Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Reinald Rodenburg Wartburg College
De eerste training waarbij ik me 100% op mijn gemak voelde en geen last had van de lunchdip. Afwisselend en informatief en ontspannen. De trainer mag nog wel meer praktijkvoorbeelden uit eigen praktijk noemen, dat geeft het meer kleur. Dat deed de trainer trouwens al regelmatig.

Francois van Velthoven ING Real estate B.V.
Prince2 Foundation is een heldere training, gepaard met nuttige praktijkvoorbeelden. De locatie is top.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Vestia
Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis
Saffier de Residentie
Pharmapartners
DutchTrain
RadarVertige
Gemeente Eindhoven
Uniserver
MaestroAcademy
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Teambuilding » Apollo 13 (Serious Game)

  Apollo 13 (Serious Game)

  Prijs: op aanvraag
  Duur: 1 dag
  Locatie: In Company

  - informatie aanvragen -

  `Houston, we have a problem!′ waren de legendarische woorden van de bemanning van de Apollo 13 die in nood kwam bij een vlucht naar de maan. Met de business game Apollo 13 worden via een interactief spel concepten en processen van ITIL ervaren. Tijdens de training worden levensechte situaties uit de missie van de Apollo 13 gesimuleerd. De deelnemers werken in teams waarbij ze de rollen van het bodempersoneel (Mission Control) uitvoeren. Mission Control heeft de opdracht gekregen om het beschadigde ruimtevaartuig en haar bemanning veilig aan de grond te krijgen.
  Apollo 13
  Met de training krijgt u inzicht in de basisprocessen van IT Servicemanagement. De training is zowel geschikt voor in company als voor open inschrijving. Door de interactieve spelsituatie neemt u de kennis gemakkelijk in u op.

  Uw profiel
  Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie bijvoorbeeld als IT Service Manager, Functioneel Applicatiebeheerder, medewerker Service Desk, Procesmanager of Service Level Manager? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de Apollo 13 Game voor u een leerzame ervaring!

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte business game komen onderwerpen uit de belangrijkste ITIL processen terug zoals Incident Management, Problem Management, Change Management en Service level Management.

  • U krijgt meer inzicht in de theorie van ITIL. Door de Apollo 13 Game real life uit te voeren, leert u hoe ITIL processen in andere omgevingen werden gebruikt;
  • U begrijpt hoe u de belangrijkste oorzaken van problemen kunt achterhalen;
  • U begrijpt de onderlinge samenhang tussen processen en de invloed van de processen op de continuïteit van het bedrijf;
  • U krijgt een beter inzicht in werkprocessen. U leert hoe goede ontwerpen de prestaties van de serviceafdeling kunnen verbeteren;
  • U leert hoe u moet samenwerken en hoe u werkprocessen kunt verbeteren door ontwerp en implementatie uit te voeren als een team;
  • U krijgt inzicht in de wijze waarop u uw eigen processen kunt verbeteren.

  Trainingsduur en kosten
  De Apollo 13 Game duurt 1 dag. De kosten voor de training zijn op aanvraag beschikbaar, graag maken wij een prijsopgave voor u.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  - informatie aanvragen -