Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie IPMA

 • Wat is IPMA?
 • Trainingslocaties


  Referenties algemeen


  Sander van den Ende SvdE-ICT
  Overview ITIL, ASL, BiSL is een zeer goede training. Er is veel informatie overgebracht binnen de beschikbare tijd.

  Sandra Foei ING
  BiSL is een heldere training, met ondersteuning van goede praktijkvoorbeelden om de theorie beter te begrijpen.

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  Thales
  Windesheim
  Keylane
  Realworldsystems
  Essent
  Maastricht UMC
  PGGM
  MN
  Avanade
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » IPMA D

  IPMA D

  Prijs: € 1600,-
  Duur: 4 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  06-05-2020, 13-05-2020, 20-05-2020 en 27-05-2020 (Online)
  03-09-2020, 04-09-2020, 17-09-2020 en 18-09-2020 (Utrecht)
  06-11-2020, 12-11-2020, 13-11-2020 en 20-11-2020 (Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  IPMA staat voor International Project Management Association. IPMA is een overkoepelende organisatie van de beroepsverenigingen voor project management. IPMA certificaten zijn erkend in 40 landen. IPMA is het toepasbaar op elke brache en elk niveau. IPMA certificering draagt bij aan de professionalisering van het vak; project management.

  Het afgelopen decennium heeft PRINCE2® als projectmanagementmethodiek een enorme opmars gemaakt. De laatste jaren groeit het besef dat naast het hanteren van een goede projectmanagement methode de persoonlijke vaardigheden van de projectleider erg belangrijk zijn voor een succesvol project. In tegenstelling tot PRINCE2® waarbij de methode centraal staat, staan bij IPMA uw vaardigheden als projectleider centraal. Door middel van een certificeringtraject worden uw projectmanagement competenties beoordeeld.

  Het behalen van de IPMA D certificering geeft opdrachtgevers de garantie dat u aantoonbaar over de gewenste competenties beschikt. IPMA D is het eerste niveau van de vier certificeringniveaus die IPMA hanteert. Als u gecertificeerd bent voor IPMA D dan beschikt u over voldoende vakkennis op projectmanagementgebied om een projectmanager op uiteenlopende deelgebieden te assisteren of, bij tijdelijke afwezigheid, te vervangen.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam als projectleider en wilt u gecertificeerd worden in projectmanagement? Dan bereidt deze training u voor op de IPMA D certificering.

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  · Basiskennis van projectmanagement: doelen stellen, faseren, beheersen en beslissen;
  · Tijd, geld en kwaliteit;
  · Projectorganisatie versus lijnorganisatie;
  · Projectmodellen, structuren en methoden;
  · Leiderschap, teamvorming en communicatie;
  · Interactie met opdrachtgever en teamleden;
  · Planningstechnieken zoals CPM, PERT en Gantt;
  · Work Breakdown Structure;
  · Werken in projectteams;
  · Praktijksituaties en voorbeelden;
  · Examentraining.

  Trainingsduur en kosten, examen en certificering
  De training duurt 4 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1600,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examen kan na afloop van de training worden afgelegd via IPMA D Certificering Nederland. De actuele kosten voor het examen IPMA D kunt u terugvinden op de website van IPMA D Certificering Nederland.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Trainer ITMG Roel RiepmaDeze training wordt gegeven door Roel Riepma. Roel Riepma is een enthousiaste en inspirerende docent en coach. Roel Riepma is mede-auteur van het IPMA Boek Projectmanagement op basis van NCB en verzorgt bij de IT Management Group de trainingen IPMA-D, IPMA-C en de Masterclass Project- en Portfoliomanagement.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties IPMA D training

  M.Majstorovic Graydon Nederland BV
  IPMA D is een vlotte, niet saaie en interessante training. De trainers zijn goed voorbereid en hebben een uitstekende kennis van de stof.

  R. Sanders
  IPMA D is een prima training, in een goed tempo. De samenhang en inhoud van de training is ook prima. Ik waardeer de training met een 8!

  B. Visser
  IPMA D is een zeer goede training. De training voldeed aan mijn verwachtingen. De trainer is zeer competent en ze speelde goed in op de groep.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata IPMA D:

  6 May 2020
  Training IPMA D (IPMAD)
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  3 September 2020
  Training IPMA D (IPMAD)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____