Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Informatie PRINCE2
 • Wat is PRINCE2?
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  Arthur van Schendelstraat 650

  HNK

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam

  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  P. Venbrux
  9/10 -Rating9
  De training BiSL wordt goed gegeven, ik waardeer de trainer met een 9! Er wordt gebruik gemaakt van heldere praktijkvoorbeelden.

  Lucas Warnaar CHDR
  8/10 -Rating8
  Cees is een uitstekende leraar met erg veel kennis. De opdrachten sluiten aan op de lesstof. Ook fijn dat hij na werkuren ook nog te bereiken was voor eventuele vragen. Ik ben tevreden over deze cursus.


  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken

  nrto
  VOI

  Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » PRINCE2® Foundation

  PRINCE2® Foundation

  ITMG ATO logo

  Prijs: €1450,- (incl. examenvoucher)
  Duur: 2 dagen
  PRINCE2® 6th edition

  STAP-budget

  Heeft u dit jaar nog geen gebruik gemaakt van het STAP-budget dan kunt u uw STAP-budget inzetten voor deze training. Op onze STAP-budget pagina kunt u zien of u deze training geheel gratis kunt volgen of dat u €1000,- euro korting krijgt op de trainingsprijs.

  Locaties en data

  De training PRINCE2® Foundation kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  Dagtrainingen (10:00 -16:00)
  23-03-2023 en 24-03-2023 (Online)
  27-03-2023 en 28-03-2023 (Klassikaal - Den Haag)
  05-06-2023 en 06-06-2023 (Online)
  14-08-2023 en 15-08-2023 (Klassikaal - Utrecht)
  07-11-2023 en 08-11-2023 (Klassikaal - Den Haag)
  11-12-2023 en 12-12-2023 (Online)

  Avondtrainingen (18:30 -21:30)

  Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie.

  inschrijven voor de Dagtraining inschrijven voor de Avondtraining

  Wat is PRINCE2?

  PRINCE2 is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De PRINCE2 methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. PRINCE2 is in Nederland de meest gebruikte projectmanagementmethode. De Foundation opleiding leidt u op voor de nieuwste versie PRINCE2 6th edition van Axelos.

  Uw profiel

  Heeft u in uw werk te maken met projecten of projectmatig werken? Neemt u deel in één of meerdere projecten of bent u aangewezen om een project uit te voeren in de rol van projectleider? Dan zult u veel baat hebben bij de training PRINCE2 Foundation.

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens de PRINCE2 methodiek. U als cursist wordt voorbereid op het effectief deelnemen in projecten en op het examen PRINCE2 Foundation. Certificering is een meerwaarde wanneer u wilt doorgroeien in projectmanagement en in uw professionele carrière. De PRINCE2-methodiek bestaat uit zeven processen, die zorgen voor een gecontroleerde start, uitvoering en afronding van ieder project. De methode bestaat verder uit zeven heldere thema’s, die helpen om de methodiek toe te passen in de praktijk. Dit zijn:

  1. Business case;
  2. Organisatie;
  3. Kwaliteit;
  4. Plannen;
  5. Risico’s;
  6. Voortgang;
  7. Wijziging.

  Trainingsduur en kosten

  De training duurt 2 dagen en is inclusief voucher voor het officieel examen van AXELOS. De kosten bedragen €1450,-. Deze prijs is inclusief examenvoucher, lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw projectorganisatie of op zoek naar een projectleider, programmamanager of PMO specialist? Neemt u dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies PRINCE2 en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Francois van Velthoven ING Real estate B.V.
  8/10 -Rating8
  Prince2 Foundation is een heldere training, gepaard met nuttige praktijkvoorbeelden. De locatie is top.

  B. Leeuw
  9/10 -Rating9
  PRINCE2 Foundation is een professionele en goed georganiseerde training, in een goed tempo. De trainer heeft veel ervaring. Dat is heel fijn.

  E. Dekker
  8/10 -Rating8
  PRINCE2 Foundation is een to the point training, in een prima tempo.

  inschrijven voor de Dagtraining inschrijven voor de Avondtraining

  Eerstvolgende startdata PRINCE2® Foundation:

  23 March 2023
  Training PRINCE2 Foundation
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____
  27 March 2023
  Training PRINCE2 Foundation
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Den Haag)
  _____ _____ _____  PRINCE2 FAQ

  Wat kan ik met PRINCE2 voor mijn project bereiken?

  PRINCE2 geeft structuur aan uw project. Door een duidelijke structuur en door uw project op te delen in afgeronde fasen is de kans op slagen en het behalen van een goed projectresultaat veel groter.

  Welke opleidingen biedt de IT Management Group?

  Bij de IT Management Group kunt u de PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner trainingen volgen. In deze trainingen behandelen we ook het werken met PRINCE2 in een agile omgeving. Ook heeft de IT Management Group een speciale opleiding PRINCE2 voor het management van organisaties.

  Welke trainer geeft de Foundation opleiding?

  De IT Management Group heeft verschillende PRINCE2 trainers. Onze lead trainer voor is Dick Timan. Bij PRINCE2 trainingen die in-company plaatsvinden selecteren we de trainer die het best past bij uw organisatie. Bijvoorbeeld een trainer met ervaring in uw branche.

  Wat is het verschil tussen de Foundation en Practitioner opleiding?

  De PRINCE2 Foundation training behandelt de basis van PRINCE2 en is geschikt voor iedereen die iets te maken heeft met projecten en projectmatig werken. De Practitioner trainer is een vervolgtraining en met name geschikt voor projectleiders en programmamanagers die verantwoordelijk zijn voor een project.

  Is projectmanagement nog steeds van belang in een agile werkomgeving

  PRINCE2 is ook geschikt voor agile werken. U kunt PRINCE2 projecten op een agile wijze uitvoeren. Als u werkt in DevOps teams en agile teams zijn er vaak veranderingen die buiten de agile en DevOps teams worden opgepakt. Deze kunnen dan met PRINCE2 methode worden uitgevoerd.

  Wat is de 6e editie (2017 update)?

  De eigenaar van PRINCE2 (AXELOS) heeft PRINCE2 5e editie uit 2009 vernieuwd. Deze nieuwe versie heet de PRINCE2 6e editie (PRINCE2 2017 update). Vanuit de PRINCE2 community is gebleken dat er behoefte is aan meer informatie over de toepassing van PRINCE2 op verschillende soorten projecten. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, legt de PRINCE2 6e editie Update meer focus op het op maat maken van de methode. De voornaamste wijzigingen in de handleiding “het Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2”, focussen zich op:

  Het op maat maken van PRINCE2 aan de behoeften van de organisatie en de projectomgeving;
  De onderliggende principes van PRINCE2;
  Het verduidelijken van de link tussen PRINCE2 thema’s en principes;
  Het opnemen van specifieke voorbeelden van het op maat maken van PRINCE2 in de 7 PRINCE2 thema’s;

  De PRINCE2 methode blijft ongewijzigd: de 7 principes, 7 thema’s en 7 processen blijven intact. De verschillen zitten in de manier waarop de PRINCE2 methode wordt toegelicht in de manual en de examinering.

  Wat zijn de belangrijkste veranderingen m.b.t. de certificering 6e editie (2017 update)?

  Voor het PRINCE2 Foundation-certificaat zijn er geen wijzigingen: het certificaat blijft onbeperkt geldig. Voor het PRINCE2 Practitioner-certificaat is de geldigheidstermijn van het certificaat verkort van 5 naar 3 jaar. Ook is het her-certificeringsexamen vervallen.