Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


M. Dieteren
IPMA D is een zeer goede training. De stof werd duidelijk uitgelegd. De trainer gebruikte goede praktijkvoorbeelden en mooie cases.

J. Wiersma
BiSL Foundation is een prima training, in een goed tempo. De training is compact doch compleet.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


TU Delft
Beslist
CLS
Longfonds
Europoolsystem
Tata Consultancy Services
DJI
ITM
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » Certified ICT- & Projectsupport

  CERTIFIED ICT- & PROJECTSUPPORT

  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief ITIL, PRINCE2, BiSL en Agile Scrum Foundation certificeringen

  Kosten opleiding: € 5250,-
  Kosten certificering: € 1440,-
  Totale kosten: € 6690,-
  Duur: 15 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze opleiding -

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group 10 functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker is één van de 10 opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Het opleidingsprofiel Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als IT (Helpdesk/Servicedesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Functioneel Beheerder, Applicatiebeheerder en Projectondersteuner. Vanuit deze startpositie kunt u vervolgens doorgroeien naar een positie op tactisch of strategisch niveau.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker krijgt u in 15 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT Beheer, agile werkwijzen en projectmanagement zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van dienstverlening zowel gericht de interne organisatie als op de klanten van een organisatie. Ook krijgt u inzicht in projectmatig werken en leert u wat er nodig is om een project soepel te laten verlopen.

  Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als ICT- en Projectmedewerker binnen het vakgebied van IT Beheer en projectmanagement een dienstverlenende functie uit te voeren.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: IT (Helpdesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Projectondersteuner, Functioneel beheerder en Applicatiebeheerder.

  Praktijkgericht
  Tijdens deze opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als consultant in hun vakgebied.

  Certificering
  Binnen de functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker wordt de belangrijkste theorie op het gebied van IT Beheer en Projectmanagement behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ITIL Foundation, Agile Scrum Foundation, BISL Foundation en PRINCE2 Foundation. Daarnaast bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als ICT- en Projectmedewerker minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar klanten, collega’s en opdrachtgevers.

  Inhoud opleidingsprofiel
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker bestaat uit de volgende modules:

  Intake opleiding Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker – telefonisch
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  ITIL Foundation – 3 dagen
  ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. ITIL richt zich op het managen van de IT-dienstverlening. ITIL beschrijft een methode waarmee op een efficiënte en effectieve wijze het beheer uitgevoerd kan worden over alle IT-middelen van een organisatie. ITIL is een raamwerk en biedt richtlijnen die aangeven hoe een IT-dienstverlener het best kan garanderen dat haar klanten de producten en diensten krijgen die zij verlangen.
  Zie ook: ITIL Foundation

  PRINCE2 Foundation – 2 dagen
  PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen.
  Zie ook: PRINCE2 Foundation

  Opleiding Project Management Office – 3 dagen
  Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Vanuit het Project Management Office wordt deze ondersteuning voor projectmanagers georganiseerd. In organisaties worden steeds meer werkzaamheden uitgevoerd in de vorm van projecten. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning bij projectwerkzaamheden toe.
  In deze opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

  – Ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten, programma’s en portfolio’s;
  – Het (verder) professionaliseren van een projectbureau;
  – De organisatie informeren en het management adviseren/rapporteren over voortgang van projecten en/of programma’s;
  – Actualiseren, optimaliseren en/of innoveren van de huidige PM-technieken en methodes in je werkomgeving.
  Zie ook: Opleiding Project Management Office

  Agile Scrum Foundation – 2 dagen
  Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk.
  Zie ook: Agile Scrum Foundation

  BiSL Foundation – 2 dagen
  BiSL is een publieke standaard voor functioneel beheer en informatiemanagement. BiSL geeft invulling aan processen en activiteiten die noodzakelijk zijn om de informatievoorziening vanuit gebruikers- en bedrijfsoptiek te sturen. Het is een raamwerk met aandacht voor zowel de operationele, tactische als strategische processen als hun onderlinge relaties. Het raamwerk benadert de informatievoorziening in een organisatie en de daarvoor te gebruiken IT-middelen vanuit het perspectief van de businessorganisatie en de gebruikers van de informatiesystemen.
  Zie ook: BiSL Foundation

  Effectief Communiceren en Presenteren – 3 dagen
  De module Effectief Communiceren en Presenteren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u als Informatiemanager nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap. Ook worden verschillende presentatietechnieken besproken.
  Zie ook: Effectief Communiceren en Presenteren

  Profiel
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerker is geschikt voor starters in de IT die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de theorie als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van uw rol als ICT- of projectmedewerker. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als IT (Helpdesk) medewerker, Projectmedewerker, Procesmedewerker, Projectondersteuner, Functioneel beheerder en Applicatiebeheerder. direct aan de slag te gaan!

  Vrijstelling
  Bent u reeds in het bezit bent van een certificering op het gebied van BiSL, Agile Scrum, ITIL of PRINCE2 Foundation of heeft u al voldoende ervaring met een van de andere modules, dan kunt u voor deze modules een vrijstelling aanvragen. De kosten voor de vrijstelling zullen dan in mindering worden gebracht. Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Gecertificeerd ICT- en Projectmedewerkers duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen:

  Kosten opleiding: € 5250,-
  Kosten certificering: € 1440,-
  Totale kosten: € 6690,-

  Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

  Materiaal
  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Michelle Jansen Klinkt Communicatie
  De training PRINCE2 Foundation is boven verwachting! De trainer is perfect!

  V. van Gils Dienst Justitiele Inrichtingen
  De PRINCE2 Foundation training was goed verzorgd. Er werden duidelijke presentaties gegeven. De locatie was prima.

  Richard Orta Penta College
  PRINCE2 Foundation is een prima training, met een enthousiaste trainer.

  - inschrijven voor deze opleiding -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.