Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingslocaties


Referenties algemeen


Werner Lemmers ING
ITIL V3 Foundation is een goede training. De stof wordt goed behandeld en de uitleg is duidelijk.

E. de Kleijn DJI
De training BiSL geeft een goede aanvulling op de praktijk.

Overzicht referenties

Klanten van ITMG


Kwantum
NWO
Justitiële Informatie Dienst
Alfa
TVM
Ziekenhuis Jeroen Bosch
Enduris
DSV
Sodexo
Overzicht klanten

Visie op leren


  • Blended Learning
  • Praktijkgericht
  • Duurzaam
  • Social Return
  • Home » Training » Testen & Security » Masterclass Data privacy & Data protection

    Masterclass Data privacy & Data protection

    Prijs: € 1250,-
    Duur: 2 dagen
    Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

    26-05-2020 en 27-05-2020 (Online - Startgarantie)
    31-08-2020 en 01-09-2020 (Utrecht)
    09-11-2020 en 10-11-2020 (Utrecht)

    inschrijven voor deze training

    Privacy wet- & regelgeving zoals de Wet bescherming Persoonsbescherming (WBP) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) zijn voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Het is dus belangrijk dat uw organisatie op de juiste manier omgaat met de geldende wet- en regelgeving en daar kennis van heeft. Door digitalisering en Big Data technologieën zijn organisaties steeds beter in staat data en persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken. Veelal maakt u voor de verwerking gebruik van (de kennis van) derden. Deze data en kennis heeft een organisatie ook nodig om de commerciële of publieke doelstellingen te behalen.

    Het is van cruciaal belang dat u alle data goed beschermt en alleen die data vastlegt die u volgens de richtlijnen mag vastleggen. Als u de data onvoldoende beschermt, loopt u het risico aangesproken te worden op schending van de privacy van klanten, medewerkers of gebruikers. Daarbij is de kans op reputatieschade als gevolg van een enkel incident erg groot. Daarbij riskeert u tevens mogelijke vervolging en boetes door de toezichthouders. Het is dus belangrijk dat u goed bent voorbereid en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Data Privacy en Data Protection. Uw organisatie is optimaal beschermd als u goed bent geïnformeerd en een privacy-strategie heeft waarin u beschrijft hoe uw organisatie persoonsgegevens gebruikt en beschermt. Vanuit deze strategie benoemt u cruciale rollen zoals die van de Data Privacy Officer en neemt u maatregelen om de integriteit van deze persoonsgegevens te kunnen waarborgen.

    Uw profiel
    Deze Masterclass is een must voor iedereen die te maken heeft met Data Privacy en Data Protection. Er wordt op een toegankelijk niveau ingegaan op de juridische, organisatorische en IT-componenten van Data Privacy en Data Protection.

    Inhoud training
    In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

    1: Wet- en regelgeving mbt de bescherming van persoonsgegevens(WBP, AVG, GDPR)
    2: Meldplicht Datalekken
    3: Data Protection Officer
    4: Privacy Impact Assessments en andere werkwijzen om risico’s te inventariseren
    5: Inrichting en borging van informatiebeveiliging binnen uw organisatie
    6. Impact van Cloud, Big data en Social Media
    7. Data Privacy- en Data Protection strategie

    De theorie die tijdens deze masterclass wordt behandeld, wordt afgewisseld met discussies, oefeningen en gastsprekers.

    Leerdoelen
    Na deze masterclass:

    • Kunt u de belangrijkste kaders zijn op het gebied van Data Privacy en Data Protection benoemen;
    • Kunt u aangeven wat de AVG (GDPR) betekent voor uw organisatie;
    • Bent u bekend met het Meldpunt datalekken, de DPO rol en de PIA’s;
    • Begrijpt u de invloed en gevolgen van Cloud, Big Data en Social Media;
    • Heeft u handvatten gekregen voor het opstellen van een Data Privacy- en Data Protection strategie.

    De Masterclass Data Privacy & Data Protection duurt 2 dagen. De kosten voor de masterclass bedragen: € 1250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examen en BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

    Voertaal en materiaal
    De voertaal tijdens de Masterclass Data Privacy & Data Protection is Nederlands. Het trainingsmateriaal is Engelstalig.

    Examen
    De masterclass wordt afgesloten met het EXIN Privacy and Data Protection Foundation examen. Het examengeld bedraagt € 200,- excl. BTW. Het examen kan in het Nederlands of in het Engels worden afgelegd.

    Let op, het examen wordt niet aansluitend aan de trainingsdag op locatie afgenomen. U heeft de keuze tussen:
    – Het afleggen van het examen op één van onze kantoren in Den Haag of Utrecht (datum wordt in overleg bepaald);
    – Een voucher waarmee u op een zelf uitgekozen moment het examen online kunt afleggen.

    Docenten en locaties
    De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

    De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

    Advies en detachering
    Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw Data Privacy strategie of op zoek naar een goede security of privacy specialist (Data Privacy Officer, Data Privacy Adviseur, securityspecialist) of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

    Referenties

    Marc Frencken Make IT Work
    Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

    Hans Kikken Stichting Weller Wonen
    Goede overview van wet- en regelgeving en executie informatiebeveiliging.

    Marc Frencken Make IT Work
    Duidelijk, leuk, snel en met veel praktijkvoorbeelden.

    inschrijven voor deze training

    Eerstvolgende startdata Masterclass Data privacy & Data protection:

    26 May 2020
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)
    ITMG Locatie
    (Online - Startgarantie)
    _____ _____ _____
    31 August 2020
    Training Masterclass Data Privacy & Data Protection (MCDPDP)
    ITMG Locatie
    (Utrecht)
    _____ _____ _____