Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Rogier termeer DNA Services
ISO/IEC 20000 is een goede training.

Johan van Zetten Synthon
PRINCE2 Practitioner is een goede training. Veel, maar interessante lesstof.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Platani
Leeuwarden
Fisglobal
Longfonds
NNInvestments
Ictivity
Staatsolie
Alrijne Zorggroep
Bevolkingsonderzoek
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ITIL® Expert Track

  ITIL® EXPERT TRACK

  De meest toonaangevende certificering in IT Servicemanagement!

  Prijs: € 7100,-
  Duur: 19 of 20 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  ITIL Expert Track Capability (zie data op site) (Utrecht)
  ITIL Expert Track Lifecycle (zie data op site) (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Met het ITIL Expert Track wordt u door de IT Management Group begeleid naar de officiële ITIL Expert certificering. Om te komen tot de ITIL Expert certificering zijn er verschillende mogelijkheden. Voor het behalen van het ITIL Expert niveau heeft u in totaal 22 credits nodig. U heeft na het behalen van het examen ITIL Foundation (totaal 2 credits) de vrije keuze om minimaal 15 credits te behalen uit de Lifecycle Modules (3 credits per training) of de Capability Modules (4 credits per training). In elk geval dient u óók het examen ‘Managing Across the Lifecycle’ met goed gevolg af te leggen (5 credits) alvorens u zich met recht een ITIL Expert mag noemen.

  Uw profiel
  Het track ITIL Expert is geschikt voor iedere IT Management professional die zichzelf het complete gedachtengoed van ITIL eigen wil maken. Na het doorlopen van het track bent u een expert in ITIL en kunt u vanuit elke ITIL rol opereren. U heeft niet alleen kennis van uw specifieke rol of functie maar kunt ook adviseren richting uw vakgenoten. Doordat u het totale vakgebied overziet, kunt u een rol spelen bij ITIL-implementaties en kunt u goed beoordelen welke ITIL-aspecten binnen een organisatie moeten worden benadrukt en welke niet. Vanuit de volgende functies kunt u het ITIL Expert traject starten:

  – IT Manager
  – Servicemanager
  – Service Level Manager
  – Change- of Releasemanager
  – Incidentmanager
  – IT (out)sourcingsspecialist
  – Deliverymanager
  – Infrastructuurmanager
  – IT organisatieadviseur
  – Procesmanager

  U kunt bij de IT Management Group kiezen voor een ITIL Expert Track op basis van Capability modules of voor een ITIL Expert Track op basis van Lifecycle modules.

  De ITIL Capabilitymodules zijn gericht op de specifieke processen en functies binnen de lifecycle van IT Services. De ITIL Lifecyclemodules gaan specifiek in op de verschillen van de vijf lifecyclefases binnen ITIL. Zij hebben meer aandacht voor de specifieke doelen van de verschillende lifecycles en de besturing en inrichting hiervan. De nadruk ligt hierbij wat minder op details en wat meer op een totaal beeld.

  ITIL Expert Track op basis van Capability modules
  Kiest u voor het ITIL Expert Track op basis van Capablity modules dan doorloopt u de gehele ITIL bestpractice met de volgende modules:
  ITIL® Planning, Protection & Optimization (4 dagen)
  ITIL® Operational Support & Analysis (4 dagen)
  ITIL® Release, Control & Validation (4 dagen)
  ITIL® Service Offerings & Agreements (4 dagen)
  ITIL® Managing Accross the Lifecycle (4 dagen)

  Heeft u een module al gevolgd en kunt u daarvan uw officiële certificering overleggen, dan krijgt u daarvoor vrijstelling. U kunt ook vrijstelling krijgen wanneer u één of meerdere Lifecycle modules heeft gevolgd. Uw vrijstelling wordt dan in overleg met u overeengekomen.

  ITIL Expert Track op basis van Lifecycle modules
  Kiest u voor de het ITIL Expert Track op basis van de Life Cycle modules dan doorloopt u de gehele ITIL bestpractice met de volgende modules:
  ITIL® Service Strategy (3 dagen)
  ITIL® Service Design (3 dagen)
  ITIL® Service Transition (3 dagen)
  ITIL® Service Operation (3 dagen)
  ITIL® Continual Service Improvement (3 dagen)
  ITIL® Managing Accross the Lifecycle (4 dagen)

  Heeft u een module al gevolgd en kunt u daarvan uw officiële certificering overleggen, dan krijgt u daarvoor vrijstelling. U kunt ook vrijstelling krijgen wanneer u één of meerdere Capability modules heeft gevolgd. Uw vrijstelling wordt dan in overleg met u overeengekomen.

  Voorkennis
  Om te kunnen deelnemen aan het ITIL Expert Track van de IT Management Group, dient u in het bezit te zijn van het certificaat ITIL Foundation.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de trainingen is Nederlands. De examens worden standaard afgenomen in het Engels. De examens zijn (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten
  Het ITIL Expert Track duurt 20 dagen (ITIL Capability Expert Track) of 19 dagen (ITIL Lifecycle Expert Track). De kosten voor deze tracks bedragen:

  Prijs: € 7100,-

  Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Heeft u al één van bovenstaande modules met goed gevolg afgelegd, dan brengen wij per Capability module €1500,- in mindering op de kosten. Per Lifecycle module brengen wij €1000,- in mindering op de kosten. Het examengeld bedraagt voor elke module €300,- excl. BTW. Bij de training wordt digitaal materiaal geleverd. Wij vragen u om eigen device mee te nemen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  ITIL advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Erkan Sonmez Provincie Zuid-Holland
  ITIL Foundation is een zeer goede training!

  S. Geldtmeijer
  ITIL Foundation is een goed verzorgde training. Er is voldoende balans tussen materiaal en uitleg. De training heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

  Sing Chieng Yu HJ Heinz European Holding BV
  ITIL Foundation is een prettige en snelle training. De trainer geeft veel praktijkvoorbeelden, dat is erg fijn.

  - inschrijven voor deze training -

  Planning
  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.