Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Wouter Luling
ITIL Foundation is een goede en duidelijke training, in een goed tempo. De trainers zijn erg leuk.

Poyee Man
Herkenbaar én met praktijkvoorbeelden!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Oikocredit
Justitiële Informatie Dienst
Ziekenhuis Rijnland
Longfonds
Eurofiber
Andriessen
De Surinaamsche Bank
HSO
Fikira
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » COBIT 5.0 Foundation

  COBIT 5.0 FOUNDATION

  Prijs: € 1450,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  23-01-2020, 24-01-2020 en 27-01-2020 (Utrecht)
  19-05-2020, 20-05-2020 en 26-05-2020 (Den Haag)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  In deze 3-daagse training leert u waarom een IT Governance en Control framework nodig is en hoe COBIT hieraan invulling geeft. U maakt kennis met de 5 principes en 7 enablers van IT Governance volgens COBIT 5 en de toepassing ervan in de praktijk. COBIT staat voor Control Objectives for Information and related Technology en biedt een structuur voor het inrichten van IT Governance en de daarmee samenhangende ICT-organisatie en ICT-architectuur. COBIT bestaat uit een aantal best practices op het gebied van IT Governance. Deze zijn verdeeld overICT-processen die voor elke ICT organisatie herkenbaar zijn. Binnen deze ict-processen staan beheersdoelstellingen en bijbehorende maatregelen, prestatieindicatoren en volwassenheidsniveaus (maturity levels) centraal.

  COBIT is internationaal steeds meer erkend als de ’de facto’ standaard voor invulling aan de behoefte op controle over informatie en IT gerelateerde risico’s.
  Het stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde best practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework hun controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

  Uw profiel
  Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is deze training voor u een geschikte training. De training is interessant voor onder andere: IT Managers, IT Security Managers, Information Managers, Business Managers, Risico Managers, Operationele en Financiële auditors, Informatiebeveiligingspecialisten, IT Controllers, IT Auditors.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training krijgt u in drie dagen een overzicht van het raamwerk. U leert waarom een IT Governance en Control framework nodig is en hoe COBIT hieraan invulling geeft. U maakt kennis met de principes en enablers van IT Governance en de toepassing ervan in de praktijk. Het procesmodel en het implementatiemodel worden met u doorgenomen. De verschillende elementen van het framework worden uitgelegd aan de hand van tal van praktische voorbeelden. De training geeft u inzicht in de principes – ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden en cases – en de processen van IT en leert u hoe u de best practice effectief toepast in uw organisatie. Op de derde dag van de training legt u het examen voor het COBIT 5 Foundation certificaat af.

  De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan de orde.

  -De belangrijkste motivatie voor de totstandkoming van COBIT 5;
  -De voordelen van COBIT 5;
  -De IT Management vraagstukken en uitdagingen waarmee een organisatie te maken heeft;
  -Hoe het framework in elkaar zit en uit welke componenten het bestaat;
  -De COBIT 5 Product Architectuur;
  -Hoe het frameworktegemoet komt aan de eisen voor een IT Governance Framework;
  -Hoe andere standaarden, best practices en frameworks COBIT® aanvullen;
  -Implementatie en de praktijk van COBIT 5;
  -Het nieuwe Process Assessment Model.

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat COBIT 5.0 Foundation.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten
  De training duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1450,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal,koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW. De kosten voor het examen bedragen € 250,- excl. BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  J. Seyen ESF
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. De training is praktisch en interactief. De trainer heeft veel kennis, ik waardeer de trainer met een 10!

  M. van der Lienden Planon
  COBIT Foundation 5.0 is een goede training. Het voldeed zeker aan mijn verwachtingen.

  J. Lugtenberg ITON
  De training COBIT Foundation 5.0 heb ik als positief ervaren. De training heeft een hoog tempo en de praktijkervaringen zijn erg interessant. Ik waardeer de trainer met een 10!

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata COBIT 5.0 Foundation:

  23 January 2020
  Training COBIT® 5 Foundation (COBIT)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  19 May 2020
  Training COBIT® 5 Foundation (COBIT)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____