Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Marc Frencken Make IT Work
Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

E. Goossens RAAP Archeologisch adviesbureau
PRINCE2 Foundation is een leuke training, waarin de hoofdpunten uit het boek voorbij komen.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Gemeente Den Haag
Leiden
AZsl
Hotelschool Den Haag
RVO
RadarVertige
Ikea
PGGM
Avanade
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Persoonlijke ontwikkeling » Effectief communiceren

  EFFECTIEF COMMUNICEREN

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  28-01-2020 en 29-01-2020 (Den Haag)
  10-02-2020 en 11-02-2020 (Den Haag)
  12-03-2020 en 13-03-2020 (Den Haag)
  16-04-2020 en 17-04-2020 (Den Haag)
  28-05-2020 en 29-05-2020 (Den Haag)
  24-06-2020 en 25-06-2020 (Den Haag)
  06-07-2020 en 07-07-2020 (Den Haag)
  03-09-2020 en 04-09-2020 (Den Haag)
  08-10-2020 en 09-10-2020 (Den Haag)
  26-11-2020 en 27-11-2020 (Den Haag)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Wat is het effect van mijn communicatie, hoe kom ik over en welke invloed heb ik op anderen?
  Effectief communiceren gaat over uw gedrag, communicatie en het resultaat van uw communicatie en gedrag. Komt uw boodschap niet over, of anders over dan u bedoeld heeft, dan ligt dat aan de ontvangers van de boodschap, toch? Wat kunt u zelf anders doen in uw communicatie en gedrag waardoor de kans van slagen dat uw boodschap het gewenste effect heeft groter wordt?

  Voor wie?
  U bent een doorgewinterde ICT professional. Vanuit uw rol als professional heeft of krijgt u steeds vaker te maken met aansturen, leidinggeven en motiveren van anderen of dat nou vanuit een hiërarchische rol, of misschien meer vanuit een teamrol is. U merkt bijvoorbeeld dat er soms misverstanden zijn over wie nu precies wat gaat doen en misschien zelfs wel over de uitgangspunten en de doelstellingen. Of het lijkt soms dat de mensen in uw team naar een hele andere film zitten te kijken. Hoe krijgt u alle neuzen dezelfde kant op, hoe komt u in de juiste stemming en hoe neemt u anderen daarin mee?

  Inhoud van de training
  We gaan twee dagen met elkaar aan de slag. Met een theoretisch deel over hoe communicatie en onderlinge beïnvloeding werkt, met een onderzoekend deel over hoe u zelf communiceert en met een praktisch deel over wat u zelf anders kunt doen en waar u op kunt letten. De training is met name gericht op wat we noemen ‘uw zelfherstellend vermogen’. U krijgt tools aangereikt waarmee uzelf in staat bent verschillende omstandigheden te beoordelen en te handelen naar wat goed voor u en uw omgeving is. Geen checklijsten, geen panklare oplossingen, maar structuur. Methodieken en modellen waarmee uzelf de oplossing creëert. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren in ICT-omgevingen en projectomgevingen met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, leveranciers en klanten. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

  In deze training leert u:
  – Inleiding in de werking van communicatie;
  – Contact maken;
  – Communicatiestijlen;
  – Eigen voorkeuren en valkuilen;
  – Waarnemen en interpreteren;
  – Feedback geven en ontvangen;
  – Omgaan met weerstanden en conflicten.

  Wat heb ik eraan?
  U leert in twee dagen tijd hoe u op efficiënte wijze uw boodschap kunt overbrengen. Hoe u de aandacht vasthoudt en hoe u herkent of anderen nog hetzelfde begrijpen als u.

  Na het volgen van de training
  – heeft u meer inzicht in uw eigen communicatiestijl;
  – kent u uw eigen sterke punten en valkuilen;
  – kunt u meerdere communicatiestijlen toepassen;
  – kunt u uw boodschap effectiever overbrengen;

  Trainingsduur en kosten
  De training Effectief communiceren duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en luxe lunch en exclusief BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De training Effectief communiceren wordt verzorgd door Arno Janssen.
  Arno Janssen is als trainer en coach werkzaam in de dynamiek tussen individu en organisatie. Oorspronkelijk opgeleid als marketing communicatie adviseur en later gecertificeerd als internationaal trainer. Zijn passie is de manier waarop mensen hun boodschap overbrengen op anderen en boodschappen van anderen waarnemen of interpreteren. Arno heeft veel ervaring in het bedrijfsleven als communicatie-adviseur en projectleider en heeft vanuit zijn diverse rollen ruime ervaring opgedaan met de afstemming en communicatie tussen ICT-ers en projectleiders en projectmedewerkers binnen kleine en grote projecten. Arno werkt resultaatgericht, pragmatisch, soms confronterend, maar altijd met een gezonde dosis relativerende humor!

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Mark Voermans
  Lekkere energie en dialoog met trainer. Geeft goede uitleg en praktijkvoorbeelden.

  Mark Voermans
  Lekkere energie en dialoog met trainer. Geeft goede uitleg en praktijkvoorbeelden.

  van der Zanden
  Enorm inzichtelijk! Bijzonder genoten van het expertiselevel, het snelle schakelen en de droge humor. Communicatie heeft voor mij een nieuwe dimensie gekregen 🙂

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata Effectief communiceren:

  28 January 2020
  Training Effectief Communiceren (VMPO)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  10 February 2020
  Training Effectief Communiceren (VMPO)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____