Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Vincent van Sligtenhorst
9/10 -Rating9
Duidelijk verhaal, goed onderbouwt met praktische voorbeelden.

W. Goedegebuure Vesting Finance
9/10 -Rating9
De Masterclass Projectmanagement is een zeer goede en complete training. De training heeft mij voldoende extra inzicht geboden.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » COBIT 2019 Foundation

  COBIT 2019 Foundation

  Prijs: €900,-
  Duur: 2 dagen

  STAP-budget

  Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

  Locaties en data

  De training COBIT 2019 Foundation kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  Dagtrainingen (10:00 -16:00)
  19-06-2023 en 20-06-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  07-09-2023 en 08-09-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  09-10-2023 en 10-10-2023 (Klassikaal - Den Haag)
  07-12-2023 en 08-12-2023 (Online)

  Avondtrainingen (18:30 -21:30)

  Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie.

  inschrijven voor de Dagtraining inschrijven voor de Avondtraining

  COBIT 2019 is een raamwerk voor de beheersing van uw IT. COBIT 2019 biedt een uitgebreid raamwerk dat bedrijven helpt de optimale waarde uit IT te behalen. Met COBIT wordt de balans gezocht tussen het creëren van toegevoegde waarde en het optimaliseren van risiconiveaus en middelengebruik. COBIT is een generiek regie- en controle raamwerk met richtlijnen die zich richten op “wat dient er te gebeuren” in plaats van “hoe moet het gebeuren”. Deze richtlijnen vormen praktische handvatten voor management, gebruikers, auditeurs, controllers en beveiligingsspecialisten om binnen organisaties effectief IT governance vraagstukken op te lossen. COBIT is een prachtig raamwerk dat gebruikt kan worden om meerwaarde te bieden aan uw organisatie!

  Training COBIT 2019

  COBIT 2019 van ISACA is een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers. In COBIT 2019 is – in vergelijking met eerdere versies van COBIT – de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten, RACI, controlemetrieken en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Met COBIT 2019 kan de IT voor de gehele organisatie worden beheerd en bestuurd, waarbij ook de volledige bedrijfskolom en IT-functionele verantwoordelijkheden worden meegenomen en waarbij rekening wordt gehouden met de IT-functie én de IT-gerelateerde belangen van interne en externe stakeholders.

  Uw profiel

  Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze COBIT 2019 training voor u een geschikte training. De COBIT 2019 training is bij uitstek geschikt voor onder andere: IT Managers, IT Security Managers, Information Managers, Business Managers, Risico Managers, Operationele en Financiële auditors, Informatiebeveiligingsspecialisten, IT Controllers en IT Auditors.

  Inhoud training

  Tijdens deze interactieve tweedaagse COBIT training bespreken we de onderliggende principes van het COBIT 2019 raamwerk en de daarop ontwikkelde specifieke aanbevelingen en adviezen, met onder meer COBIT 2019 Enabling Processes, COBIT 2019 For Assurance en het COBIT 2019 Process Assessment Model. Tevens wordt het verband gelegd met andere belangrijke concepten en modellen uit de literatuur (bijvoorbeeld de balanced scorecard) en de praktijk van bijvoorbeeld ITIL en TOGAF.

  De COBIT training heeft bijzondere aandacht voor de praktijktoepassing van het COBIT 2019 raamwerk in verschillende gebieden:
  – Enterprise governance of IT: hoe kunnen de verschillende COBIT componenten ingezet worden om IT governance en management beter in te richten in de organisatie?
  – IT assurance: hoe kunnen we COBIT gebruiken om een bepaalde IT gerelateerde controles te beoordelen in een organisatie?
  – IT assessment: hoe kunnen we het specifieke “Process Assessment Model” (gebaseerd op ISO 15504) gebruiken in de praktijk?

  Voorkennis

  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat

  Indien u na de COBIT training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat COBIT 2019 Foundation.

  Examen en voertaal

  De voertaal van de COBIT training is Nederlands. Het COBIT examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het COBIT examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten COBIT 2019 training

  De COBIT training duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €900,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW. De kosten voor het examen bedragen €325,- excl. BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering COBIT

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie met gebruikmaking van COBIT? Neemt u dan contact op met de IT Management Group of kijkt u op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Eric Otten Planon
  8/10 -Rating8
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. De training is to the point.

  W. Herder
  9/10 -Rating9
  COBIT 5.0 Foundation is een prima training, in een vlot tempo. Er was voldoende afwisseling.

  M. Beemer Agenstschap Telecom
  8/10 -Rating8
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. Een goede combinatie van theorie en praktijk, met veel humor gebracht.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata COBIT 2019 Foundation:

  19 June 2023
  Training COBIT 2019 Foundation
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____
  7 September 2023
  Training COBIT 2019 Foundation
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____  FAQ

  Wat is COBIT?

  COBIT staat voor Control Objectives for Information Technologies en is een framework dat wordt beheerd door ISACA. COBIT® is internationaal erkend als de ’de facto’ standaard om invulling te geven aan de behoefte op controle over informatie en IT gerelateerde risico’s. Het framwork stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde best practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework een controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

  Wat kan ik met COBIT bereiken?

  COBIT is gericht op de globale beheersing van de IT-processen zodat sturing kan plaatsvinden. Cobit is minder gericht op een gedetailleerde inrichting van deze IT-processen. Daarvoor zijn methodieken als ITIL, ASL en PRINCE2 beter toegerust. Het is daarmee een overkoepelend raamwerk waarbinnen, indien gewenst, ook andere methodieken gebruikt worden voor de inrichting van processen.

  Welke COBIT trainingen biedt de IT Management Group?

  Bij de IT Management Group kunt u de COBIT 5 en de COBIT 2019 trainingen volgen. Dit kan zowel op basis van open inschrijving als in-company. ITMG biedt ook een maatwerk workshop aan voor het management van organisaties die geïnteresseerd zijn in COBIT voor sturing op de organisatiedoelstellingen.

  Welke trainer geeft de opleiding?

  De IT Management Group heeft verschillende COBIT trainers. Bij COBIT trainingen die in-company plaatsvinden, selecteren we de trainer die het best past bij uw organisatie. Bijvoorbeeld een trainer met ervaring in uw branche.

  Governance met COBIT 5 of COBIT 2019?

  COBIT 2019 van ISACA is een robuust en pragmatisch model, goed bruikbaar voor elk management en niet-IT-ers. In COBIT 2019 is in vergelijking met eerdere versies van COBIT – zoals COBIT 5 – de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten, RACI, controlemechanismen en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Met COBIT 2019 kan de IT voor de gehele organisatie worden beheerd en bestuurd, waarbij ook de volledige bedrijfskolom en IT-functionele verantwoordelijkheden worden meegenomen en waarbij rekening wordt gehouden met de IT-functie én de IT-gerelateerde belangen van interne en externe stakeholders.