Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Michael Haije Translink Systems B.V.
ITIL Release, Control & Validation is een stevige, maar uitdagende training. De trainer heeft veel verstand van zaken, dat helpt goed met het kunnen volgen van de training.

A. van der Plas Dunea
PRINCE2 Practitioner is een goede training.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Ciber
Universitair Medisch Centrum
Nij Smellinghe
ContentStrategy
Tata Consultancy Services
Essent
DSV
Innogy
ErasmusMC
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » FSM Introductietraining

  FSM INTRODUCTIETRAINING

  Prijs: € 550,-
  Duur: 1 dag
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  25-03-2020 (Den Haag)
  12-05-2020 (Den Haag)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  FSM staat voor Functional Service Management . Met de FSM-methode kan een organisatie, geheel analoog aan de toepassing van ISM, haar functioneel beheer onder controle krijgen. Net zoals ISM (Integrated Service Management) het benutten van de practices uit ITIL, ASL, en MOF mogelijk maakt, kunnen met FSM de best practices uit BiSL worden toegepast.

  FSM richt zich op het leveren van adequaat werkende informatiesystemen. Dus niet alleen op de functionaliteit van een service maar ook op het functioneren van die functionaliteit. Dit betekent dat de aandacht niet alleen is gericht op het specificeren van de functionaliteit in het Functioneel Ontwerp (FO), maar ook op de prestatie in termen van beschikbaarheid, snelheid en capaciteit.

  De FSM Introductietraining
  De FSM Introductietraining heeft als doel om de deelnemer op hoofdlijnen kennis en inzicht te verschaffen in het procesmatig managen van het functioneel beheer, volgens de aanpak van de FSM-methode. Op basis hiervan moet de deelnemer kunnen functioneren in een organisatie waar FSM het gehanteerde referentiekader is of wordt. De deelnemer wordt verondersteld kennis te bezitten van de uitvoerende werkzaamheden in het werkveld functioneel beheer.

  Aansluiting op ISM en BiSL
  Wie eenmaal zijn IT-beheer onder controle heeft gebracht met ISM, en de bijbehorende tooling daarvoor heeft geïntegreerd, kan eenvoudig op dat instrumentarium doorbouwen en functioneel beheer onder controle brengen. De FSM-training is dan een effectieve opstap naar het onder controle krijgen van het functioneel beheer. FSM kan vanzelfsprekend ook ingezet worden om eerst het functioneel beheer onder controle te krijgen, en aansluitend het IT-beheer met ISM te verbeteren. FSM kan worden gebruikt als een effectieve toepassingsmethode voor de in BiSL beschreven practices.

  Trainingsmateriaal
  De Introductietraining is gebaseerd op een gedetailleerde syllabus. Daarnaast krijgt u het FSM boek uitgereikt. De training is compatibel met de training BiSL Foundation, maar is veel meer gericht op het managen van functioneel beheer dan op de vakmatige uitvoering van functioneelbeheertaken. De training is bovendien geheel compatibel met de eenvoudig te begrijpen aanpak van de ISM-methode.

  Toetsing en certificaat
  Uw inzicht in de FSM wordt getoetst door het afnemen van een individueel examen van 40 multiple-choice vragen. Het examen wordt door een geaccrediteerde examenorganisatie afgenomen. Bij in-house trainingen kunnen de examens ook in-house worden afgenomen.

  FSM-Register
  Deelnemers die een voldoende voor het FSM-examen hebben behaald, ontvangen het certificaat voor de FSM Introductietraining en worden (desgewenst anoniem) opgenomen in het FSM-Register.

  Trainingsduur en kosten
  De FSM Introductietraining wordt u aangeboden door de IT Management Group als geaccrediteerde ISM-opleidingspartner. De FSM Introductietraining duurt 1 dag. De kosten voor de introductietraining FSM bedragen €550,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

  Examen FSM
  Het examengeld bedraagt €200,- excl. BTW. Het examen wordt op afspraak met u ingepland.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  M. Gonesh
  De FSM Introductietraining is leerzaam en zeer compleet. De training heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata FSM Introductietraining:

  25 March 2020
  Training Functional Service Management Introductietraining (FSMI)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  12 May 2020
  Training Functional Service Management Introductietraining
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____