Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Marieke Treffers Vijfkeerblauw
8/10 -Rating8
Prince2 Foundation is een duidelijke training dat veel praktijkgerichte voorbeelden bevat.

P. van der Meulen CBRE Global Investors
8/10 -Rating8
Het was een goede training met veel theoretische kennis. Deze kennis is zeker te gebruiken in de dagelijkse praktijk. Het tempo van de training was goed.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » IPMA C

  IPMA C

  Prijs: €2650,-
  Duur: 6 dagen (Klassikaal) of 12 dagdelen (Online van 08:00-11:00)

  Locaties en data

  De training IPMA C kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  05-10-2023, 19-10-2023, 02-11-2023, 16-11-2023, 30-11-2023 en 21-12-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  14-06-2024, 20-06-2024, 21-06-2024, 26-06-2024, 04-07-2024 en 05-07-2024 (Klassikaal - Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  De IPMA C certificering voor projectmanagement staat borg voor een internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau op het gebied van projectmanagement, waarmee u zich kunt onderscheiden in de markt en waarmee u kunt doorgroeien in uw professionele carrière. Naast IPMA C kunt u zich ook certificeren in IPMA D, IPMA B en IPMA A. IPMA D is het laagste certificeringniveau. IPMA A is het hoogste niveau. De meest voorkomende certificeringen zijn IPMA D en IPMA C.

  Het behalen van de IPMA C certificering geeft opdrachtgevers de garantie dat u aantoonbaar over de gewenste competenties beschikt. IPMA C is het tweede niveau van de vier certificeringniveaus die IPMA hanteert.

  Uw profiel

  Heeft u ervaring met projecten en heeft u ook ervaring in meerdere fasen van projecten, vanaf het opstellen van het projectplan tot en met de afsluiting? Dan kunt u uw competenties op het gebied van projectmanagement aantonen aan de markt door het behalen van de IPMA C certificering.

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte training vindt reflectie plaats op uw eigen projectervaring en wordt uw theoretische basis uitgebreid naar het vereiste niveau volgens de IPMA C richtlijn. Certificering vindt plaats wanneer u kunt aantonen dat u projectmanagement op een professioneel niveau beheerst en vakkundig toepast in de praktijk. Dit betekent dat voor certificering gekeken wordt naar uw kennis van de theorie en naar de praktische toepassing van uw projectmanagementkennis. Uw ervaring en competenties zullen worden getoetst op basis van de competentie-elementen zoals aangegeven in de NCB3 (Nederlandse Competence Baseline versie 3).

  Na afloop van deze training kunt u het theorie-examen doen voor IPMA C en bent u voorbereid op het tweede deel van de IPMA C certificering. Voor volledige certificering op dit niveau dient u bij aanvang minimaal drie jaar projectmanagementervaring te hebben als verantwoordelijk projectleider. Wanneer u het theorie-examen met goed gevolg heeft afgelegd, heeft uw certificering een geldigheid van twee jaar (sinds september 2013). In deze periode kunt u, wanneer u in die periode voldoende ervaring als projectmanager hebt opgedaan, gaan deelnemen aan het tweede deel van het certificeringproces.

  Trainingsduur en kosten, examen en certificering

  De klassikale training duurt 6 dagen. De online training duurt 12 dagdelen. De kosten voor de training bedragen €2650,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. De IPMA-C certificering bestaat uit een 360-graden meting, een schriftelijk examen, het inleveren van een projectrapport en een interview door twee assessoren. Het schriftelijk examen wordt 6x per jaar afgenomen en bestaat uit 40 multiple-choice vragen en een korte case met open vragen. Voor de actuele kosten voor de IPMA-C certificering en voor verdere informatie hierover verwijzen wij u naar IPMA Certificering Nederland.

  Programma

  00. – Intake en voorstelrondje
  01. – Projecten in staande organisaties
  02. – Belangengroep effectief betrekken
  03. – Projectaanpak bepalen
  04. – Projectstructuren en middelentoewijzing
  05. – Business case en beheersing van tijd, geld en kwaliteit
  06. – Beheerste uitvoering van projecten en projectafsluiting
  07. – Strategie en projecten
  08. – Persoonlijk leiderschap
  09. – Sociale vaardigheden
  10. – Teamwerk en verandering
  11. – Interne en externe omgevingspartijen meenemen
  12. – Examentraining

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Trainer ITMG Roel RiepmaDeze training wordt gegeven door Roel Riepma. Roel Riepma is een enthousiaste en inspirerende docent en coach. Roel Riepma is mede-auteur van het IPMA Boek Projectmanagement op basis van NCB en verzorgt bij de IT Management Group de trainingen IPMA-D, IPMA-C en de Masterclass Project- en Portfoliomanagement.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties IPMA C training

  T. Nielen
  9/10 -Rating9
  IPMA C is een hele open en inspirerende training, waarbij ik erg genoten heb van de inhoud, de trainer en de trainees. Ik waardeer de training en de trainer met een 9!

  R. Sandmann Kamer van Koophandel
  8/10 -Rating8
  IPMA C is een training op een hoog niveau. De trainer gaf een zeer goede begeleiding. Ik waardeer de trainer met een 9!

  inschrijven voor deze training

  Startdata IPMA C:

  5 October 2023
  Training IPMA C
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____
  14 June 2024
  Training IPMA C
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht)
  _____ _____ _____