Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Poyee Man
Herkenbaar én met praktijkvoorbeelden!

John Tetteroo Kamer van Koophandel
TOGAF Practitioner is een goede training, het voldeed aan mijn verwachtingen. De lesstof was uitdagend en de discussies interessant. De trainer staat boven de lesstof, chapeau!

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Pensioenfonds Horeca en catering
VanHessen
Fisglobal
Prodin
Pharmapartners
Spaarne
HLTsamen
ErasmusMC
De Nederlandse Zorg Autoriteit
Overzicht klanten

Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Security » ISTQB® Foundation

  ISTQB® FOUNDATION

  Prijs: € 1250,-
  Duur: 3 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  02-03-2020, 03-03-2020 en 05-03-2020 (Den Haag)
  23-03-2020, 24-03-2020 en 25-03-2020 (Utrecht)
  15-06-2020, 16-06-2020 en 17-06-2020 (Utrecht)
  14-09-2020, 15-09-2020 en 16-09-2020 (Utrecht)
  07-12-2020, 08-12-2020 en 09-12-2020 (Den Haag)

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  - inschrijven voor deze training -

  Deze driedaagse training, volledig gebaseerd op ISTQB®, heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools. De training is een voorbereiding op het examen “ISTQB Foundation Certificate in Software Testing” en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB zijn gesteld.

  Uw profiel
  Deze training betreft een basistraining testen en is geschikt voor iedereen die te maken heeft met testen en meer over de concepten van testen wil weten. Maar ook voor IT professionals die zich in het testvak willen ontwikkelen, zoals o.a. projectmanagers, kwaliteitsmanagers, business analisten en management consultants. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training.

  Professioneel en praktijkgericht
  In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Fundamenten van testen
  a.Testprincipes
  b.Testproces
  c.Psychologie en onafhankelijkheid van testen

  2. Testen en ontwikkelmethoden
  a.Systeemontwikkelmodellen
  b.Testsoorten en -typen
  c.Onderhoudstesten

  3. Statische technieken
  a.Review proces
  b.Statische code-analyse

  4. Test ontwerp technieken
  a.Black box testtechnieken
  b.White box testtechnieken
  c.Ervaringstesttechnieken

  5. Testmanagement
  a.Organisatie
  b.Planning en begroting
  c.Voortgang en monitoring
  d.Configuratiemanagement
  e.Risico analyse
  f.Incidentmanagement

  6. Tools
  a.Type testtools
  b.Implementatie van tools

  Trainingsduur en kosten
  De training ISTQB® Foundation in Software Testing duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Examen is optioneel. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

  Examen ISTQB® Foundation in Software Testing
  Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Foundation in Software Testing. Het examen kan optioneel worden afgelegd. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De lead trainer voor deze training is Rogier Ammerlaan. Rogier heeft zijn sporen verdiend op het vakgebied van software kwaliteit in zowel financiële- als technische automatisering. Hij is een allround testdeskundige en heeft in zijn testcarrière functies vervuld als testconsultant, testmanager,en testcoördinator in grote (internationale) projecten. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met het geven van leiding aan grotere testteams en met het uitdenken en implementeren van complexe teststrategieën. Rogier heeft ruime ervaring met advisering op het gebied van testproces verbetering en heeft vele implementatietrajecten begeleid met als specialismen complexe keteninfrastructuren en datamigratie. Rogier geeft met regelmaat cursussen en is gecertificeerd docent voor ISTQB Testing en Business Analyse, en geaccrediteerd docent voor de trainingen TMAP Next Test Engineer en TMap Next Test Manager. Tijdens zijn trainingen worden concrete praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te ondersteunen waardoor het geleerde ook echt gaat leven.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goede Testmanager (Test Coördinator) of Test Engineer (Tester) of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  Sander Schipper DNWG
  Trainer Rogier is heel enthousiast, weet de lesstof goed over te brengen. Geeft goede voorbeelden. Is flexibel. Toptrainer!

  Maarten Bakker
  Fijne kleine club, mooie locatie, prettige trainer - veel praktijkvoorbeelden, veel humor, houdt de droge stof redelijk luchtig, staat open voor vragen.

  - inschrijven voor deze training -

  Eerstvolgende startdata ISTQB® Foundation:

  2 March 2020
  Training ISTQB Foundation (ISTQBF)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____
  23 March 2020
  Training ISTQB® Foundation (ISTQBF)
  ITMG Locatie
  (Utrecht)
  _____ _____ _____