Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


G.H.A. van der Lek
8/10 -Rating8
De Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een goede, duidelijke en uitgebreide training. Het tempo is pittig.

M. Klene MKLVD IT Services
8/10 -Rating8
Training wordt op prima wijze gegeven.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken en registraties

Op onze trainingen en cursussen is de CRKBO registratie en het NRTO keurmerk van toepassing.


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » Projectmanagement » Project Management Office (PMO)

Project Management Office (PMO)

  • Prijs: €1675,-
  • Duur: 3 dagen

In de training Project Management Office (PMO) leert u hoe u een Project Management Office inricht om zo de projecten binnen een organisatie optimaal te ondersteunen.


Locaties en data Project Management Office (PMO)

Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De training kan online of klassikaal worden gevolgd. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

De opleidingsdagen zijn standaard van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn standaard van 18:30 tot 21:30 uur. Afhankelijk van uw training kan van deze tijden worden afgeweken. De tijden worden voorafgaand aan de training aan u gecommuniceerd. De vroegste starttijd is 09:00 en de uiterste eindtijd is 17:00. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

- 23-09-2024, 30-09-2024 en 07-10-2024 (Klassikaal - Utrecht)Omschrijving Project Management Office (PMO)

Projecten, programma’s en portfolio’s zijn een algemeen geaccepteerde wijze waarop organisaties het werk organiseren en zo verandering proberen te realiseren.

Een goed functionerend Project Management Office (PMO) is hierbij spil in de organisatie. Door het creëren van een totaaloverzicht van de activiteiten, het opleveren van betrouwbare managementinformatie, heldere (project)governance en duidelijke wederzijdse verwachtingen draagt het PMO aan de algehele batenrealisatie van de organisatie.


Inhoud Project Management Office (PMO)

Het doel van deze training is om de PMO-werkzaamheden, en daarmee het Project Office als geheel, naar een hoger niveau te tillen door:

• De link te leggen tussen de theoretische kennis van de IPMA-competenties en de dagelijkse
werkzaamheden als PMO’er
• Ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten, programma’s en portfolio’s.
• De organisatie informeren en het management adviseren/rapporteren over voortgang van
projecten, programma’s of portfolio’s.
• Actualiseren, optimaliseren en/of innoveren van de huidige PM-technieken en methodes.
• Het (verder) professionaliseren van een projectbureau met als focus strategisch
projectmanagement en batenrealisatie.

Programma

In deze professionele en praktijkgerichte training Project Management Office (PMO) komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Inzicht in het niveau waarop de (project-)organisatie zich nu bevindt én een praktische aanpak over hoe deze naar een hoger niveau getild kan worden;
• Instrumenten om projecten, programma’s of portfolio’s zowel resultaatgericht als procesgericht te faciliteren, vanuit het besef dat projectsucces wordt bepaald door de mate van tevredenheid van belanghebbenden rondom het project;
• Leren vraagstukken die spelen rondom de ondersteuning van projecten zodanig te beschouwen vanuit de theorie, dat de theorie wordt omgekeerd naar/ingezet als beste praktijk;
• Op een onderzoekende en probleemgerichte manier verkennen van problemen die spelen rondom de ondersteuning van projecten, programma’s of portfolio’s. Met als gevolg dat innovatie en verbetering van zowel zichzelf, het teamwerk als de organisatie het resultaat is;
• Leren op actieniveau (leren in de actie), op regelniveau (moeten/mogen/procedures), op inzichtniveau (begrijpen/doorgronden) en zijnsniveau (positieve attitude, persoonlijk willen en zijn) van elkaar te onderscheiden en dit onderscheid bewust mee te nemen in het reflecteren op het persoonlijk handelen en vervolgens in de communicatie met de belanghebbenden binnen en rondom het project;
• Van elkaar leren en samen ervaren hoe waardevol het is om elkaar door moeilijke projectsituaties heen te leiden.

In de training wordt theorie continu afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. Ook is er veel interactie tussen de deelnemers zodat ook veel ervaring kan worden uitgewisseld. Dagelijkse issues van de deelnemers worden gebruikt om praktisch toe te lichten hoe de stof toegepast kan worden.


Uw profiel

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag PMO’ er wil worden, al PMO’ er zijn of een PMO aansturen en daarbij behoefte hebben aan een korte en pittige training.

Voor het volgen van deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Enige ervaring in het vakgebied projectmanagement en in het bijzonder een Project Office is wel aan te raden.


Examen Project Management Office (PMO)

Voor deze training is geen examen beschikbaar.


Praktische informatie

De kosten voor de training Project Management Office (PMO) bedragen €1675,-. Deze prijs is inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.
Eerstvolgende startdata Project Management Office (PMO):

23 September 2024
Training Opleiding Project Management Office
ITMG Locatie
(Klassikaal - Utrecht)
_____ _____ _____