Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Tineke Wiersma Rijkswaterstaat
9/10 -Rating9
Mooi overzicht, goede praktijkvoorbeelden, voldoende ruimte voor vragen en toch binnen de tijd.

Bernard Braekman ING
10/10 -Rating10
Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een duidelijke en praktijkgerichte training.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » IT Management » Certified Cloud- en Databeheerder

Certified Cloud- en Databeheerder

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

Korte omschrijving Certified Cloud- en Databeheerder

Een Cloud- en Databeheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere cloud applicaties of het beheren en bewerken van dataverzamelingen. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals cloud beheerder, databeheerder, cloud specialist, dataspecialist, medewerker cloud- en databeheer.


Locaties en data

De training Certified Cloud- en Databeheerder kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.Inhoud Certified Cloud- en Databeheerder

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Het opleidingsprofiel tot Certified Cloud- en Databeheerder leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als cloud beheerder, databeheerder, cloud specialist, dataspecialist, medewerker cloud- en databeheer.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder krijgt u in 14 dagen of 21 avonden tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van Cloud- en databeheer zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van cloud- en datatechnieken. Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als Cloud- en Databeheerder uw functie uit te kunnen voeren.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het betreffende vakgebied.

Certificering

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van cloud- en datatechnieken behandeld. Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u de badge Certified Cloud- en Databeheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Cloud- en Databeheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder start met een intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Masterclass Datagedreven Werken - 2 dagen of 3 avonden
Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat.

Introductie in databases – 2 dagen of 3 avonden
Steeds meer organisaties zien data als een waardevol productiemiddel. Data dient daarom adequaat opgeslagen en verwerkt te worden. Databases zijn daarmee belangrijke geautomatiseerde hulpmiddelen, waarmee organisaties optimaal resultaat kunnen boeken in het omzetten van data naar informatie. Databases zijn niet meer weg te denken uit organisaties en zijn belangrijke hulpmiddelen om data efficiënt te kunnen beheren. In deze training gaat u praktisch aan de slag. Op basis van een eenvoudige case gaat u een database inrichten, data manipuleren en data ontsluiten zodat gebruikers de data kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

Masterclass Effectieve Business Intelligence - 3 dagen of 5 avonden

Business intelligence (BI) staat voor het verzamelen van gegevens binnen de eigen organisatie. Het kan omschreven worden als het proces van gegevens omzetten in informatie, dat vervolgens zou moeten leiden tot kennis en aanzetten tot adequate actie. Business intelligence heeft als doel competitief voordeel te creëren en organisaties slimmer te kunnen laten werken. BI wordt als een waardevolle kerncompetentie beschouwd. U leert de data die in uw organisatie beschikbaar is in te zetten om uiteindelijk kennis te ontwikkelen en onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.

Cloud Fundamentals- 3 dagen of 5 avonden
In de training Cloud Fundamentals leert u de basis van cloud. De training is van toepassing op AWS, Azure en Google cloud. U leert de basis van cloud systemen en cloud technieken en krijgt in zicht in de overeenkomst en verschillen tussen de meest populaire clouddiensten en cloudleveranciers.


Uw profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder is geschikt voor starters in de IT die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de theorie als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van uw rol als Cloud- en Databeheerder. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Cloud- en/of Databeheerder, Servicedesk Engineer, IT Support medewerker of Service Support medewerker direct aan de slag te gaan!


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified Cloud- en Databeheerder bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en inclusief examengeld en BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.