Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie ITIL

 • Wat is ITIL?
 • ITIL FAQ
 • Trainingslocaties


  Referenties


  T. Jansen
  De Masterclass Agile Servicemanagement met Scrum is een goede training en het voldeed aan mijn verwachtingen. De trainer heeft als doel zoveel mogelijk informatie te delen. De praktijkvoorbeelden zijn goed.

  M. Wijbenga Pensioenfonds Horeca & Catering
  Teamleider Functioneel & Technisch Beheer De IT Management Group heeft voor ons een in-company masterclass verzorgd voor een groep van 13 medewerkers. De masterclass werd als een wervelwind verzorgd, er is in korte tijd veel kennis gedeeld en overgebracht! Het was goed om op deze manier iedereen weer extra fris en enthousiast te krijgen om boven de praktijk te gaan hangen. We gaan zeker aan de slag met deze materie bij de verdere professionalisering van onze beheerorganisatie. Hartstikke bedankt!

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  DPD
  Ciber
  Saffier de Residentie
  Alfa
  Hotelschool Den Haag
  Tata Consultancy Services
  HLTsamen
  DJI
  Motiv
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » IT Management » ITIL® Service Transition

  ITIL® SERVICE TRANSITION

  Prijs: € 1250,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  26-11-2019, 27-11-2019 en 03-12-2019 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Binnen de certificering van ITIL® worden vier niveaus onderscheiden: Foundation, Intermediate, Expert en Master. Deze training maakt deel uit van het Intermediate niveau van de ITIL® certificering en is één van de zogenaamde Lifecycle Modules van de certificeringmethodiek. Met het behalen van dit examen behaalt u 3 credits en bent u dus een stap verder in uw ITIL® certificering. Een uitgebreide toelichting op de certificeringmethodiek van ITIL® kunt u terugvinden op www.itil.nl.

  Uw profiel
  Bent u (IT-)manager, teamleider, proceseigenaar, ICT-consultant, ICT-professional of service (level) manager en bent u verantwoordelijk voor het managen, besturen, coördineren, integreren en/of implementeren van IT Service Transition processen en functies en wilt u de kwaliteit van dienstverlening verhogen? Dan biedt deze training ITIL Service Transition u de gewenste inzichten op dit gebied vanuit het gedachtegoed van ITIL®.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training ITIL Service Transition krijgt u inzicht in:

  1. Het managen en besturen van Service Transition Lifecycle processen en functies en de (technologische) activiteiten en technieken binnen de processen;
  2. Het doel en de uitgangspunten van Service Transition;
  3. Communicatie, commitment en organisatorische wijzigingen;
  4. De interactie van de Service Transition processen met andere Service Lifecycle processen;
  5. Analyse, rechtvaardiging en selectie van de implementatiemethoden;
  6. Kritische succesfactoren en risico’s.

  Voorkennis
  Om het examen ITIL Service Transition te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het ITIL® Foundation certificaat. Daarnaast dient u de training ITIL Service Transition bij een geaccrediteerd opleidingsinstituut te hebben doorlopen.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ITIL® Service Transition.

  Examen en voertaal
  De voertaal van de training is Nederlands. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands.

  Trainingsduur en kosten
  De training ITIL Service Transition duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen €1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examengeld voor de ITIL vervolgmodules bedraagt €300,- excl. BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  ITIL advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie of op zoek naar een goede ITIL Specialist (Servicemanager, Changemanager, Incidentmanager) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Richard Hendriks Enexis
  ITIL Service Transition is een leerzame training, met een goede uitleg.

  J. Geurts Elqui BV
  ITIL Service Transition is een prima training. De deelnemers hebben voldoende mogelijkheden tot inspraak.

  D. Kox Valid Consultancy BV
  ITIL Service Transition is een dynamische training. De training heeft een hoog tempo met voldoende afwisseling.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata ITIL Service Transition:

  26 November 2019
  Training ITIL® Service Transition (ITV3-ST)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____