Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie ASL

 • Wat is ASL?
 • Trainingslocaties


  Referenties algemeen


  Rob Koerts Thales
  ITIL Foundation is een zeer goede training, met veel discussie.

  Sander Schipper DNWG
  Lesstof hartstikke helder, dat is weleens anders. Kort en bondige training. Ruimte voor vragen. Goed op weg geholpen richting het examen.

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  ADT
  Uva
  CLS
  PGGM
  Ministerie Buitenlandse Zaken
  Staedion
  PMT
  Citco
  Gemeente Eindhoven
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ASL Foundation met Scrum

  ASL Foundation met Scrum

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  30-04-2020 en 01-05-2020 (Den Haag)
  06-08-2020 en 07-08-2020 (Utrecht)
  14-12-2020 en 15-12-2020 (Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  Application Services Library (ASL) is een procesraamwerk dat de processen beschrijft rondom het beheer, onderhoud en de vernieuwing van informatiesystemen en applicaties. Het raamwerk biedt een handvat bij het verbeteren van organisaties die applicatiebeheer werkzaamheden uitvoeren. ASL beschrijft werkprocessen op uitvoerend (operationeel), sturend (tactisch) en richtinggevend (strategisch) niveau.

  Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig voor Agile en Scum werkwijze bij het inrichten van hun ontwikkelings- en veranderingstrajecten. Het werken op basis van Agile en Scrum biedt grote voordelen onder andere op het gebied van flexibiliteit, efficiency en time to market. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken.

  In de training ASL Foundation met Scrum krijgt u zicht op de structuur van applicatiemanagement op de verschillende organisatorische niveaus middels ASL, inzicht in de Agile Scrum Framework en leert u tenslotte hoe beide frameworks naast elkaar kunnen worden gebruikt.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam als applicatiebeheerder of werkt u anderszins aan het beheer, onderhoud en de vernieuwing van applicaties? Bijvoorbeeld als functioneel beheerder, testmedewerker, (technisch) ontwerper, ontwikkelaar of service level manager? Of bent u als leidinggevende of projectmanager verantwoordelijk voor applicatiebeheer? Dan geeft de training Application Management with reference to ASL u onmisbare inzichten in het vakgebied applicatiebeheer.

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte training ASL Foundation krijgt u in twee dagen inzicht in het raamwerk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Introductie en Context ASL;
  2. Introductie Scrum
  3. Introductie beheerlandschap;
  4. ASL procesmodel;
  — Uitvoerend
  — Sturend
  — Richtinggevend
  5. Agile Scrum framework
  6. Gebruik en invoering van ASL en Agile Scrum;
  7. Conclusies, acties en prioriteiten.

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Application Management Foundation with reference to ASL.

  Trainingsduur en kosten
  De training Application Management Foundation with reference to ASL duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examen en BTW. Het examengeld bedraagt €175,- excl. BTW.

  ITMG Examen EXIN Application Management with reference to ASL
  Het examen kan worden afgelegd direct aansluitend aan de tweede trainingsdag op de trainingslocatie. Ook is het mogelijk het examen op een ander moment bij één van de examenlocaties van het EXIN af te leggen.

  European Competence Framework (e-CF)
  Het certificaat sluit als volgt aan bij het e-Competence Framework:

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  E. de Jong DJI
  ASL Foundation is een goede training. De trainer heeft kennis van zaken, zijn uitleg was helder en er was ruimte voor vragen.

  Bert Dingemans The Future Group
  Het was een prima training.

  P. Venbrux
  De training ASL is helder uiteengezet, met referentie naar opmerkingen uit de groep. De trainer heeft veel kennis.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata ASL Foundation met Scrum:

  30 April 2020
  Training Application Services Library (ASLF)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  6 August 2020
  Training Application Services Library (ASLF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____