Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties


Reinald Rodenburg Wartburg College
De eerste training waarbij ik me 100% op mijn gemak voelde en geen last had van de lunchdip. Afwisselend en informatief en ontspannen. De trainer mag nog wel meer praktijkvoorbeelden uit eigen praktijk noemen, dat geeft het meer kleur. Dat deed de trainer trouwens al regelmatig.

W. Kok Snellius
ITIL V3 Foundation is een prima training. De trainer heeft veel kennis en brengt dit op een prettige manier over. Er heerste een prettige sfeer.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Leeuwarden
Riscure
Doxis
Longfonds
Gemeente Amsterdam
RVO
Provincie Overijssel
HSO
ICT
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Security » ISO27002 Foundation

  ISO27002 FOUNDATION

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  11-12-2019 en 18-12-2019 (Utrecht)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Informatiebeveiliging is essentieel om de goede werking en continuïteit van de organisatie te waarborgen. Het niet goed op orde hebben van informatiebeveiliging kan leiden tot schade op het gebied van o.a. financiën, kwaliteit en imago. Daarnaast loopt u de kans op overtreding van de wet met boetes tot gevolg. Aan de andere kant kan het toepassen van te strikte informatiebeveiliging de gebruikersvriendelijkheid naar uw gebruikers en klanten in de weg staan.

  Bij informatiebeveiliging draait het om betrouwbaarheid van informatie, informatiesystemen en medewerkers. Het gaat daarbij onder andere om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Betrouwbaarheid kun je garanderen door risico’s te managen.

  In de training Informatiebeveiliging op basis van ISO27002 Foundation worden de basisbegrippen van informatiebeveiliging toegelicht.

  ISO27002 is de formele benaming van de Code voor Informatiebeveiliging. De code bestaat uit twee delen: een norm (ISO 27001) en een handreiking (ISO 27002). Certificering van organisaties gebeurt tegen de norm. De handreiking geeft handvatten voor de implementatie van informatiebeveiligingsmaatregelen in de praktijk. De internationale ISO27000 norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang (bijv. commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties).

  Informatiebeveiliging op basis van ISO27002 is de basis voor bijna alle informatiebeveiligingssystemen die in gebruik zijn en een must voor iedereen die te maken heeft of krijgt met informatiebeveiliging.

  Zie voor meer informatie ook deze pagina van het EXIN over informatiebeveiliging en ISO 27002.

  Uw profiel
  De doelgroep betreft iedereen in de organisatie die met informatie omgaat. ISO27002 (ook wel genoemd de ‘Code voor Informatiebeveiliging’) is op dit moment dé standaard in de markt en geeft richtlijnen en principes voor het initiëren, het implementeren, het onderhouden en het verbeteren van informatiebeveiliging binnen een organisatie.

  Inhoud training Informatiebeveiliging op basis van ISO27002
  In deze professionele en praktijkgerichte ISO27002 training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  •U krijgt inzicht in de basisbegrippen en het belang van informatiebeveiliging.
  •U leert over de verschillende types risico’s, bedreigingen, kwetsbaarheden en beschadigingen.
  •U leert over de beschikbare risicostrategieën en de veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen.
  •U krijgt inzicht in het beveiligingsbeleid en de -organisatie.
  •U krijgt inzicht in de verschillende rollen en verantwoordelijkheden.
  •U leert over verschillende beveiligingsmaatregelen zoals:
  -Fysieke maatregelen zoals identiteitskaarten en vingerscans.
  -Technische maatregelen zoals cryptografie, en u leert om te gaan met aanvallen, zoals phishing, spam en malware.
  -Organisatorische maatregelen die je kunt nemen zoals Access Management en Business Continuity Management.
  •U wordt op de hoogte gesteld van de meest belangrijke wet- en regelgeving zoals:
  -WBP en AVG.
  -Meldplicht Datalekken.

  Trainingsduur en kosten
  De training ISO27002 Foundation duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examengeld bedraagt € 175,- excl. BTW. Het materiaal van deze training is in het Engels. De voertaal van de training is Nederlands. Bij het examen kunt u zelf de taal van uw voorkeur kiezen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  Bij de Basistraining Informatiebeveiliging zijn de volgende gerenommeerde docenten betrokken:
   

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties ISO27002 Foundation

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata ISO27002 Foundation:

  11 December 2019
  Training ISO/IEC 27002 Foundation (ISO27002)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____