Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Bernard Braekman ING
Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een duidelijke en praktijkgerichte training.

Sheila Morsen De Surinaamsche Bank
BiSL is helder uiteengezette training!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


ZonMW
Onderwijsinspectie
LVNL
Ministerie Buitenlandse Zaken
Ziekenhuis Jeroen Bosch
De Surinaamsche Bank
IGJ
Zuidzorg
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » COBIT 2019 Foundation

  COBIT 2019 FOUNDATION

  Prijs: € 900,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  16-12-2019, 17-12-2019 en 18-12-2019 (Den Haag)
  19-03-2020, 20-03-2020 en 23-03-2020 (Den Haag)
  25-06-2020, 26-06-2020 en 29-06-2020 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Daarbij wordt een goede balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik. Het is een generiek regie- en controle raamwerk met richtlijnen die zich richten op “wat dient er te gebeuren” in plaats van “hoe moet het gebeuren”. Deze richtlijnen vormen praktische handvatten voor management, gebruikers, auditeurs, controllers en beveiligingsspecialisten om binnen organisaties effectief IT governance vraagstukken op te lossen.

  COBIT 2019 is een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers. In COBIT 2019 is de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten, RACI, controlemetrieken en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Met COBIT 2019 kan IT voor de gehele organisatie worden beheerd en bestuurd. Waarbij ook de volledige bedrijfskolom en IT-functionele verantwoordelijkheden worden meegenomen en rekening wordt gehouden met de IT-functie én de IT-gerelateerde belangen van interne en externe stakeholders.

  Uw profiel
  Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze training voor u een geschikte training. De training is interessant voor onder andere: IT Managers, IT Security Managers, Information Managers, Business Managers, Risico Managers, Operationele en Financiële auditors, Informatiebeveiligingspecialisten, IT Controllers, IT Auditors.

  Professioneel en praktijkgericht
  Tijdens deze interactieve tweedaagse training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT 2019 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT 2019 Enabling Processes, COBIT 2019 For Assurance en het COBIT 2019 Process Assessment Model. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bv. balanced scorecard) en de praktijk (bv. ITIL, TOGAF).

  De training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT 2019 raamwerk in verschillende gebieden:
  – Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
  – IT assurance: hoe kunnen we COBIT gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie?
  – IT assessment: hoe kunnen we het specifieke “Process Assessment Model” (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk?

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat COBIT 2019 Foundation.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten
  De training duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 900,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal,koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW. De kosten voor het examen bedragen € 250,- excl. BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  M. Beemer Agenstschap Telecom
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. Een goede combinatie van theorie en praktijk, met veel humor gebracht.

  Eric Otten Planon
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. De training is to the point.

  A. Fonville
  COBIT 5.0 Foundation is een goede training, in een goed tempo. De trainer is erg enthousiast.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata COBIT 2019 Foundation:

  16 December 2019
  Training COBIT 2019 Foundation (COBIT2019)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  19 March 2020
  Training COBIT 2019 Foundation (COBIT2019)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____