Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Jan ten Hoeve Algemene Rekenkamer
BiSL is een prima training, die het functioneel beheer inzichtelijk maakt.

J. Blom
ITIL Foundation is een leuke en interessante training. De training werd heel leuk vormgegeven en door de goede voorbeelden is het heel leuk en begrijpelijk. De trainer beschikt over heeft veel kennis en brengt de stof op een leuke en interessante manier over.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Visie op leren
  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Training » Testen & Security » Masterclass Data privacy & Data protection

    Masterclass Data privacy & Data protection

    Prijs: € 1250,-
    Duur: 2 dagen
    Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

    31-08-2020 en 01-09-2020 (Online - Startgarantie)
    09-11-2020 en 10-11-2020 (Utrecht)
    01-12-2020 en 07-12-2020 (Utrecht)

    inschrijven voor deze training

    Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie op de juiste manier omgaat met de geldende wet- en regelgeving en daar kennis van heeft. Door digitalisering en Big Data technologieën zijn organisaties steeds beter in staat data en persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken. Veelal maakt u voor de verwerking gebruik van (de kennis van) derden. Deze data en kennis heeft een organisatie ook nodig om de commerciële of publieke doelstellingen te behalen.

    Het is van cruciaal belang dat u alle data goed beschermt en alleen die data vastlegt die u volgens de richtlijnen mag vastleggen. Als u de data onvoldoende beschermt, loopt u het risico aangesproken te worden op schending van de privacy van klanten, medewerkers of gebruikers. Daarbij is de kans op reputatieschade als gevolg van een enkel incident erg groot. Daarbij riskeert u tevens mogelijke vervolging en boetes door de toezichthouders. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Data Privacy en Data Protection. Uw organisatie is optimaal beschermd als u goed bent geïnformeerd en een privacy-strategie heeft waarin u beschrijft hoe uw organisatie persoonsgegevens gebruikt en beschermt. Vanuit deze strategie benoemt u cruciale rollen zoals die van de Data Privacy Officer en neemt u maatregelen om de integriteit van deze persoonsgegevens te kunnen waarborgen.

    Uw profiel
    Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

    Inhoud training
    In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

    1: Wet- en regelgeving mbt de bescherming van persoonsgegevens(WBP, AVG, GDPR)
    2: Meldplicht Datalekken
    3: Data Protection Officer
    4: Privacy Impact Assessments en andere werkwijzen om risico’s te inventariseren
    5: Inrichting en borging van informatiebeveiliging binnen uw organisatie
    6. Impact van Cloud, Big data en Social Media
    7. Data Privacy- en Data Protection strategie

    De theorie die tijdens deze masterclass wordt behandeld, wordt afgewisseld met discussies, oefeningen en gastsprekers.

    Leerdoelen
    Na deze masterclass:

    • Kunt u de belangrijkste kaders zijn op het gebied van Data Privacy en Data Protection benoemen;
    • Kunt u aangeven wat de AVG (GDPR) betekent voor uw organisatie;
    • Bent u bekend met het Meldpunt datalekken, de DPO rol en de PIA’s;
    • Begrijpt u de invloed en gevolgen van Cloud, Big Data en Social Media;
    • Heeft u handvatten gekregen voor het opstellen van een Data Privacy- en Data Protection strategie.

    De Masterclass Data Privacy & Data Protection duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: € 1250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examen en BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

    Voertaal en materiaal
    De voertaal tijdens de Masterclass Data Privacy & Data Protection is Nederlands. Het trainingsmateriaal is Engelstalig.

    Examen
    De masterclass wordt afgesloten met het EXIN Privacy and Data Protection Foundation examen. Het examengeld bedraagt € 200,- excl. BTW. Het examen kan in het Nederlands of in het Engels worden afgelegd.

    Let op, het examen wordt niet aansluitend aan de trainingsdag op locatie afgenomen. U heeft de keuze tussen:
    – Het afleggen van het examen op één van onze kantoren in Den Haag of Utrecht (datum wordt in overleg bepaald);
    – Een voucher waarmee u op een zelf uitgekozen moment het examen online kunt afleggen.

    Docenten en locaties

    De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

    De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

    Advies en detachering
    Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw Data Privacy strategie of op zoek naar een goede security of privacy specialist (Data Privacy Officer, Data Privacy Adviseur, securityspecialist) of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

    Referenties

    Marc Frencken Make IT Work
    Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

    Marc Frencken Make IT Work
    Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

    Marc Frencken Make IT Work
    Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

    inschrijven voor deze training

    Eerstvolgende startdata Masterclass Data privacy & Data protection:

    31 August 2020
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)
    ITMG Locatie
    (Online - Startgarantie)
    _____ _____ _____
    9 November 2020
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)
    ITMG Locatie
    (Utrecht)
    _____ _____ _____