Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Bernard Braekman ING
Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een duidelijke en praktijkgerichte training.

Theo Brammeier ING
Ik heb de Masterclass Agile Kwaliteitsmanagement met een 8 gewaardeerd. Zeer verlichtend!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Leeuwarden
Reclassering Nederland
Beslist
Brocacef
Stichting Bibliotheek.nl
Ziekenhuis Jeroen Bosch
Ikea
HSO
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ITIL® 3 Foundation

  ITIL® 3 FOUNDATION

  Prijs: € 900,- (excl. examen en BTW)
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  05-03-2020, 06-03-2020 en 11-03-2020 (Utrecht)
  18-06-2020, 19-06-2020 en 22-06-2020 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices.

  ITIL richt zich op het managen van de IT-dienstverlening. ITIL beschrijft een methode waarmee op een efficiënte en effectieve wijze het beheer uitgevoerd kan worden over alle IT-middelen van een organisatie. ITIL is een raamwerk en biedt richtlijnen die aangeven hoe een IT-dienstverlener het best kan garanderen dat haar klanten de producten en diensten krijgen die zij verlangen.

  De kern van ITIL is de levenscyclus van een service: de Service Lifecycle. De Service Lifecycle bestaat uit 5 fases, die allemaal eigen processen en functies bevatten:
  1. Service Strategy: Service Management for IT services, Portfolio Management, Financial Management, Demand Management, Business Relationship Management
  2. Service Design: Design Coordination, Catalogue Management, Service Level Management Availability Management, Capacity Management, IT Service Continuity Management, Information Security Management, Supplier Management
  3. Service Transition: Transition Planning and Support, Change Management, Asset and Configuration Managament, Release and Deployement Management, Knowledge Management
  4. Service Operation: Incident Management, Problem Management, Event Management, Request Fulfilment, Acces Management, Servicedesk, Technical Management, IT Operation Management, Application Management
  5. Continual Service Improvement: 7 Steps of improvement, PDCA

  Uw profiel
  Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de kennis van ITIL Foundation voor u onmisbaar!

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. IT Servicemanagement;
  2. Procesmatig werken;
  3. De opbouw, de begrippen en het doel van ITIL®;
  4. De processen en functies van de verschillende stadia binnen de ITIL Service Lifecycle;
  5. Examentraining.

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management.

  Trainingsduur en kosten
  De training ITIL Foundation duurt 3 dagen. De kosten voor het officieel examen van AXELOS examen bedragen €250,-. De totale prijs bedraagt € 1150,- deze prijs is inclusief, lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het examen wordt direct aansluitend aan de derde trainingsdag op locatie afgenomen. Het ITIL Foundation examen op basis van open inschrijving wordt u aangeboden met slagingsgarantie!. De slagingsgarantie houdt in dat u – mocht u onverhoopt toch niet in één keer voor het examen slagen – u eenmalig op kosten van de IT Management Group herexamen kunt afleggen.

  Vanaf 1 november 2019 zijn AXELOS geaccrediteerde opleidingsorganisaties verplicht de ITIL® en PRINCE2® trainingen inclusief examen aan te bieden.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  ITIL advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Mila Adamson
  ITIL Foundation V3 is een goede training, ik ben ook erg tevreden over het materiaal en de trainer.

  J. Blom
  ITIL Foundation is een leuke en interessante training. De training werd heel leuk vormgegeven en door de goede voorbeelden is het heel leuk en begrijpelijk. De trainer beschikt over heeft veel kennis en brengt de stof op een leuke en interessante manier over.

  Isabel Pollentier Shell
  Training ITIL Foundation is een heel goede training. De trainer is erg goed, met veel geduld.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata ITIL 3 Foundation:

  5 March 2020
  Training ITIL 3 Foundation (ITV3F)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  18 June 2020
  Training ITIL® Foundation (ITV3F)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____