Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie ITIL

 • Wat is ITIL?
 • ITIL FAQ
 • Trainingslocaties


  Referenties


  P. Kers
  COBIT 5.0 Foundation is een prima training om de benodigde basiskennis en het begrip van COBIT 5.0 te verkrijgen. De training heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

  A. Talhaoui Logius
  De Masterclass IT Risicomanagement is een veelomvattende training waarin verschillende methodieken worden besproken, alsmede hun afhankelijkheid. De training heeft nieuwe handvaten gegeven, maar ook bestaande bevestigd.

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  Schiphol Group
  Verder
  Nij Smellinghe
  Gemeente Amsterdam
  Sowmedia
  Pharmapartners
  TUE
  Nationaal Archief
  ICT
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ITIL® 4 Foundation

  ITIL® 4 FOUNDATION

  Prijs: € 900,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  18-09-2019 t/m 19-09-2019 en 26-09-2019 (Utrecht)
  20-09-2019, 23-09-2019 en 24-09-2019 (The Hague – English training – UK Version)
  16-10-2019 t/m 17-10-2019 en 21-10-2019 (Den Haag)
  24-10-2019 t/m 25-10-2019 en 28-10-2019 (Eindhoven)
  18-11-2019 t/m 19-11-2019 en 25-11-2019 (Utrecht)
  09-12-2019 t/m 10-12-2019 en 16-12-2019 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  ITIL® staat voor Information Technology Infrastructure Library. ITIL is ontstaan uit een verzameling best practices.

  Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw biedt ITIL® een raamwerk van processen, rollen en verantwoordelijkheden, als een verzameling best practices. De ooit geldende betekenis Information Technology Infrastructure Library is geëvolueerd naar een integrale servicemanagement benadering, gericht op het effectief sturen en managen van de IT-dienstverlening. Het doel is op een efficiënte en effectieve wijze het beheer te voeren over alle onderdelen die nodig zijn om een IT-service te leveren. Hierdoor kan klanten worden gegarandeerd dat ze de producten en diensten krijgen die zij verlangen en waarover afspraken zijn gemaakt. Uitgangspunt is het creëren van waarde zoals deze door de klant wordt waargenomen op basis van bruikbaarheid en belang.

  De kern van ITIL 4 is het service-waardesysteem (service value system- SVS) en het vier-dimensiemodel (four dimension model) van waaruit elk onderdeel van het SVS overwogen wordt.De kerncomponenten van het SVS zijn de service-waardeketen (ITIL service chain), de werkwijzen (ITIL practices), de leidende principes (ITIL guiding principles), de besturing (governance) en continue verbetering (continual improvement).

  Tijdens de ITIL 4 Foundation training vergaart u kennis over de verschillende begrippen en krijgt u inzicht in de samenhang tussen de kernonderwerpen en de verschillende begrippen.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de kennis van ITIL 4 Foundation voor u onmisbaar!Zie ook de ervaring van deelnemer Arnold Eilering.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  1. De structuur en voordelen van ITIL
  2. De belangrijkste servicemanagement concepten
  3. De vier dimensies van servicemanagement
  4. Het doel en de componenten van het ITIL service-waardesysteem
  5. De leidende principes (adopteren en aanpassen)
  6. De activiteiten binnen de service-waardeketen en de onderlinge relaties
  7. Kennis en begrip van de belangrijkste werkwijzen
  8. Examentraining

  De training ITIL 4 Foundation duurt 3 dagen en is inclusief het examen, dat in de middag van de derde trainingsdag op locatie wordt afgenomen.

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ITIL® 4 Foundation Certificate in IT Service Management.

  Trainingsduur en kosten
  De training ITIL 4 Foundation duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen €900,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examengeld ITIL Foundation bedraagt €230,- excl. BTW. Het examen wordt direct aansluitend aan de derde trainingsdag op locatie afgenomen. Het ITIL Foundation examen op basis van open inschrijving wordt u aangeboden met slagingsgarantie!. De slagingsgarantie houdt in dat u – mocht u onverhoopt toch niet in één keer voor het examen slagen – u eenmalig op kosten van de IT Management Group herexamen kunt afleggen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  ITIL advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Sander Pellikaan Delta N.V.
  ITIL Foundation is een goede en heldere training. Het tempo was goed en er was herhaling op de laatste dag, voor het examen.

  J. Maljaars Rabobank Alkmaar e.o.
  ITIL foundation is een goede training. De trainer heeft veel kennis van de lesstof.

  Paul Vlaar Thales
  ITIL Foundation is een goede en duidelijk training!

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata ITIL 4 Foundation:

  18 September 2019
  Training ITIL4 Foundation (ITV4F)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____
  20 September 2019
  Training ITIL4 Foundation (ITV4F)
  ITMG Locatie
  (The Hague – English training – UK Version)
  _____ _____ _____