Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


marco post
8/10 -Rating8
Goede docent die moeilijke onbekende stof op een rustige bekwame wijze doorloopt compliment!

Marco Post
10/10 -Rating10
Medewerkers van IT Management Group verdienen een pluim voor het verzorgen van hoogwaardige kwaliteit in de lessen of het regelen van inschrijving tot het ontvangen van de lesmaterialen en of de adviezen tijdens gesprekken. Waardevol en aan te bevelen.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » IT Management » USM Professional

USM Professional

  • Prijs: €1250,- (incl. assessment)
  • Duur: 2 dagen

De USM Professional training is de enige training ter wereld die je voorbereidt op de positie van Service Management Architect.


Locaties en data USM Professional

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 – 16:00)
- 26-06-2024 en 27-06-2024 (Klassikaal - Den Haag)
- 07-10-2014 en 08-10-2024 (Klassikaal - Den Haag)
- 16-12-2024 en 17-12-2024 (Klassikaal - Utrecht)Omschrijving Training USM Professional

Wie als USM-professional (coach, trainer, product-expert, of toolauditor) diensten wil verlenen kan deelnemen aan de USM Professional training. Deze training is bij uitstek geschikt voor professionals in sectoren waar men hoge eisen stelt aan de kwaliteit van dienstverlening. Dat is niet (meer) alleen de IT, waar men al lange tijd gewend is aan structuur, kwaliteitsafspraken en tooling voor de beheersing van werkwijzen. Control staat in tal van vakgebieden centraal vanwege de hoge mate van afhankelijkheid van de geleverde voorzieningen.

Professionals die werken voor serviceorganisaties die hun prestaties op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De USM Professional training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van serviceorganisaties. Die keuzes zijn goed onderbouwd en eenvoudig te begrijpen, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagementarchitectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de organisatie.


Inhoud Training USM Professional

De USM Professional training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze. Processen zijn immers de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel. De term ‘proces’ is één van de meest misbruikte termen in het managementdomein: meestal bedoelt men met proces in werkelijkheid de praktische werkwijzen van de organisatie: practices. USM gebruikt wél zuivere processen. USM gaat echter nog een stap verder en richt zich daarbij geheel op de workflows waarmee uiteindelijk dat praktische werk georganiseerd wordt. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen.

De USM Professional track bestaat uit vier stappen:

– De USM Foundation training.
– Een pre-course opdracht waarin je je eigen organisatie of die van een klant analyseert.
– De tweedaagse USM Professional training, vol met oefeningen en discussies.
– De afsluitende assessment, waarin je demonstreert dat je USM overtuigend kunt uitleggen.


Uw profiel

De USM Professional training is te gebruiken voor professionals in alle facilitaire taakgebieden (van IT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot beveiliging en schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor serviceorganisaties uit het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc.

Om aan de USM Professional training te kunnen meedoen moet je voldoende basiskennis van USM hebben. Deze kan je verkrijgen door het volgen van een USM Foundation training.


Examen en assessment

USM Professionals moeten minimaal een score van 30 uit 40 halen voor het USM examen dat behoort bij de USM Foundation training. Mocht je deze score niet hebben behaald dan kan je wel deelnemen aan de training, je wordt alleen pas gecertificeerd USM Professional coach als je doormiddel van een (her)examen voldoet aan de minimale score. Daarnaast krijgen de deelnemers een pre-course opdracht waarin je je eigen organisatie of die van een klant analyseert en een afsluitende assessment, waarin je demonstreert dat je USM overtuigend kunt uitleggen. De kosten van het assessment zijn bij de training inbegrepen.

Wie de USM Professional track heeft gedaan en de verhoogde examenscore heeft gehaald, wordt automatisch een gecertificeerde USM-coach. Wil je doorgroeien naar de rol van USM-trainer, USM-productexpert, of USM-toolauditor, dan volg je aanvullende zelfstudie die je weer afsluit met een assessment voor die extra rol.
Alle USM-professionals krijgen van Stichting SURVUZ de beschikking over een uitgebreide USM-toolkit die ze kunnen inzetten bij de coaching van USM-gebruikersorganisaties. Die toolkit bevat tal van templates, instrumenten en andere hulpmiddelen die specifiek gericht zijn op een gestructureerde begeleiding van de USM-toepassing.


Praktische informatie

De training Universeel Service Management professional wordt u aangeboden door de IT Management Group als geaccrediteerde USM-opleidingspartner. De training USM Professional duurt 2 dagen. De kosten voor de training USM bedragen €1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, assessment, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. De training is gebaseerd op een digitale set trainingsmateriaal.


Referenties USM trainingen

Frank Kras Conscia
9/10 -Rating9
Overzichtelijk en duidelijk. Goed te volgen

Thomas Demoet Justitiële Informatiedienst (Justid)
10/10 -Rating10
Veel informatie, maar nooit stroperig. Wordt bondig en enthousiast overgebracht. Inspireert om er mee aan de slag te gaan.

Ellen van Aalst Justid
9/10 -Rating9
Er was een goede sfeer en tijd om praktijkvoorbeelden veel aan bod te laten komen. De training was ongedwongen met veel inhoud.

Leo van Giessen
8/10 -Rating8
De duidelijkheid waarmee de trainer de lesstof uitlegt, is fantastisch. Als je wat verduidelijking wilt kan dat direct. Ga zo door ITMG!

Ellen van Aalst Justid
9/10 -Rating9
Er was een goede sfeer en tijd om praktijkvoorbeelden veel aan bod te laten komen. De training was ongedwongen met veel inhoud.

Marco Verdult
10/10 -Rating10
USM Foundation is een pittige training, maar de trainer legde alles perfect uit. Als ik een begrip niet snapte, vertelde hij het nog een keert.

Ed de Gier Pieter van Foreest
9/10 -Rating9
Duidelijk en zinvol. Voldoende tijd voor interactie en vertalen naar praktijk. Fijne spreker/trainer, Jan de Vries.

Marjolein Zijlstra
10/10 -Rating10
Wat een ontzettend prettige trainer. Hij geeft zeer heldere uitleg met duidelijke vertalingen naar de praktijk. Daarnaast is hij heel stipt.

Roxanne Pruijsers PRUBA
8/10 -Rating8
De trainer heeft veel expertise en kan dit goed overbrengen. Fijn is ook dat de training online was; dat zorgt voor veel flexibiliteit.

Bart de Paauw Sabaas
10/10 -Rating10
Heldere uitleg en goed tempo, duidelijke voorbeelden en leuke discussies

Pieter Hof Justid
9/10 -Rating9
Zeer herkenbaar, naadloos passend op onze praktijk. Lekker losse manier van lesgeven met de nodige kwinkslagen en humor. Dat werkt!

Kurt de Koning ITMG
10/10 -Rating10
Fijne training om te volgen, goed verzorgd trainingsmateriaal en heldere uitleg van de trainer. Dank je wel Jan, ook voor het geduld bij het beantwoorden van de vragen ;-).

Joost-IT
8/10 -Rating8
Fijn gebruik van verschillende werkvormen (miro, USM-bord, enz.). Goede verdeling van tijd/planning.

Yvonne Meijer-Weghorst Justid
9/10 -Rating9
USM Foundation is een duidelijke, overzichtelijk gegeven training.

Jarne Geysen 2Grips
9/10 -Rating9
Er werd goed overzicht van de lesstof behouden, ondanks dat tempo wellicht wat hoger lag. Kennis van trainer is zeer goed + aangename manier van les geven.

Frank Kras Conscia
9/10 -Rating9
Overzichtelijk en duidelijk. Goed te volgen

Ben Vester COA
9/10 -Rating9
Goede diepgang en op het juiste moment. De dynamische slides zijn heel verhelderend.

Thomas Demoet Justitiële Informatiedienst (Justid)
10/10 -Rating10
Veel informatie, maar nooit stroperig. Wordt bondig en enthousiast overgebracht. Inspireert om er mee aan de slag te gaan.

Piet Buisman VZVZ
9/10 -Rating9
De trainer, Jan de Vries, is een heel prettig persoon die op een fijne manier de lesstof op ons overbracht. Er was voldoende ruimte voor interactie met elkaar en het stellen van vragen. Ik raad de training aan!

Tim Daniels Bol.com
9/10 -Rating9
Heldere en vlotte uitlegEerstvolgende startdata USM Professional:

26 June 2024
Training USM Professional
ITMG Locatie
(Klassikaal - Den Haag)
_____ _____ _____