Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Pascal Kwee
9/10 -Rating9
De persoonlijke aandacht, beschikbaarheid pauzes, voorbeelden en oefenvragen zijn enorme pluspunten.

N. Karadag KFC
8/10 -Rating8
De Masterclass Service Level Agreements is een prima training. Er is voldoende rust en een goede interactie met de cursisten.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » Certified Applicatiebeheerder

  Certified Applicatiebeheerder

  Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  Certified Applicatiebeheerder

  Kosten opleiding: €7250,-
  Duur: 15 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Applicatiebeheerder kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

  inschrijven opleidingstraject

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Een applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het (technisch) beheer van één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de technische werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van techniek om applicatie technisch te kunnen beheren en met de (cloud)leverancier te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en functioneel beheer. Als applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het installeren en onderhouden van applicaties, het testen, het bijhouden van documentatie, het analyseren, voorkomen en oplossen van incidenten, problemen, overleg met leveranciers, functioneel beheer en eindgebruikers.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder wordt u in 15 dagen opgeleid tot Certified Applicatiebeheerder. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als technisch applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om IT Beheer, technisch applicatiebeheer, tactisch en operationeel informatiemanagement en testen. Ook is er aandacht voor social skills. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals applicatiebeheerder, technisch applicatiebeheerder, werkplekbeheerder en servicedesk engineer.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Applicatiebeheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van testen. Onderdeel van het traject is het maken van een praktijkcasus.

  Certificering

  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatiebeheer en IT beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de examens ontvangt u het certificaat Certified Applicatiebeheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Applicatiebeheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar collega’s, opdrachtgevers en stakeholders.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder is inclusief de examens:

  – ITIL 4 Foundation
  – ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support
  – BiSL Foundation versie 3
  – TMAP Quality for cross-functional teams
  – DevOps Foundation
  – Effectief Communiceren

  Inhoud opleidingsprofiel

  De opleiding tot Certified Applicatiebeheerder bestaat uit de volgende modules:

  Intake opleiding – telefonisch
  De functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  ITIL 4 Foundation – 3 dagen of 6 avonden
  ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Met de kennis van deze integrale servicemanagement benadering weet u hoe op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.

  ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support – 3 dagen
  De ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support (CDS) training maakt onderdeel uit van de ITIL Managing Professional certificering. Deze certificering is gericht op IT-professionals binnen hedendaagse technologische en digitale teams. Deze training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheren van de werking van IT-enabled en digitale producten en services, en degenen die verantwoordelijk zijn voor de end-to-end levering.
  Zie ook: ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support

  BiSL Foundation versie 3 - 2 dagen of 3 avonden
  Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.

  TMAP Quality for cross-functional teams - 3 dagen of 5 avonden
  TMAP staat voor Test Management Approach. TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwste release van TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.

  DevOps Foundation - 2 dagen
  De DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps. Deze training is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. In deze DevOps Foundation training leert u alle basisbegrippen en concepten van DevOps kennen.
  Zie ook: DevOps Foundation

  Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

  Praktijkcasus – 1 dag
  Gedurende uw certificeringstraject maakt u een praktijkcasus. Met deze praktijkcasus maakt u een verbinding tussen de theorie en de praktijk.

  Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder is geschikt voor (toekomstige) (Technische) Applicatiebeheerders die een solide opleiding willen volgen, waarbij eveneens aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan Applicatiebeheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten

  De functiegerichte opleiding tot Certified Applicatiebeheerder duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen €7250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW. Voor elke training is één examen in de prijs opgenomen. Indien u een herexamen wilt doen, geldt hiervoor de prijs op onze website.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven opleidingstraject