Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Bert Kersten ING
7/10 -Rating7
BiSL is een leuke training, in een goed tempo. Er wordt gebruik gemaakt van goede praktijkvoorbeelden.

Ralph Kant Pieter van Foreest
9/10 -Rating9
Prima uitleg en het was goed te volgen. Fijn ook dat er voldoende ruimte en tijd was voor vragen. Geen vraag was te gek.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

Onderstaande registraties en keurmerken zijn van toepassing op onze trainingen en cursussen.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » IT Management » ITIL® Leader Digital and IT Strategy

ITIL® Leader Digital and IT Strategy

  • Prijs: €1850,- (incl. examenvoucher)
  • Duur: 3 dagen

De training ITIL® Leader Digital and IT Strategy is de training waarin u leert hoe u de digitale bedrijfsstrategie op de IT-strategie afstemt.


Locaties en data ITIL® Leader Digital and IT Strategy

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)
- 03-07-2024, 05-07-2024 en 12-07-2024 (Klassikaal - Den Haag en Online)
- 12-12-2024, 13-12-2024 en 20-12-2024 (Klassikaal - Den Haag)Omschrijving Training ITIL® Leader Digital and IT Strategy

Deze training voegt een nieuw ITIL®-perspectief toe en is bedoeld voor ITSM-medewerkers die direct betrokken zijn om de discussie rond ITIL®-concepten naar een strategisch niveau te tillen.
Het volgen van een geaccrediteerde training is verplicht om volledig inzicht in het kernmateriaal te krijgen. ITIL® Foundation is een vereiste.

De ITIL® Leader Digital and IT Strategy training maakt deel uit van de ITIL® Strategic Leader certificering. De ITIL® Strategic Leader certificering is gericht op IT-leidinggevenden die werken binnen het kader om met IT de bedrijfsstrategie te beïnvloeden en te sturen om daarmee niet alleen operationeel gerichte IT maar alle digitale services te ondersteunen.

ITMG ITIL Strategic Leader Route

De ITIL® Leader Digital and IT Strategy training geldt ook als zelfstandige certificering (ITIL® Leader Digital and IT Strategy) en is in het bijzonder relevant voor diegenen die op leiderschapsniveau binnen een IT-organisatie werken. De certificering richt zich op de strategische werkzaamheden om met gebruik van ITIL® practices een strategie voor de hele organisatie te ontwikkelen.

ITIL Leader Digital and IT Strategy


Inhoud Training ITIL® Leader Digital and IT Strategy

De reikwijdte van deze training betreft de afstemming van de digitale bedrijfsstrategie op de IT-strategie. Er is aandacht voor hoe ontwrichtingen door nieuwe technologieën van invloed zijn op organisaties in willekeurig welke sector en hoe de leiders in de organisatie hierop kunnen reageren.

Het tempo van de evolutie in de digitale wereld is bijzonder snel en organisaties dienen flexibel te zijn en zich aan te passen aan de steeds veranderende omgeving als ze waarde willen blijven bieden aan hun klanten terwijl ze tevens concurrerend blijven op de markt.

Programma

In de training ITIL® Leader Digital and IT Strategy training komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Samenvatting ITIL® key concepts in relatie tot Digital and IT Strategy (DITS);
• Het gebruik van de ITIL® richtinggevende principes bij DITS besluitvorming en activiteiten;
• Hoe gebruik te maken van een digitale strategie om te reageren op digitale disruptie;
• De relatie tussen de DITS-concepten en het ITIL® SVS, en hoe dit gebruiken om waarde te creëren;
• Hoe DITS te gebruiken om levensvatbaar te blijven in omgevingen die worden verstoord door digitale technologie.
• Strategische aanpakken die mogelijk worden gemaakt door digitale- en informatie technology om klant-/marktrelevantie en operational excellence te bereiken;
• Risico’s en kansen van DITS;
• Stappen en technieken die betrokken zijn bij het definiëren en bepleiten van DITS;
• Hoe u een digitale en IT strategie kunt implementeren.


Uw profiel

Heeft u in uw dagelijkse werkzaamheden te maken met het tot stand brengen van een IT/Digital strategie waarmee digitale ontwrichting (digital disruption) kan worden aangepakt en succes kan worden gestimuleerd, of heeft u te maken met de organisatie-impact door ontwrichting van nieuwe technologieën en de wijze waarop organisatie-leiders (directeuren, C-levels) hierop reageren? Dan is de training ITIL Digital and IT Strategy een geschikte training voor u. Om de training en het bijbehorende examen goed te kunnen doorlopen wordt (3 jaar) ervaring met leidinggeven verwacht.

Om het examen ITIL® Leader Digital and IT Strategy te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het ITIL® 4 Foundation certificaat. Daarnaast dient u de training ITIL® Leader Digital and IT Strategy bij een geaccrediteerd opleidingsinstituut te hebben doorlopen.

Doelgroep: IT-servicemanagement professionals, met name IT-leiders.

Mogelijke rollen/functies: directeuren, IT managers, (IT) afdelingshoofden, Corporate Officers, CIOs.


Examen ITIL® Leader Digital and IT Strategy

De voucher voor het officieel examen ontvangt u van AXELOS. Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd.

Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ITIL® Leader Digital and IT Strategy.

De kosten voor het examen zijn bij de trainingsprijs inbegrepen.


Praktische informatie

De training ITIL® Leader Digital and IT Strategy duurt 3 dagen. De kosten bedragen €1850,-. Deze prijs is inclusief examenvoucher officieel examen van AXELOS, lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de training op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen. U ontvangt digitaal lesmateriaal in uw persoonlijke online leeromgeving.Eerstvolgende startdata ITIL® Leader Digital and IT Strategy:

3 July 2024
Training ITIL 4 Leader Digital and IT Strategy
ITMG Locatie
(Klassikaal - Den Haag en Online)
_____ _____ _____
12 December 2024
Training ITIL 4 Leader Digital and IT Strategy
ITMG Locatie
(Klassikaal - Den Haag)
_____ _____ _____