Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


E. van Krimpen
8/10 -Rating8
ISM Foundation is een prima training. Het tempo en de inhoud zijn prima. Het dekt de lading volledig.

Hicham Meziane Trouw NENCO
8/10 -Rating8
Wat ik goed vond aan de training is dat ik meer te weten ben gekomen over mij zelf en de break-out rooms hebben geholpen om ook een soort inzage te krijgen in de zaken wereld. Het enige wat ik erbij wil zeggen is: Ga zo door.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » IT Management » COBIT® 2019 Foundation

COBIT® 2019 Foundation

Prijs: €900,-
Duur: 2 dagen

Locaties en data

De training COBIT® 2019 Foundation kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)

07-12-2023 en 08-12-2023 (Klassikaal - Utrecht)
30-01-2024 en 31-01-2024 (Klassikaal - Utrecht)
22-03-2024 en 27-03-2024 (Online)
05-07-2024 en 12-07-2024 (Online)
10-09-2024 en 11-09-2024 (Klassikaal - Utrecht)
04-11-2024 en 05-11-2024 (Klassikaal - Utrecht)

Avondtrainingen (18:30 -21:30)
18-03-2024, 19-03-2024 en 25-03-2024 (Online Avondtraining)
04-07-2024, 08-07-2024 en 09-07-2024 (Online Avondtraining)
25-11-2024, 26-11-2024 en 02-12-2024 (Online Avondtraining)

Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie.

inschrijven voor de Dagtraining inschrijven voor de Avondtraining

COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Met COBIT wordt de balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik. COBIT is een generiek regie- en controle raamwerk met richtlijnen die zich richten op “wat dient er te gebeuren” in plaats van “hoe moet het gebeuren”. Deze richtlijnen vormen praktische handvatten voor management, gebruikers, auditeurs, controllers en beveiligingsspecialisten om binnen organisaties effectief IT governance vraagstukken op te lossen. COBIT is een prachtig raamwerk dat gebruikt kan worden om meerwaarde te bieden aan uw organisatie!

Training COBIT 2019

COBIT 2019 van ISACA is een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers. In COBIT 2019 is – in vergelijking met eerdere versies van COBIT – de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten, RACI, controlemetrieken en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Met COBIT 2019 kan de IT voor de gehele organisatie worden beheerd en bestuurd, waarbij ook de volledige bedrijfskolom en IT-functionele verantwoordelijkheden worden meegenomen en waarbij rekening wordt gehouden met de IT-functie én de IT-gerelateerde belangen van interne en externe stakeholders.

Uw profiel

Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training. De COBIT 2019 training is bij uitstek geschikt voor onder andere: IT Managers, IT Security Managers, Information Managers, Business Managers, Risico Managers, Operationele en Financiële auditors, Informatiebeveiligingsspecialisten, IT Controllers en IT Auditors.

Inhoud training

Tijdens deze interactieve tweedaagse COBIT training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT 2019 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT 2019 Enabling Processes, COBIT 2019 For Assurance en het COBIT 2019 Process Assessment Model. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bijvoorbeeld de balanced scorecard) en de praktijk van bijvoorbeeld ITIL en TOGAF.

De COBIT training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT 2019 raamwerk in verschillende gebieden:
– Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
– IT assurance: hoe kunnen we COBIT gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie?
– IT assessment: hoe kunnen we het specifieke “Process Assessment Model” (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk?

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Certificaat

Indien u na de COBIT training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat COBIT 2019 Foundation.

Examen en voertaal

De voertaal van de COBIT training is Nederlands. Het COBIT examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het COBIT examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

Trainingsduur en kosten COBIT 2019 training

De COBIT training duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €900,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW. De kosten voor het examen bedragen €325,- excl. BTW.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Advies en detachering COBIT

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie met gebruikmaking van COBIT? Neemt u dan contact op met de IT Management Group of kijkt u op onze advies en detacheringspagina’s.

Referenties

Yvonne ten Oever Bosch Power Tools BV
9/10 -Rating9
Goede trainer, helder uitgelegd

Otman Abdelouarit nvt
8/10 -Rating8
De trainer gaf een hele duidelijke uitleg en ging goed in op de vragen die er gesteld werden. Goede training!

marco post
8/10 -Rating8
Goede docent die moeilijke onbekende stof op een rustige bekwame wijze doorloopt compliment!

inschrijven voor deze training

Eerstvolgende startdata COBIT 2019 Foundation:

7 December 2023
Training COBIT 2019 Foundation
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____
30 January 2024
Training COBIT 2019 Foundation
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____


COBIT® is a Trademark of ISACA® registered in the United States and other countries.
The APMG International and swirl device logo is a trademark of the APM Group Limited, used under permission of The APM Group Limited. All rights reserved.
For COBIT2019 “IT Management Group Affiliate is working in conjunction with the Accredited Training Organization ITpreneurs Nederland B.V“ as per APMG IP guidelines.

FAQ

Wat is COBIT?

COBIT staat voor Control Objectives for Information Technologies en is een framework dat wordt beheerd door ISACA. COBIT® is internationaal erkend als de ’de facto’ standaard om invulling te geven aan de behoefte op controle over informatie en IT gerelateerde risico’s. Het framwork stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde best practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework een controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

Wat kan ik met COBIT bereiken?

COBIT is gericht op de globale beheersing van de IT-processen zodat sturing kan plaatsvinden. Cobit is minder gericht op een gedetailleerde inrichting van deze IT-processen. Daarvoor zijn methodieken als ITIL, ASL en PRINCE2 beter toegerust. Het is daarmee een overkoepelend raamwerk waarbinnen, indien gewenst, ook andere methodieken gebruikt worden voor de inrichting van processen.

Welke COBIT trainingen biedt de IT Management Group?

Bij de IT Management Group kunt u de COBIT 5 en de COBIT 2019 trainingen volgen. Dit kan zowel op basis van open inschrijving als in-company. ITMG biedt ook een maatwerk workshop aan voor het management van organisaties die geïnteresseerd zijn in COBIT voor sturing op de organisatiedoelstellingen.

Welke trainer geeft de opleiding?

De IT Management Group heeft verschillende COBIT trainers. Bij COBIT trainingen die in-company plaatsvinden, selecteren we de trainer die het best past bij uw organisatie. Bijvoorbeeld een trainer met ervaring in uw branche.

Governance met COBIT 5 of COBIT 2019?

COBIT 2019 van ISACA is een robuust en pragmatisch model, goed bruikbaar voor elk management en niet-IT-ers. In COBIT 2019 is in vergelijking met eerdere versies van COBIT – zoals COBIT 5 – de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten, RACI, controlemechanismen en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Met COBIT 2019 kan de IT voor de gehele organisatie worden beheerd en bestuurd, waarbij ook de volledige bedrijfskolom en IT-functionele verantwoordelijkheden worden meegenomen en waarbij rekening wordt gehouden met de IT-functie én de IT-gerelateerde belangen van interne en externe stakeholders.