Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

UWV Scholingsbudget Opleidingsadvies

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Vera Crijns Quooker B.V.
8/10 -Rating8
Fijne aanvulling op de Foundation, de trainer geeft veel praktijkvoorbeelden en neemt niet puur de slides door. Belangrijkste elementen uit de slides met veel toelichting uit eigen ervaring. Dit werkt prettig. Ook fijn om een casus en examenvraag door te nemen. Ik raad de training aan.

N. Doornebosch IT Syne
9/10 -Rating9
ITIL RCV is een goede training. De trainer legt de stof goed en duidelijk uit.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto


Advies en detachering

Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina's.

Opleidingsadvies
Home » Training » REACT-EU – Omscholen naar de ICT

REACT-EU – Omscholen naar de ICT


Omscholen naar de ICT met Digipower

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in jouw carrière of heb jij behoefte aan meer specialistische kennis binnen de ICT? Lees snel verder en meld je aan voor één van onze kosteloze ICT opleidingstrajecten!

Dit is hét moment om je te laten omscholen naar de ICT. Het aantal ICT vacatures stijgt namelijk enorm snel. Werkgevers in de ICT zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel. De verwachting is dat de stijging in ICT vacatures aanhoudt en dat het aantal banen én vacatures in de ICT de komende jaren alleen maar toeneemt.

De overheid stimuleert werkenden om te kiezen voor omscholen naar een (andere) functie in de ICT om een tekort aan ICT personeel te voorkomen. De overheid heeft met dit doel subsidie voor (om)scholing beschikbaar gesteld voor werkenden die niet zijn toegekomen aan het volgen van een opleiding of die maximaal een MBO-2 opleiding hebben gedaan.

Je komt voor deze overheidssubsidie in aanmerking als je:

– nu een werkende bent en je hoogst succesvol afgesloten opleiding op mbo niveau 2 is. Je hebt bijvoorbeeld een diploma op het niveau vmbo, havo, vwo, mbo niveau 1 of 2, praktijkonderwijs of geen diploma.
of
– nu een werkende bent in loondienst of als zzp-er, en in de afgelopen drie jaar een keer een uitkering hebt ontvangen. Je hebt bijvoorbeeld een WW uitkering of Tozo uitkering ontvangen.
of
– nu een werkende bent in loondienst, en op dit moment niet meer verdient dan 130% van het minimumloon. Bekijk deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie over het minimumloon.

Werkenden zijn flexwerkers, werknemers in loondienst of ZZP’ers.

Door het aanbieden van scholing richting een baan of functie op de ICT arbeidsmarkt wil de overheid ervoor zorgdragen dat werkenden zich een betere positie op deze arbeidsmarkt verwerven. Hierbij neemt de dreiging van toekomstige werkloosheid af en gaan zij aan het werk in een perspectiefrijke functie op de arbeidsmarkt ICT.

Het project REACT-EU biedt enthousiaste kandidaten een gratis opleidingstraject ter waarde van € 7500,- aan!

De IT Management Group (ITMG) is een sterke speler op het gebied van opleiding en begeleiding naar werk en heeft de afgelopen jaren al veel deelnemers kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar een (nieuwe) functie in de ICT.

Voor het project REACT-EU zijn 500 opleidingsplekken beschikbaar. Er is op dit moment nog ruimte voor deelname in het subsidiebudget. Wees er op tijd bij om zeker te zijn van deze kosteloze opleiding.

In het project REACT-EU bekijken we welke richting in de ICT het beste bij jou past en maak je vervolgens de keuze uit één van de functiegerichte opleidingstrajecten.

Programma REACT-EU

Het programma bestaat op hoofdlijnen uit drie stappen:
1. Intake – waarin het programma en de voorwaarden voor deelname worden besproken;
2. Opleidingstraject – waarbij jouw kennis op peil wordt gebracht door het volgen van een functiegericht opleidingstraject;
3. Begeleiding en coaching – om aanvullende vaardigheden aan te leren of om in contact te komen met potentiële werkgevers.

Planning REACT-EU

Nadat jouw aanmelding is ontvangen, starten we met een telefonische intake. Als je aan de voorwaarden voor omscholen voldoet, wordt er een gesprek ingepland met één van onze loopbaanadviseurs. Samen met de loopbaanadviseur maak je een keuze voor een opleidingstraject. Het programma REACT-EU loopt van 20 juni 2022 tot en met 30 maart 2023. Binnen deze periode worden alle activiteiten afgerond.

Opleidingsmogelijkheden REACT-EU

Je kunt binnen het programma REACT-EU kiezen voor verschillende opleidingstrajecten, te weten:

Certified Functioneel beheerder – (Brochure)
Certified ICT Support medewerker – ( Brochure)
Certified Python Developer – (Brochure)
Certified Javascript Developer – (Brochure)
Certified Informatieadviseur – (Brochure)
Certified Data Engineer – (Brochure)
Certified Security Engineer – (Brochure)
Certified Agile Tester – (Brochure)

De opleidingstrajecten bestaan uit 16 klassikale opleidingsdagen of 16 klassikale avonden. Zowel de opleidingsdagen als de opleidingsavonden worden in principe gegeven op basis van een online virtual classroom. Je volgt de training interactief samen met anderen en jouw docent achter de computer. Je kan daarom vanuit elke locatie deelnemen. Daarnaast moet je rekening houden met zelfstudie en voorbereiding. Het aantal uren voorbereiding en zelfstudie hangt af van het gekozen opleidingstraject en is voor ieder persoon verschillend. Je kunt uitgaan van 2 tot 4 uur zelfstudie per lesdag of lesavond. Met de functiegerichte opleidingstrajecten volg je ICT trainingen die op dit moment bij werkgevers erg populair zijn. Iedere module wordt afgerond met een bewijs van deelname. Een aantal modules wordt afgesloten met een examen en bijbehorende certificering. Dit betreft certificeringen die op dit moment het meest worden gevraagd bij sollicitaties.

Voorwaarden voor deelname REACT-EU

Om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject van €7500,- zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
1. Je bent 18 jaar of ouder;
2. Je hebt serieuze interesse in een baan in de ICT en/of je wil verkennen of een (andere) ICT functie bij je past;
3. Je bent in de gelegenheid om overdag of in de avond tijd vrij te maken voor opleiding, begeleiding en coaching;
4a. Je bent werkend in loondienst (minimaal 12 uur) of je hebt een inschrijving als zzp-er bij de kvk en je hoogst succesvol afgesloten opleiding is op mbo niveau 2. Je hebt bijvoorbeeld een diploma op het niveau vmbo, havo, vwo, mbo niveau 1 of 2, praktijkonderwijs of geen diploma;
of
4b. Je bent werkend in loondienst (minimaal 12 uur) of je hebt een inschrijving als zzp-er bij de kvk en hebt in de afgelopen drie jaar een keer een uitkering ontvangen (bijvoorbeeld een WW of Tozo uitkering);
of
4c. Je bent werkend in loondienst (minimaal 12 uur) en verdient op dit moment niet meer dan 130% van het minimumloon.

Voldoe je niet aan de voorwaarden? Medio september 2023 starten er ook weer twee nieuwe subsidietrajecten. Wilt u hiervan op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in op onze subsidie nieuwsbrief.

Bemiddeling naar een nieuwe functie of beroep in de ICT

Het REACT-EU traject wordt afgesloten met een certificaat van het door jou gekozen opleidingstraject. Na afloop van het traject zal ITMG jou desgewenst ondersteunen bij de zoektocht naar het werken in de ICT in de door jou gewenste baan in de ICT en desgewenst bemiddelen. Er is geen verplichting om op deze bemiddeling in te gaan. Andersom is er vanuit ITMG ook geen baangarantie. Salaris en andere arbeidsomstandigheden zijn afhankelijk van de functie, de mogelijkheden en toekomstige werkgever.

Aanmelden voor REACT-EU

ITMG contact

Wil je meedoen met het programma REACT-EU? Klik dan op de knop ‘Aanmelden’ en vul het formulier in. Er zijn voor jou als deelnemer geen kosten aan verbonden. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We staan jou graag te woord.

ESFlogo

Het programma REACT-EU is mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Europees Sociaal Fonds en CA-ICT.

FAQ Omscholen met REACT-EU

 

Naar welke opleidingen of beroepen kan ik omscholen?

Er zijn verschillende opleidingstrajecten mogelijk. In jouw intakegesprek kijken we welke opleiding en beroepen het best bij jou passen. De opleiding bestaat altijd uit een theorisch gedeelte en een praktijkgedeelte (waarbij je binnen de opleiding oefent met de geleerde theorie). De trainingen binnen de opleiding zijn veel gevraagd in het betreffende vakgebied. Veel trainingen sluiten af met een marktconforme certificering zoals ITIL Foundation, BiSL Foundation, ISO27001 Foundation.

Vinden de trainingen overdag of in de avonduren plaats?

We bieden zowel de mogelijkheid om de trainingen overdag te volgen als in de avonduren. Op het moment dat je de training in de avonduren volgt dan is het zelfstudie gedeelte iets groter.

Hoe weet ik welke ICT opleiding of functie voor mij geschikt is?

Tijdens het intakegesprek nemen we jouw vaardigheden, competenties en interesses door. In het gesprek achterhalen we welke functie of werk in de ICT het best bij jou past. Ook gedurende het opleidingstraject wordt aandacht besteed aan de functies binnen het betreffende vakgebied en het beste instapniveau.

Ik zit in de WW en ontvang een uitkering van het UWV, is het programma dan ook voor mij geschikt?

Het REACT-EU programma richt zich op werkenden in loondienst of zzp-ers. U moet een contract of KVK nummer kunnen overleggen. De IT Management Group heeft wel andere mogelijkheden voor het omscholen van mensen met een UWV uitkering. Kijk voor meer informatie op UWV Scholingsbudget of contact op met de IT Management Group.

Wat is het verschil tussen jullie omscholingstraject en omscholingstrajecten van andere bedrijven?

Opleidingen binnen de omscholing van de IT Management Group richten zich behalve op de theorie ook op de praktijk. Trainers en coaches betrokken bij de omscholing zijn werkzaam in de vakgebieden waarin ze de opleiding verzorgen. ITMG heeft de afgelopen jaren veel omscholingsprojecten mogen uitvoeren voor de overheid en heeft al veel mensen aan in een baan in de ICT geholpen.

Op welk niveau kan ik me omscholen en zijn de opleidingen?

De opleidingen en beroepen zijn gericht op mbo+ en hbo niveau. Je kunt meedoen als starter in de ICT richting en omscholen naar een beroep als Functioneel beheerder, Applicatiebeheerder of een beroep als Servicedeskmedewerker maar ook als je al werkzaam bent in de ICT en je wilt bijscholen naar een beroep als Informatieadviseur of beroepen als Data Analyst en Data Engineer.

Is er een garantie op werk of op een baan na het omscholen?

Wij geven geen garantie op werk of op een nieuwe baan. Wel doen wij ons best om jou te begeleiden naar een nieuw beroep of werk in de ICT of ondersteunen we jou bij het solliciteren op een vacature. We beschikken over een groot netwerk aan werkgevers en we hebben al veel mensen aan een nieuwe functie in de ICT geholpen. We bekijken continu welke beroepen het meest kansrijk zijn en in welke beroepen de meeste ICT vacatures zijn en stemmen daar de opleidingen op af. We bereiken succes op het moment dat we ons er gezamenlijk voor inspannen.

Zijn de gesprekken en trainingen klassikaal of online?

De gesprekken kunnen zowel online als klassikaal plaatsvinden. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om fysiek in de training aanwezig te zijn, dan kan je de klassikale training online volgen.