Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


N. Karadag KFC
8/10 -Rating8
De Masterclass Service Level Agreements is een prima training. Er is voldoende rust en een goede interactie met de cursisten.

Raul Diaz Murillo Kamer van Koophandel
8/10 -Rating8
IPMA D is een goede training, met goede trainers.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ITIL® Leader Digital and IT Strategy

  ITIL® Leader Digital and IT Strategy

  ATO logo ITMG

  Prijs: € 1850,- (incl. examenvoucher)
  Duur: 3 dagen
  ITIL® version 4

  STAP-budget

  Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

  Locaties en data

  De training ITIL® Leader Digital and IT Strategy kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  12-09-2023, 13-09-2023 en 14-09-2023 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Deze training voegt een nieuw ITIL-perspectief toe en is bedoeld voor ITSM-medewerkers die direct betrokken zijn om de discussie rond ITIL-concepten naar een strategisch niveau te tillen.
  Het volgen van een geaccrediteerde training is verplicht om volledig inzicht in het kernmateriaal te krijgen. ITIL Foundation is een vereiste.

  De ITIL Leader Digital and IT Strategy training maakt onderdeel uit van de ITIL Strategic Leader certificering. De ITIL Strategic Leader certificering is gericht op IT-leidinggevenden die werken binnen een kader om met IT de bedrijfsstrategie te beïnvloeden en te sturen om daarmee niet alleen operationeel gerichte IT maar alle digitale services te ondersteunen.

  ITMG ITIL Strategic Leader Route

  De ITIL DITS training geldt ook als zelfstandige certificering (ITIL leader DITS) en is in het bijzonder relevant voor iedereen die op een leiderschaps-niveau binnen een IT-organisatie werkt of dit nastreeft. De certificering richt zich op de strategische werkzaamheden om met gebruik van ITIL practices een strategie voor de organisatie te ontwikkelen.

  ITIL Leader Digital and IT Strategy

  Uw profiel

  Heeft u in uw dagelijkse werkzaamheden te maken met het tot stand brengen van een IT/digital strategie waarmee digitale ontwrichting (digital disruption) kan worden aangepakt en succes kan worden gestimuleerd, of heeft u te maken met de organisatie-impact door ontwrichting van nieuwe technologieën en de wijze waarop organisatie-leiders (directeuren, C-levels) hierop reageren, dan is de training Digital and IT Strategy een geschikte training voor u.

  Doelgroep: IT-servicemanagement professionals, met name IT-leiders.

  Mogelijke rollen/functies: Directors, Heads of, aspiring, CxOs, CIOs.

  Inhoud training ITIL Leader Digital and IT Strategy

  De reikwijdte van deze training betreft de afstemming van de digitale bedrijfsstrategie met de IT-strategie.
  Er is aandacht voor hoe ontwrichtingen door nieuwe technologieën van invloed zijn op organisaties in willekeurig welke sector en hoe de leiders in de organisatie hierop reageren.

  Het tempo van de evolutie in de digitale wereld is nog nooit zo snel geweest en organisaties dienen flexibel te zijn en zich aan te passen aan de steeds veranderende omgeving als ze waarde willen blijven bieden aan hun klanten terwijl ze concurrerend blijven op de markt.

  De specifieke onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • Samenvatting ITIL key concepts in relatie tot Digital and IT Strategy (DITS).
  • Het gebruik van de ITIL richtinggevende principes bij DITS besluitvorming en activiteiten.
  • Hoe gebruik maken van een digitale strategie om te reageren op digitale disruptie.
  • De relatie tussen de DITS-concepten en het ITIL SVS, en hoe dit gebruiken om waarde te creëren.
  • Hoe DITS gebruiken om levensvatbaar te blijven in omgevingen die worden verstoord door digitale technologie.
  • Strategische aanpakken die worden mogelijk gemaakt door digitale- en informatie technology om klant-/marktrelevantie en operational excellence te bereiken.
  • Risico’s en kansen van DITS.
  • Stappen en technieken die betrokken zijn bij het definiëren en bepleiten van DITS.
  • Hoe kan je een digitale en IT strategie implementeren.

  Voorkennis

  Als voorwaarde voor deelname voor deze training geldt 3 jaar leiderschapservaring.
  Om het examen ITIL Leader Digital and IT Strategy te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het ITIL® 4 Foundation certificaat. Daarnaast dient u de training ITIL Leader Digital and IT Strategy bij een geaccrediteerd opleidingsinstituut te doorlopen.

  Certificaat ITIL Leader Digital and IT Strategy

  De nadruk ligt tijdens de trainingsdagen op het maken van de vier praktische opdrachten (assignments) die integraal onderdeel zijn van de certificering. Succesvolle uitvoering van deze opdrachten is vereist om het examen af te leggen. De specifieke examenonderwerpen worden tijdens de training besproken. Indien u na de training vervolgens het multiple choice examen met goed gevolg heeft afgelegd (na enige zelfstudie), ontvangt u het certificaat ITIL Leader Digital and IT Strategy.

  Trainingsduur en kosten

  De training ITIL Leader Digital and IT Strategy duurt 3 dagen en is inclusief voucher voor het officieel examen van AXELOS. De kosten bedragen €1850,-. Deze prijs is inclusief examenvoucher, lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  ITIL advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Mariska Schill PGB Pensioendiensten
  9/10 -Rating9
  Tempo, niveau en af en toe even terug halen van ITIL V3 kennis. De docent was uitstekend, heb verder geen aanvullingen wat er beter kan.

  Peter Leijdsman Vestia
  8/10 -Rating8
  Ik heb in de vijf dagen van de training ongelofelijk veel informatie tot me gekregen. Af en en toe veel droge kost, maar de training heeft het met veel enthousiasme gebracht. Hierdoor blijft het goed hangen!

  Peter Leijdsman Vestia
  8/10 -Rating8
  Ik heb in de vijf dagen van de training ongelofelijk veel informatie tot me gekregen. Af en en toe veel droge kost, maar de training heeft het met veel enthousiasme gebracht. Hierdoor blijft het goed hangen!

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata ITIL Leader Digital and IT Strategy:

  12 September 2023
  Training ITIL 4 Leader Digital and IT Strategy
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____