Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Bea Moed
9/10 -Rating9
De trainer legt heel rustig en duidelijk uit. Hij gaat uitgebreid in op alle vragen en besteedt veel tijd aan oefeningen. Hierdoor zijn de lessen ook afwisselend.

J. van Diepen Thales
9/10 -Rating9
De training ITIL Foundation is een zeer leerzame en interactieve training. De praktijkvoorbeelden maken het helder.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » Certified Project- en Verandermanager

  Certified Project- en Verandermanager

  De functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de ICT! Inclusief PRINCE2, Agile Scrum en IPMA D certificeringen

  Badge Certified Project- en Verandermanager

  Kosten opleiding: € 8280,-
  Duur: 16 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Project- en Verandermanager kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  inschrijven voor deze training

  Al enige jaren is de krapte in de ICT sector op de arbeidsmarkt onderwerp van gesprek. De IT Management Group heeft onderzocht aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Bij het opleidingsprofiel Certified IT Project- en Verandermanager ligt het accent op het begeleiden, uitvoeren en ondersteunen van projecten in agile omgevingen. Projectleiders worden op dit moment al veel gevraagd. In de toekomst zal dat alleen nog maar toenemen. Wijzigingen zijn aan de orde van de dag in de wereld van de IT. Grote wijzigingen worden veelal projectmatig opgepakt. Tegenwoordig werken veel organisaties op een agile wijze. Het is daarom belangrijk om als projectleider kennis te hebben van agile werkwijzen om daar bij de opzet, begeleiding en het uitvoeren van projecten rekening mee te houden. Daarnaast is de trend van agile werken ook van toepassing op het projectmanagement zelf. Deze ontwikkeling komt uitgebreid aan bod in de projectmanagement modules.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager krijgt u in 16 dagen tijd een diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van project- en verandermanagement zowel in theorie als praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van projectmanagement waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om inhoudelijk uw doel te bereiken. Daarnaast komen de zachte competenties die nodig zijn om een verandering door te voeren tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke verandering zoals het invoeren van een nieuwe of gewijzigde dienst, een transitie naar een andere leverancier of een introductie van een nieuw product, vaak gaat het juist om het verbinden van de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van de verandering bij de medewerkers die te maken krijgen met de veranderende omstandigheden. Met als doel dat de gewijzigde dienst of het gewijzigde product ook daadwerkelijk wordt geaccepteerd.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: (agile) projectleider, Programmamanager, Consultant, (organisatie)Verandermanager, projectmedewerker.

  Praktijkgericht

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben ruime praktijkervaring als projectleider of programmamanager, verandermanager, organisatie-adviseur en/of coach. U leert niet alleen de theorie maar gaat ook hands-on met deze ervaren trainers aan de slag!

  Certificering

  Binnen deze opleiding worden de belangrijkste projectmanagementmethoden behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in Agile Scrum Foundation, DevOps Foundation, PRINCE2 Foundation, PRINCE2 Practitioner en IPMA D. Daarnaast bent u bekend gemaakt met de persoonlijke competenties die u als projectleider minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders.

  De functiegerichte opleiding Certified IT Project- en Verandermanager is inclusief de examens:

  – PRINCE2 Foundation
  – PRINCE2 Practitioner
  – IPMA D
  – Agile Scrum Foundation
  – DevOps Foundation

  Inhoud opleidingsprofiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager bestaat uit de volgende modules:

  Intake opleiding – telefonisch
  De functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager start met een telefonische intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  Methoden en Technieken PRINCE2 Foundation – 2 dagen
  PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen.
  Zie ook: Training: PRINCE2 Foundation

  Methoden en technieken PRINCE2 Practitioner – 3 dagen
  PRINCE2 Practitioner is het vervolg op een de PRINCE2 Foundation training. PRINCE2 Practitioner is zoals de naam al zegt, gericht op het toepassen van PRINCE2. De deelnemers krijgen meer inzicht in de relaties tussen de principes, de thema’s en de processen van de methode. Deze training geeft u nog meer handvatten voor het toepassen van PRINCE2 in de praktijk. Voor zowel de training PRINCE2 Foundation als de training PRINCE2 Practitioner kunt u een internationaal erkend certificaat behalen door een examen met goed gevolg af te leggen.
  Zie ook: Training: PRINCE2 Practitioner

  Effectief communiceren – 2 dagen
  De training Effectief communiceren gaat in op uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het communiceren met gesprekspartners zoals collega’s, leidinggevende(n), medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Effectief communiceren

  Agile Scrum Foundation – 2 dagen
  Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken. De training Agile Scrum Foundation geeft u in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk.
  Zie ook: Agile Scrum Foundation

  Methoden, Technieken, Vaardigheden IPMA D – 4 dagen
  In aanvulling op PRINCE2®, waarbij de projectmanagementmethode centraal staat, staan bij IPMA uw vaardigheden als projectleider centraal. Door middel van een certificeringstraject worden uw projectmanagement competenties beoordeeld. Het behalen van de IPMA D certificering geeft opdrachtgevers de garantie dat u als individu aantoonbaar over de gewenste competenties beschikt. IPMA is internationaal erkend.
  Zie ook: Training: IPMA D

  DevOps Foundation – 2 dagen
  De afgelopen jaren hebben veel bedrijven de voordelen ervaren van de toepassing van agile methoden zoals scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua informatiemanagement, applicatiemanagement als infrastructuurmanagement. Dit komt vooral omdat de beheerorganisatie niet in staat is om aan de flexibiliteitseisen van de agile ontwikkelaars tegemoet te komen. Maar een veel belangrijkere reden is dat de kloof tussen ontwikkeling en beheer hierdoor veel groter is geworden. De agile cultuur van snelheid, communicatie en samenwerking staat daarbij op gespannen voet met die van de traditionele op controle gebaseerde beheerorganisatie. De consequentie is dat de ontwikkelteams wel software snel opleveren maar niet snel in productie kunnen nemen. Dit probleem vereist een fundamentele verandering in de wijze van samenwerking welke gevonden is in de Dev (Development) Ops (Operations) oplossing.
  Zie ook: DevOps Foundation

  Trends in IT– 1 dag
  In deze module van 1 dag wordt u meegenomen in de toekomst van de IT. Wat zijn de ontwikkelingen van de toekomst, en waar moet u zich op voorbereiden of rekening mee houden? Onderwerpen in deze module zijn zeer actueel. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn automatisering van beheer, artificial intelligence, Internet of Things en robotisering.

  Profiel

  De opleiding Certified IT Project- en Verandermanager is geschikt voor (toekomstige) projectleiders en projectmanagers die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de projectmanagementmethoden als de persoonlijke competenties die van belang zijn bij projectmanagement en verandermanagement in een Agile omgeving. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als projectleider of programmaleider aan de slag te gaan.

  Trainingsduur en kosten

  De functiegerichte opleiding tot Certified IT Project- en Verandermanager duurt 16 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen € 8280,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie/thee en lunch en exclusief BTW.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Neem hiervoor contact met ons op.

  Vrijstelling en maatwerk

  Vrijstelling voor onderdelen van de opleiding is mogelijk wanneer u al in het bezit bent van één of meer certificeringen die tijdens de opleiding aan bod komen. Ook is het mogelijk om op onderdelen maatwerk toe te passen. Bent u bijvoorbeeld nog niet in het bezit van een Agile Foundation certificering dan kunt u één van de trainingen omruilen voor een Agile Foundation training.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven voor deze training