Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Jade Wahyuputro
10/10 -Rating10
Ik vond het een geweldig en informatieve training welke je aanzet tot reflectie en introspectie. Arno Janssen is een uitstekende communicatief vaardige spreker: zeer begrijpbaar en heeft duidelijk verstand van zaken. Hij is symphatiek en geeft ieder de ruimte en tijd om de stoffen tot zich te nemen en eveneens ieder interactief deel te laten nemen of input in te laten brengen. Echter is het vooral omtrent het thema ervan "Effectief Communiceren" toch wat lastig om dit op afstand via videochat Zoom te doen i.p.v. klassikaal op locatie; je mist de fysieke aanwezigheid, energie en groepsdynamiek. Dit is vanwege Corona natuurlijk niet te verhelpen. Desondanks was het zeker een geslaagde training. Dank jullie wel Arno en IT Management Group!

Richard Taal Preuninger Automotive
8/10 -Rating8
Duidelijke en goede uitleg omtrent de huidige situatie in IT en het toekomst beeld, eye opener.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Persoonlijke ontwikkeling » Effectief Communiceren

  Effectief Communiceren

  Prijs: €800,-
  Duur: 2 dagen

  Locaties en data

  De training Effectief Communiceren kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  01-08-2022 en 02-08-2022 (Online)
  03-10-2022 en 04-10-2022 (Klassikaal - Den Haag)
  29-11-2022 en 30-11-2022 (Klassikaal - Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  Wat is het effect van mijn communicatie, hoe kom ik over en welke invloed heb ik op anderen?
  Effectief Communiceren gaat over uw gedrag, communicatie en het resultaat van uw communicatie en gedrag. Komt uw boodschap niet over, of anders over dan u bedoeld heeft, dan ligt dat aan de ontvangers van de boodschap, toch? Wat kunt u zelf anders doen in uw communicatie en gedrag waardoor de kans van slagen dat uw boodschap het gewenste effect heeft groter wordt?

  Uw profiel

  U bent een doorgewinterde ICT professional. Vanuit uw rol als professional heeft of krijgt u steeds vaker te maken met aansturen, leidinggeven en motiveren van anderen of dat nou vanuit een hiërarchische rol, of misschien meer vanuit een teamrol is. U merkt bijvoorbeeld dat er soms misverstanden zijn over wie nu precies wat gaat doen en misschien zelfs wel over de uitgangspunten en de doelstellingen. Of het lijkt soms dat de mensen in uw team naar een hele andere film zitten te kijken. Hoe krijgt u alle neuzen dezelfde kant op, hoe komt u in de juiste stemming en hoe neemt u anderen daarin mee?

  Inhoud van de training

  We gaan twee dagen met elkaar aan de slag. Met een theoretisch deel over hoe communicatie en onderlinge beïnvloeding werkt, met een onderzoekend deel over hoe u zelf communiceert en met een praktisch deel over wat u zelf anders kunt doen en waar u op kunt letten. De training is met name gericht op wat we noemen ‘uw zelfherstellend vermogen’. U krijgt tools aangereikt waarmee uzelf in staat bent verschillende omstandigheden te beoordelen en te handelen naar wat goed voor u en uw omgeving is. Geen checklijsten, geen panklare oplossingen, maar structuur. Methodieken en modellen waarmee uzelf de oplossing creëert. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren in ICT-omgevingen en projectomgevingen met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, leveranciers en klanten. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

  In deze training leert u:
  – Inleiding in de werking van communicatie;
  – Contact maken;
  – Communicatiestijlen;
  – Eigen voorkeuren en valkuilen;
  – Waarnemen en interpreteren;
  – Feedback geven en ontvangen;
  – Omgaan met weerstanden en conflicten.

  Wat heb ik eraan?
  U leert in twee dagen tijd hoe u op efficiënte wijze uw boodschap kunt overbrengen. Hoe u de aandacht vasthoudt en hoe u herkent of anderen nog hetzelfde begrijpen als u.

  Na het volgen van de training
  – heeft u meer inzicht in uw eigen communicatiestijl;
  – kent u uw eigen sterke punten en valkuilen;
  – kunt u meerdere communicatiestijlen toepassen;
  – kunt u uw boodschap effectiever overbrengen;

  Trainingsduur en kosten

  De training Effectief Communiceren duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen €800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. De kosten voor het examen bedragen €200,- excl. BTW.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  De training Effectief Communiceren wordt verzorgd door Arno Janssen.
  Trainer Arno Jannsen Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft veel ervaring in het bedrijfsleven als communicatie-adviseur en projectleider en heeft vanuit zijn diverse rollen ruime ervaring opgedaan met de afstemming en communicatie tussen ICT-ers en projectleiders en projectmedewerkers binnen kleine en grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend, maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor!

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  van der Zanden
  10/10 -Rating10
  Enorm inzichtelijk! Bijzonder genoten van het expertiselevel, het snelle schakelen en de droge humor. Communicatie heeft voor mij een nieuwe dimensie gekregen 🙂

  moussa zahidi fix fitnessmonteur
  10/10 -Rating10
  Het was een gezellig en leerzame training, ga zo door!

  Mark Voermans
  9/10 -Rating9
  Lekkere energie en dialoog met trainer. Geeft goede uitleg en praktijkvoorbeelden.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Effectief communiceren:

  1 August 2022
  Training Effectief Communiceren
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  3 October 2022
  Training Effectief Communiceren
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Den Haag)
  _____ _____ _____