Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Vincent de Man Dunea
8/10 -Rating8
BiSL is een levendige en actieve training. De trainer geeft een heldere uitleg en maakt gebruik van veel praktijkvoorbeelden.

J. Krale ATOS
9/10 -Rating9
De Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een zeer goede training. Een hoog tempo, maar met duidelijke aandacht voor significante aspecten en ruimte voor vragen en discussies.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Persoonlijke ontwikkeling » Adviesvaardigheden voor IT Professionals

Adviesvaardigheden voor IT Professionals

Verbeter jouw gesprekstechnieken en word een kundig adviseur!
Prijs: € 550,-
Duur: 1 dag

Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of kan als in-company training worden gepland.

- informatie aanvragen -

Je hebt ervaring en kennis op IT gebied. Jij weet hoe het zit. Vanuit je functie als consultant of professional wil je je klanten/opdrachtgevers optimaal bedienen en ben je ook steeds op zoek naar nieuwe klanten. Je wilt je klanten zo goed mogelijk adviseren en de juiste diensten leveren.
Je voert gesprekken met klanten en probeert de juiste informatie boven tafel krijgen. Je probeert jouw advies voor het voetlicht te krijgen en te vertellen waarom jouw dienst precies de juiste is voor deze klant.

Dit soort gesprekken voeren blijkt nog niet altijd even gemakkelijk te zijn.
En je kunt het wel leren!
Er zijn eenvoudige technieken aan te leren waarmee jouw gesprekken meer resultaat zullen opleveren.
In deze training adviesvaardigheden gaan we precies daarmee aan de slag.

We gaan in op vragen als: Wat voor type klant heb ik tegenover me zitten en hoe speel ik daarop in? Hoe kom ik eigenlijk over als consultant/professional? Hoe kom ik aan tafel bij nieuwe klanten? En als ik dan aan tafel zit, hoe kom ik er in zo kort mogelijke tijd achter wat die klant nodig heeft, m.a.w.: hoe herken ik klantbehoeften? Hoe kan ik luisteren met aandacht, zodat de klant zich gehoord en begrepen voelt? Hoe kom ik te weten wat “de vraag achter de vraag” is? Hoe zorg ik dat mijn advies wordt geaccepteerd? Hoe zorg ik dat de klant tevreden is en blijft en ook in de toekomst weer voor mij kiest?
Een aantal technieken zal de revue passeren. We gaan er vooral veel mee oefenen, zodat je na de training in staat bent dit direct toe te passen in jouw eigen praktijk.

De training Adviesvaardigheden voor IT professionals helpt je om jouw uitstekende staat van dienst en jouw kennis nog beter te gelde te maken door jouw gesprekstechnieken te verbeteren. Zowel bij klanten als bij opdrachtgevers!

Uw profiel

Je bent werkzaam in de IT of aanverwante dienstverlening en hebt regelmatig te maken met externe of interne klanten en/of opdrachtgevers.

Inhoud training

In deze professionele en praktijkgerichte training Adviesvaardigheden voor IT-professionals komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Introductie: het belang van een goed advies en toegevoegde waarde;
– Communicatie stijlen: wat is jouw eigen voorkeursstijl en hoe herken je de stijl van de klant?;
– Gespreksvaardigheden:
*luisteren, samenvatten, doorvragen
*opbouw van een adviesgesprek
*beperkende en versterkende overtuigingen
*leiding houden in een gesprek
*Inlevingsvermogen, hoe zorg ik dat de klant mij als gelijkwaardig adviseur ziet?
– De kracht van het “nee” durven zeggen;
– Praktijk cases;
– Handige tips om makkelijk te onthouden en snel resultaat te bereiken.

In deze training Adviesvaardigheden voor IT-professionals van één dag wordt de theorie vlot afgewisseld met de praktijk. In de training komen veelvoorkomende situaties en aansprekende voorbeelden aan bod. Door middel van rollenspellen word je gecoacht naar een snelle verbetering en meer slagkracht in jouw adviesvaardigheden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Trainingsduur en kosten

De training Advies vaardigheden voor IT-professionals duurt één dag. De kosten voor de training bedragen €550,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en versnaperingen en exclusief BTW. Deze training kan ook op in-company basis worden verzorgd.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of kan als in-company training worden gepland.

- informatie aanvragen -