Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Frank van Zanten ING
ITIL SOA is een goede, op de praktijk gerichte training. Het geeft een prima voorbereiding op het examen.

R. Gangadien Olympia Uitzendbureau
De training ITIL Foundation is een goede training. De trainer heeft verstand van zaken. Hij is rustig en weet de cursist op zijn gemak te stellen.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


NWO
Dunea
Symantec
SkilledMinds
Spaarne
Ictivity
Staatsolie
Innogy
HaagWonen
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Teambuilding » Klantgericht Communiceren

  KLANTGERICHT COMMUNICEREN

  Prijs: op aanvraag
  Duur: 1 of 2 dagen
  Locatie: In Company


  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - informatie aanvragen -

  Lastige klanten? We kennen ze allemaal! Wat maakt nu dat het ene gesprek makkelijk en vlotjes verloopt en het andere gesprek zoveel van je vraagt dat je wel kunt ontploffen aan de telefoon. Of je hoopt dat die klant gewoon niet meer belt. Maar wie is je klant eigenlijk? Waarom is hij/zij soms zo onaardig aan de telefoon, of zo veeleisend? En kan het ook anders? Kun je leren om met deze “lastige klanten” om te gaan?

  Ja, dat kan! Er is een aantal eenvoudige handvatten en technieken die helpen om anders aan de telefoon te zitten, om anders met je klant om te gaan. Om te zorgen dat jij de leiding houdt over het gesprek en het gesprek tot een goed resultaat brengt. Maar ook als je gesprekken met klanten over het algemeen behoorlijk goed verlopen en je toch nog hier en daar vastloopt, heeft deze training meerwaarde. Uiteindelijk wil je graag je klant goed helpen, en de handvatten uit deze training “klantgericht communiceren” helpen je daarbij.

  Uw profiel
  U bent werkzaam in in of geeft leiding aan een dienstverlenende afdeling of organisatie en u heeft regelmatig te maken met externe of interne klanten.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  – Introductie communicatie: “ je kunt niet niet communiceren”;
  – Stijlen van communiceren: wat is jouw eigen voorkeursstijl en hoe herken je de stijl van de klant;
  – Wat maakt een klant eigenlijk lastig? Verwachtingen van een klant, kijken door de bril van de klant, inlevingsvermogen;
  – Gespreksvaardigheden: opbouw van een gesprek, leiding houden over een gesprek;
  – Emoties in een gesprek en misverstanden in communicatie;
  – Soms moet je nee zeggen (maar ‘t liefst op zo’n manier dat de klant het begrijpt en niet boos wordt);
  – Actief luisteren: de LSD methode;
  – Omgaan met klachten.

  In deze training wordt de theorie afgewisseld met de praktijk. Op de tweede dag van de training kan een professionele acteur worden ingezet om de praktijksituatie maximaal te benaderen.

  Trainingsduur en kosten
  De training Klantgericht Communiceren kan in 1 of 2 dagen worden verzorgd. De kosten voor de training zijn afhankelijk van de grootte van de groep.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  - informatie aanvragen -

  Trainingsdata Klantgericht Communiceren zijn bespreekbaar