Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Dennis Heilbron DNWB
9/10 -Rating9
De Masterclass IT Risicomanagement is zeer goed. Het is een fijne, zinvolle training in een prettig tempo! De trainer is duidelijk een ervaringsdeskundige.

M. Markus Marquz B.V.
9/10 -Rating9
Overview ITIL, ASL en BiSL is een goede training. De trainer is zeer gedreven, met veel kennis van de materie.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken en registraties

Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » IT Management » Certified Technisch Applicatiebeheerder

Certified Technisch Applicatiebeheerder

Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  • Prijs: €7500,-
  • Duur: 14 dagen of 21 avonden

Korte omschrijving Technisch Applicatiebeheerder

Een Technisch Applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties met een accent op de technisch (inhoudelijke) werking van de applicatie. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals (technisch) applicatiebeheerder, technisch beheerder en applicatie specialist.


Locaties en data Certified Technisch Applicatiebeheerder

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

- Vele startmomenten, planning in overleg.Inhoud opleiding tot Technisch Applicatiebeheerder

De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

Een technisch applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor één of meerdere applicaties. Het accent ligt op de technische werking van de applicatie. Het is een veelzijdige functie waarbij u op veel verschillende gebieden goed moet kunnen functioneren. U heeft kennis van de technische werking van de applicatie om met software ontwikkelaars en leveranciers te kunnen sparren maar u bent ook in staat om goed te communiceren met gebruikers en het management. U moet technisch kunnen denken en praktisch technische oplossingen kunnen uitwerken. Als Technisch Applicatiebeheerder houdt u zich onder andere bezig met het technische onderhouden van applicaties, het testen en implementeren van nieuwe en bestaande applicaties, het bijhouden van technische documentatie, het analyseren en voorkomen van problemen, overleg met gebruikers software ontwikkelaars en leveranciers.

Tijdens de functiegerichte opleiding tot Technisch Applicatiebeheerder wordt u in 14 dagen of 21 avonden opgeleid tot Certified Technisch Applicatiebeheerder. De focus van het opleidingstraject is gericht op IT beheer met een specialisatie in technisch Applicatiebeheerder. Naast de specifieke kennis die een technisch applicatiebeheerder moet opdoen van technisch beheer en applicatiebeheermethoden en -technieken moet de technisch Applicatiebeheerder kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, Agile en DevOps zodat de Technisch Applicatiebeheerder kan aansluiten bij de bestaande werkwijzen en kan meedraaien in Agile en DevOps teams. Daarnaast is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

Praktijkgericht

Tijdens de opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het betreffende vakgebied.

Certificering

Binnen de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder wordt de belangrijkste theorie op het gebied van applicatiebeheer en IT-beheer behandeld. Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvangt u de badge Certified Technisch Applicatiebeheerder. Ook bent u zich bewust van de persoonlijke competenties die u als Certified Technisch Applicatiebeheerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

Programma

De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is inclusief de volgende trainingen en examens:

Intake opleiding
De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder start met een intake. Tijdens deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

ITIL 4 Foundation – 3 dagen of 6 avonden
ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Met de kennis van deze integrale servicemanagement benadering weet u hoe op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren.

DevOps Foundation - 2 dagen
De DevOps Foundation training is ideaal for IT en business professionals die DevOps willen begrijpen en willen begrijpen hoe een organisatie zijn voordeel kan doen met de principes van DevOps. Deze training is uitermate geschikt voor diegenen die deel (gaan) uitmaken van een DevOps team en diegene die in zijn of haar werk met DevOps of DevOps teams heeft te maken. In deze DevOps Foundation training leert u alle basisbegrippen en concepten van DevOps kennen.
Zie ook: DevOps Foundation

USM Foundation – 2 dagen of 3 avonden
USM staat voor Universeel Service Management. USM is een gestandaardiseerd managementsysteem waarmee een serviceorganisatie haar mensen, middelen, werkwijzen en services kan managen met slechts 5 processen en 8 automatiseerbare workflows. De methode is toepasbaar op elke vorm van dienstverlening. De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van een serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen.

TMAP Quality for cross-functional teams - 3 dagen of 5 avonden
TMAP staat voor Test Management Approach. TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwste release van TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.

ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve (ITIL DPI) - 3 dagen of 5 avonden
Bij deze training staat het gebruik van praktische en strategische methoden voor het behendig plannen en leveren van voortdurende verbetering centraal. ITIL 4 Strategist Direct Plan and Improve is in het bijzonder relevant voor iedereen die een of meer teams leidt en betrokken is bij het creëren van plannen en het stimuleren van verbeterinitiatieven. De reikwijdte van deze training betreft de praktische vaardigheden die nodig zijn om een ‘leer- en verbeter’ organisatie te creëren met een sterke en effectieve strategische richting. Er is aandacht voor de invloed en impact van agile en lean manieren van werken en hoe deze kunnen worden benut in het voordeel van een organisatie. Aangezien planning en voortdurende verbetering universele competenties zijn, is deze training onderdeel van zowel de route naar ITIL Managing Professional als de route naar ITIL Strategic Leader.


Uw profiel

De functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder is geschikt voor (toekomstige) technisch applicatiebeheerders die een solide opleiding willen volgen waarbij aandacht is voor de belangrijkste brede (generieke) vakkennis die u nodig heeft als technisch applicatiebeheerder. Er is een groot tekort aan applicatiebeheerders. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens – de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd.


Praktische informatie

De kosten voor de functiegerichte opleiding tot Certified Technisch Applicatiebeheerder bedragen €7500,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en examengeld en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Planning

U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.