Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


M. Grift
8/10 -Rating8
De Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum is een prima training. Er wordt veel informatie gegeven die goed toepasbaar is in eigen organisatie. De trainer heeft veel praktijkkennis.

Hans Oudwater
9/10 -Rating9
Big Data is super interessant en in drie dagen leer je bijzonder veel inhoudelijke kennis.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » Certified Technisch Applicatiebeheerder

  Certified Technisch Applicatiebeheerder

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief ITIL 4, BiSL en TMap certificeringen

  Badge Certified Technisch Applicatiebeheerder

  Kosten opleiding: € 6280,-
  Duur: 12 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Technisch Applicatiebeheerder kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  inschrijven voor deze training

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is één van de functiegerichte opleidingsprofielen waarmee u uw carrièrekansen binnen de IT optimaliseert.

  Een Technisch Applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het technisch beheer van één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de technische werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeftkennis van techniek om applicatie technisch te kunnen beheren en met de (cloud)leverancier te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en functioneel beheer. Als Technisch Applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het technisch installeren en onderhouden van applicaties, het technisch testen, het bijhouden van technische documentatie, het analyseren, voorkomen en oplossen van technische incidenten problemen, overleg met leveranciers, functioneel beheer en eindgebruikers.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder wordt u in 12 dagen opgeleid tot Certified Technisch Applicatiebeheerder. Met dit opleidingsprofiel wordt u opgeleid volgens het principe van de T-Shaped professional. De kern van het traject bestaat uit het opdoen van kennis die u nodig heeft in uw dagelijkse werk als Technisch Applicatiebeheerder. Het gaat daarbij onder andere om IT Beheer, technisch applicatiebeheer, tactisch en operationeel informatiemanagement en testen. Ook is er aandacht voor social skills. Tenslotte krijgt u met de module Trends in IT inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals applicatiebeheerder, technisch applicatiebeheerder, werkplekbeheerder, servicedesk medewerker.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring.

  Certificering

  Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van functioneel en IT beheer behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van het examen ITIL 4 Foundation, BiSL, DevOps Foundation en TMap Suite Test Engineer ontvangt u de badge Certified Technisch Applicatiebeheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Technisch Applicatiebeheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is inclusief de examens:

  – ITIL 4 Foundation
  – BiSL
  – TMap Suite Test Engineer
  – DevOps Foundation

  Inhoud opleidingsprofiel

  De opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder bestaat uit de volgende modules:

  ITIL 4 Foundation – 3 dagen
  ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden, als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Het doel is op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.
  Zie ook: ITIL 4 Foundation

  Tactisch en Operationeel Informatiemanagement – 2 dagen
  Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer. Na afloop van deze module kunt u zich certificeren in BiSL.
  Zie ook: Training: Tactisch en Operationeel Informatiemanagement

  TMap Suite Test Engineer – 2 dagen
  Deze module staat in het teken van TMap Suite Test Engineer. Testen is nodig om de opdrachtgever inzicht te geven in de kwaliteit van informatiesystemen en de risico’s bij in productie name. De Test Management approach (TMap) is hét voorbeeld van een gestructureerde testaanpak. TMap Next® is ontwikkeld tot een zeer volledige aanpak die in alle project- en klantsituaties toegevoegde waarde biedt. TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe. Tijdens de opleiding TMap® Suite Test Engineer leert u hoe u als Test Engineer de onderdelen van de suite succesvol kunt toepassen. Na afloop van de training TMAP Suite Test Engineer bent u in staat om zelfstandig testen te kunnen uitvoeren.
  Zie ook: TMap Suite Test Engineer

  DevOps Foundation – 2 dagen
  De afgelopen jaren hebben veel bedrijven de voordelen ervaren van de toepassing van agile methoden zoals scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua informatiemanagement, applicatiemanagement als infrastructuurmanagement. Dit komt vooral omdat de beheerorganisatie niet in staat is om aan de flexibiliteitseisen van de agile ontwikkelaars tegemoet te komen. Maar een veel belangrijkere reden is dat de kloof tussen ontwikkeling en beheer hierdoor veel groter is geworden. De agile cultuur van snelheid, communicatie en samenwerking staat daarbij op gespannen voet met die van de traditionele op controle gebaseerde beheerorganisatie. De consequentie is dat de ontwikkelteams wel software snel opleveren maar niet snel in productie kunnen nemen. Dit probleem vereist een fundamentele verandering in de wijze van samenwerking welke gevonden is in de Dev (Development) Ops (Operations) oplossing.
  Zie ook: DevOps Foundation

  Effectief Communiceren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Training: Effectief Communiceren

  Trends in IT– 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van de IT. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar moet u zich op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen in deze module zijn zeer actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn automatisering van beheer, artificial intelligence, Internet of Things en robotisering.

  Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is geschikt voor (toekomstige) Technische (Applicatie) Beheerdersdie een solide opleiding willen volgen, waarbij eveneens aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als Technisch Applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan Technisch Applicatiebeheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.

  Trainingsduur en kosten

  De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder duurt 12 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 6280,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

  Vrijstelling en maatwerk

  Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Ook is het mogelijk om op onderdelen maatwerk toe te passen. Bent u bijvoorbeeld nog niet in het bezit van een Agile Foundation certificering dan kunt u één van de trainingen omruilen voor een Agile Foundation training.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven voor deze training