Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Patrick Vijverberg
9/10 -Rating9
Rogier deelt zijn kennis op een aangename en duidelijke wijze waarbij hij ruimte geeft aan een ieder die dat nodig heeft. Verder vind ik het een prima training die goed aansluit bij mijn verwachtingen.

D. Veldema Universiteit Utrecht
9/10 -Rating9
Zeer tevreden. De trainer heeft heel veel kennis en brengt deze goed over. De faciliteiten rondom de training waren goed, de trainer, inhoud en organisatie zeer goed.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » Certified Servicedesk Engineer

  Certified Servicedesk Engineer

  Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  Certified Servicedesk Engineer

  Kosten opleiding: €7500,-
  Duur: 14 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Servicedesk Engineer kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  inschrijven opleidingstraject

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Het opleidingsprofiel tot Certified Servicedesk Engineer leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als IT-medewerker, helpdesk medewerker, servicedesk medewerker, servicedesk engineer, helpdesk engineer, IT Support Desk medewerker, projectmedewerker, projectondersteuner, etcetera.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer krijgt u in 14 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van IT beheer, agile werkwijzen en projectmanagement zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van dienstverlening zowel gericht de interne organisatie als op de klanten van een organisatie. Ook krijgt u inzicht in projectmatig werken.

  Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als Servicedesk Engineer een dienstverlenende functie uit te voeren.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: IIT-medewerker, helpdesk medewerker, servicedesk medewerker, servicedesk engineer, helpdesk engineer, IT Support Desk medewerker, projectmedewerker, projectondersteuner.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Servicedesk Engineer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van testen. Onderdeel van het traject is het maken van een praktijkcasus.

  Certificering

  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatiebeheer en IT beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de examens ontvangt u het certificaat Certified Servicedesk Engineer. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Servicedesk Engineer minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar collega’s, opdrachtgevers en stakeholders.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer is inclusief de examens:

  – ITIL 4 Foundation
  – ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support
  – BiSL Foundation versie 3
  – PRINCE2 Foundation
  – DevOps Foundation

  Intake opleiding – telefonisch
  De functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  ITIL 4 Foundation – 3 dagen of 6 avonden
  ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Met de kennis van deze integrale servicemanagement benadering weet u hoe op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.

  ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support – 3 dagen
  De ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support (CDS) training maakt onderdeel uit van de ITIL Managing Professional certificering. Deze certificering is gericht op IT-professionals binnen hedendaagse technologische en digitale teams. Deze training is bedoeld voor ITSM-medewerkers die betrokken zijn bij het beheren van de werking van IT-enabled en digitale producten en services, en degenen die verantwoordelijk zijn voor de end-to-end levering.
  Zie ook: ITIL 4 Specialist Create, Deliver and Support

  BiSL Foundation versie 3 - 2 dagen of 3 avonden
  Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.

  PRINCE2 Foundation - 2 dagen
  PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen. Zie ook: Training: PRINCE2 Foundation

  DevOps Foundation - 2 dagen
  De DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps. Deze training is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. In deze DevOps Foundation training leert u alle basisbegrippen en concepten van DevOps kennen.
  Zie ook: DevOps Foundation

  Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

  Praktijkcasus – 1 dag
  Gedurende uw certificeringstraject maakt u een praktijkcasus. Met deze praktijkcasus maakt u een verbinding tussen de theorie en de praktijk.

  Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer is geschikt voor starters in de IT die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de theorie als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van uw rol als support medewerker. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als Servicedesk Engineer, IT support medewerker of Project support medewerker direct aan de slag te gaan!

  Trainingsduur en kosten
  De functiegerichte opleiding tot Certified Servicedesk Engineer duurt 14 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie, thee, lunch en examengeld en exclusief BTW.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Kwaliteitsprofiel Servicedesk Engineer e-CF en KWIV

  Voor deze opleiding Certified Servicedesk Engineer is een kwaliteitsprofiel IV beschikbaar. In het kwaliteitsprofiel staan de (e-CF) competenties beschreven die horen bij het kwaliteitsprofiel van Servicedesk Engineer. Bekijk hieronder het kwaliteitsprofiel

  De Servicedesk Engineer (1e lijns medewerker gebruikersondersteuning, servicedesk/helpdesk) geeft – meestal telefonisch, maar ook via email – ondersteuning aan gebruikers die vragen hebben op het gebied van IV en is het 1e aanspreekpunt bij het oplossen van storingen, problemen, etc. in de informatievoorziening. De Servicedesk Engineer registreert de vragen/of meldingen van incidenten en biedt ook vaak oplossingen hiervoor. Lukt dat niet, dan wordt de het incident doorgezet naar de 2e lijns (technisch support, applicatiebeheer etc.), maar de coördinatie blijft bij de Servicedesk Engineer die bewaakt dat incidenten conform de SLA worden afgehandeld. Bij een service/helpdesk kunnen veel meer taken worden belegd, al naar gelang de grootte van de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het identificeren van problemen, het coördineren van wijzigingen, het registreren van gebruikers, het instellen van autorisaties, etc.

  A = Plannen, B = Bouwen, C = Uitvoeren, D = Mogelijk maken, E = Besturen

  CompetentienaamCompetentieomschrijving
  B.05 Vervaardigen van documentatiehet bepalen van documentatie eisen op basis van het doel en de doelgroep
  het gebruiken en /of toepassen van standaarden om de documentatiestructuur te bepalen
  C.01 Gebruikersondersteuningde interactie met gebruikers, het toepassen van basis productkennis om verzoeken van gebruikers te beantwoorden, het oplossen van incidenten en het opvolgen van voorgeschreven procedures
  het systematisch interpreteren van gebruikersproblemen en het identificeren van oplossingen en mogelijke neveneffecten, ervaring gebruiken om gebruikersproblemen aan te pakken en de database uit te vragen voor mogelijke oplossingen; het escaleren van complexe of onopgeloste incidenten, het registreren en volgen van problemen van begin tot einde
  C.02 Ondersteunen van wijzigingenhet systematisch handelen om tijdens wijzigingen te reageren op de dagelijkse operationele behoefte, het voorkomen van serviceonderbrekingen en de samenhang met SLA en informatiebeveiligingsvereisten te handhaven
  C.03 Dienstverleninghet systematisch analyseren van productdata, het escaleren bij potentiële veiligheidsrisico’s, het nemen van actie om het serviceniveau (continu) te verbeteren
  C.04 Probleemmanagementhet identificeren en classificeren van soorten incident- en service-interrupties, het vastleggen en catalogiseren van incidenten op basis van oorzaak en oplossing
  C.05 Systeembeheerhet optimaliseren van technische en cloud-ontwikkeling. Het evalueren van systeemperformance en vragen/problemen van gebruikers. Verantwoordelijk voor tijdige vervanging van resources binnen het toegestane budget
  het systematisch dagelijks beheer van operationele behoeften in de IT-systemen, het vermijden van serviceonderbrekingen conform de service- en IT-strategie
  het uitvoeren van basale systeemoperaties
  D.03 Opleiding en traininghet identificeren van trainings- en organisatiebehoeften, het identificeren en samenbrengen van organisatie eisen, het selecteren en voorbereiden van een planning voor (noodzakelijke) trainingen

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven opleidingstraject