk.

  Linda de Reede Servicepunt71
  10/10 -Rating10
  Duidelijke training gegeven door een zeer goede docent.

  Bryan Simonis Gemeente Nissewaard
  9/10 -Rating9
  Jan heeft veel kennis en weet dit ook goed over te brengen. De training was zeer interessant, met name de discussies die ontstonden.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Vakopleiding Functioneel Beheer:

  1 November 2023
  Training Vakopleiding Functioneel Beheer
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____
  28 February 2024
  Training Vakopleiding Functioneel Beheer
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____