Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Peter de Koe UWV
8/10 -Rating8
De Masterclass Servicemonitoring is leuk en afwisselend. De trainer heeft de stof goed gedoseerd gebracht. Ik heb veel kennis opgedaan.

Hugo Gerritsen Coulisse B.V.
9/10 -Rating9
Er zit een goede balans tussen theorie en praktijk in de training. Hierdoor geeft het je handvaten om de training toe te passen in de eigen organisatie.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » Certified Project Support Medewerker

  Certified Project Support Medewerker

  Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  Certified Project Support

  Kosten opleiding: €8025,-
  Duur: 16 dagen

  STAP-budget

  Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

  Locaties en data

  De training Certified Project Support Medewerker kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  inschrijven opleidingstraject

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Het opleidingsprofiel tot Certified Project Support Medewerker leidt op tot een goede startpositie in de ICT. U wordt opgeleid om te kunnen starten als projectmedewerker, projectondersteuner, project management officer (PMO-er) IT-medewerker, IT Support medewerker.

  Tijdens de functiegerichte opleiding tot Certified Project Support Medewerker krijgt u in 16 dagen tijd een breed inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van projecten en het ondersteunen van projecten zowel in theorie als praktijk. De theorie wordt afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. U krijgt inzicht in de verschillende soorten projecten en projectrollen. Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties aan bod die nodig zijn om als projectmedewerker of projectenleider je functie uit te kunnen voeren.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Project Support Medewerker krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant binnen het vakgebied.

  Certificering

  De focus van het opleidingstraject is gericht op projectmanagement en de ondersteuning van projectmanagement. Naast de specifieke kennis die Project Support Engineer moet opdoen van projectmanagement methode en aanverwante kennis moet de die Project Support Engineer kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals basiskennis ICT beheer en kennis van Agile en DevOps zodat de Project Support Engineer kan aansluiten bij de bestaande werkwijzen en kan meedraaien in Agile en DevOps teams. Daarnaast is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Project Support Medewerker is inclusief de volgende trainingen en examens:

  – Module Effectief Communiceren (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname
  – Module Praktijktraining Agile en DevOps (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
  – IT Beheer Foundation (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname
  – Datagedreven werken en datamanagement (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
  – PRINCE2 Foundation (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen
  – Project Management Office (3 dagen) Afronding: Bewijs van deelname
  – Tactisch en Operationeel Informatiemanagement (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en examen

  Intake opleiding
  De functiegerichte opleiding tot Certified Project Support Medewerker start met een intake. In deze intake worden uw persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van uw opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

  Effectief Communiceren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Effectief Communiceren

  Deelnemers die de training Effectief Communiceren al hebben gevolgd volgen de training Timemanagement en resultaatgericht werken. De training Timemanagement en resultaatgericht werken is bestemd voor iedereen die maximaal resultaat uit de dag wil halen en daarbij geen stress wil ervaren.

  Praktijktraining Agile en DevOps – 3 dagen
  De afgelopen jaren hebben veel organisaties de voordelen ervaren van de toepassing van agile methoden zoals Scrum en Kanban. De software wordt sneller opgeleverd en de kwaliteit stijgt, terwijl de kosten dalen. Een groot nadeel blijkt te zijn dat de agile ontwikkeling haaks staat op de traditionele wijze van beheer, zowel qua information management, application management als infrastructure management. Deze training van drie dagen is bij uitstek ook geschikt voor iedereen die wil weten wat de concepten Agile en DevOps inhouden en wil weten hoe Agile en DevOps werkt in de praktijk.
  Zie ook: Praktijktraining Agile en DevOps

  Deelnemers die de Praktijktraining Agile en DevOps hebben gevolgd, volgen de training Agile en DevOps professional. De training Agile en DevOps Professional is een vervolg op de Praktijktraining Agile en DevOps. U bent al bekend met de begrippen Agile en Devops. Het accent van de training ligt op Agile en DevOps in relatie tot IT beheer.

  IT Beheer Foundation – 2 dagen
  In de training IT Beheer Foundation neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die gebruikt worden in de ICT en het beheren (management) van ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie en mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.
  Zie ook: IT Beheer Foundation

  Masterclass Datagedreven werken en datamanagement- 2 dagen
  Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat.
  Zie ook: Masterclass Datagedreven werken

  Deelnemers die de training Datagedreven werken en datamanagement al hebben gevolgd volgen de training Data-architectuur en Big Data. Deze training biedt een zeer volledige behandeling van de onderwerpen op het gebied van dataverzamelingen, data-architectuur en Big Data en is daarmee bij uitstek geschikt voor iedereen die met Big Data en data of architectuur te maken heeft. De training gaat in diverse aspecten van zeer actuele onderwerpen zoals Data Management en Big Data.

  PRINCE2 Foundation - 2 dagen
  PRINCE® is een projectmanagementmethode en de afkorting staat voor PRojects IN Controlled Environments. De best practice is vrij in gebruik als methode om projecten te managen en is geschikt voor alle typen projecten. PRINCE is procesgebaseerd. Het is op dit moment de meest toegepaste projectmanagementmethode wereldwijd. PRINCE2 is geschikt voor zowel traditionele als agile omgevingen. Zie ook: Training: PRINCE2 Foundation

  Project Management Office - 3 dagen
  Projecten maken steeds meer deel uit van de wijze waarop organisaties het werk organiseren. Daarmee neemt ook de behoefte aan ondersteuning van dergelijke werkzaamheden toe. Vanuit het Project Management Office wordt deze ondersteuning voor projectmanagers georganiseerd. In organisaties worden steeds meer werkzaamheden uitgevoerd in de vorm van projecten. Bent u op zoek naar een praktische training waarin uw vak vanuit verschillende invalshoeken besproken wordt? Dan geeft deze training u alle bagage die nodig is om als PMO of PSO medewerker aan de slag te kunnen of uw rol beter te kunnen invullen! Zie ook: Project Management Office

  Tactisch en Operationeel Informatiemanagement - 2 dagen
  Tijdens deze module gaat u aan de slag met tactisch en operationeel informatiemanagement. In deze module wordt met name ingegaan op functioneel beheer en aspecten van operationeel en tactisch informatiemanagement zoals planning en control, financieel management, behoeftemanagement, contractmanagement, gebruikersondersteuning, operationele IT-aansturing, beheer bedrijfsinformatie, wijzigingenbeheer, transitie en specificeren. Ook worden relaties gelegd met het vakgebied van technisch beheer en applicatiebeheer.
  Zie ook: Tactisch en Operationeel Informatiemanagement

  Deelnemers die de training Tactisch en Operationeel Informatiemanagement al hebben gevolgd, volgen de Praktijktraining Lean. Lean Six Sigma is momenteel één van de meest bekende procesverbetermethodieken ter wereld. In deze Praktijktraining Lean worden de volgende instrumenten uitgelegd: Voice of the Customer (VOC), Value Stream Mapping, Kaizen, 5S, Poka Yoke, Push en Pull productie en DMAIC. Een must voor iedere beheerder.

  Contacturen, studiebelasting en doorlooptijd

  Het opleidingstraject bestaan uit 16 klassikale opleidingsdagen of 16 klassikale avonden. Zowel de opleidingsdagen als de opleidingsavonden worden in principe gegeven op basis van een online virtual classroom. Je volgt de training interactief samen met anderen en jouw docent achter de computer. Je kan daarom vanuit elke locatie deelnemen. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie en voorbereiding. Het aantal uren voorbereiding en zelfstudie is voor ieder persoon verschillend. Je kunt uitgaan van 2 tot 4 uur zelfstudie per lesdag of lesavond. Met dit functiegerichte opleidingstraject volg je ICT trainingen die op dit moment bij werkgevers erg populair zijn. Iedere module wordt afgerond met een bewijs van deelname. Een aantal modules wordt afgesloten met een examen en bijbehorende certificering. Dit betreft certificeringen die op dit moment het meest worden gevraagd bij sollicitaties.

  Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Project Support Medewerker is geschikt voor starters in de IT die een solide opleiding willen volgen waarbij zowel aandacht is voor de theorie als voor de praktijk en de persoonlijke competenties die van belang zijn bij de dagelijkse uitvoering van uw rol als support medewerker. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en – bij het met goed gevolg afleggen van de examens –de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als projectmedewerker, projectondersteuner, project management officer (PMO-er) aan de slag te gaan!

  Kosten
  De kosten voor deze opleiding bedragen €8025,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, examens, koffie, thee, lunch en examengeld en exclusief BTW.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  De Project Support Medewerker geeft ondersteuning aan gebruikers die vragen hebben op het gebied van projecten en is het eerste aanspreekpunt bij het oplossen van vragen, problemen en informatieverzoeken met het oog op projecten. Verder ondersteunt de Project Support Medewerker bij het opzetten van overleggen en het verzorgen van rapportages. Bij een projectsupport medewerker kunnen ook meer taken worden belegd, al naar gelang de grootte van de organisatie.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven opleidingstraject