Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Martijn ter Wee Gemeente Utrecht
Prince2 Foundation is een leerzame en praktische training. De training geeft goed inzicht in de methode en de kritische succesfactoren. De trainer was deskundig en professioneel.

R. Maljers
ITIL Foundation is een uitstekende training die op een zeer prettige wijze wordt gegeven door een vakkundige trainer. Ik heb de training als zeer prettig ervaren!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Nissewaard
Rijnstate
Nij Smellinghe
Sowmedia
Vito
Westland
Innogy
Radboud UMC
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Projectmanagement » PRINCE2 voor het Management Team

  PRINCE2 voor het Management Team

  Deze training verzorgt ITMG op aanvraag. De training kan worden gepland als open inschrijving training of in-company.

  Indicatie duur: halve dag
  op locatie bij ITMG of op uw eigen locatie

  - informatie aanvragen -

  PRINCE2® is een projectmanagementmethode die geschikt is voor alle typen projecten. De methode is gebaseerd op processen. De processen richten zich op het beheerst en gecontroleerd doorlopen van een project vanaf de voorbereiding tot en met het afsluiten van het project. PRINCE2 wordt steeds vaker toegepast binnen bedrijven. Om PRINCE2 daadwerkelijke succesvol binnen uw organisatie toe te passen is het onvoldoende als alleen de projectleiders en de projectmedewerkers de PRINCE2-methode kennen en weten toe te passen. Juist de Directie, de Management Teamleden en Opdrachtgevers maken het verschil in het al dan niet succesvol uitvoeren van projecten.

  Uw profiel
  Bent u managementlid, afdelingshoofd, teamleider of heeft u in een andere hoedanigheid informeel of formeel de verantwoordelijkheid over projecten binnen uw organisatie? Dan is deze training voor u geschikt. De IT Management Group organiseert deze training in-company voor die medewerkers die binnen de organisatie de formele verantwoordelijkheid hebben voor het welslagen van projecten.

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte training PRINCE2 voor het Management Team wordt ingegaan op de principes van projectmatig werken volgens de PRINCE2® methodiek. In een dagdeel krijgt u de essentie van PRINCE2 toegelicht, daarna gaat de docent in op de specifieke rol van de opdrachtgever en bespreekt de docent wat de belangrijkste elementen en principes zijn voor het succesvol uitvoeren van projecten.

  De volgende onderwerpen worden tijdens de training besproken:
  1. de rol van de opdrachtgever; 2. wat is PRINCE2; 3. de principes van succesvol opdrachtgeverschap; 4. de stuurgroep; 5. het aansturen van de projectleider; 6. sturen op kwaliteit; 7. omgaan met onzekerheid binnen projecten; 8. effectief projectdocumenten beoordelen; 9. sturen op projectkosten; 10. projecten en programma’s; 11. sturen met portfoliomanagement; 12. praktische tips en trucs.

  Trainingsduur en kosten
  De training duurt een halve dag. De IT Management Group biedt u de mogelijkheid om optioneel de discussies die u voert tijdens de training uit te werken naar aandachtspunten die specifiek voor uw organisatie relevant zijn. Dit geeft een handvat om met hetgeen is besproken direct aan de slag te gaan in de praktijk. Neemt u voor een indicatie van de kosten contact op met de IT Management Group.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  PRINCE2 advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw projectorganisatie of op zoek naar een goede PRINCE2 Specialist (Projectleider, Programmamanager, PMO Specialist) neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  - informatie aanvragen -