Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Informatie TMap

 • Wat is TMap?
 • Trainingslocaties


  Referenties algemeen


  K. Sijbesma Thales
  ITIL Foundation is een goede training. Er is voldoende balans tussen theorie en praktijk.

  D. Veldema Universiteit Utrecht
  Zeer tevreden. De trainer heeft heel veel kennis en brengt deze goed over. De faciliteiten rondom de training waren goed, de trainer, inhoud en organisatie zeer goed.

  Overzicht referenties

  Klanten van ITMG


  Schiphol Group
  NWO
  Marosel
  Cambo
  Centrum voor Dienstverlening
  ggze
  Innogy
  Equalit
  ITM
  Overzicht klanten

  Visie op leren


 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Security » TMap Suite Test Engineer

  TMap Suite Test Engineer

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen
  Locatie: Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam

  20-04-2020 en 21-04-2020 (Online - Startgarantie)
  03-06-2020 en 04-06-2020 (Den Haag)
  06-07-2020 en 07-07-2020 (Utrecht)
  17-08-2020 en 18-08-2020 (Utrecht)
  28-09-2020 en 29-09-2020 (Utrecht)
  14-10-2020 en 15-10-2020 (Utrecht)
  17-11-2020 en 19-11-2020 (Den Haag)
  03-12-2020 en 04-12-2020 (Utrecht)

  inschrijven voor deze training

  Wat is TMap?
  Test Management Approach, gewoonlijk kortweg TMap genoemd, is een testmethode voor software. De IT industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De laatste jaren is het aantal nieuwe ontwikkelmethoden, mensen en technologieën in de IT toegenomen. Het belang van een uitstekende softwarekwaliteit wordt ook steeds groter. Alle aspecten van het dagelijks leven worden inmiddels volledig ondersteund door het gebruik van software.

  De TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De testmethode TMap heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe.

  De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

  De TMap Suite Engineer training is gebaseerd op hierna volgende drie uitgangspunten die gezamenlijk de TMap Suite beschrijven.

  1. Human Driven
  De TMap Human Driven aanpak die speciaal ontwikkeld is voor de nieuwe Agile en Human Driven wereld, die bij steeds meer organisaties binnendringt. Niet langer is het proces leidend, maar het team (met daarin de testers) bepaalt zelf hoe ze met een kwaliteitsgedreven aanpak het gewenste resultaat kunnen bereiken.

  2. Resultaatgedreven
  De aanpak TMap NEXT voor resultaatgedreven testen. De aanpak diepast bij traditionele ontwikkelomgevingen die nog steeds bij veel organisaties relevant zijn.

  3. Building blocks
  De building blocks van TMap Next. Die beschrijven specifieke oplossingen voor testproblemen die door testers op een flexibele manier in hun testaanpak kunnen worden toegepast. Voorbeelden van building blocks zijn:
  Assignment, Product Risk Analysis (PRA), Quality Policy,Test Organization,Integrated Test Organization, Test Design, Test Strategy, Test Varieties, Performance Testing, Development Quality Measures, Crowd Testing, SAP Testing, Model Based Testing, Test Environment, Test Manager, Test Plan, Structured Reviewing, Usability Testing, Using Test Tools, Test Tool Implementation.

  TMap bestaat uit twee onderdelen: TMap Suite Test Engineer en TMap Suite Test Master.

  Tijdens de training TMap Suite Test Engineer gaat u aan de slag met het faseren van testen en testontwerptechnieken. Verder leert u de Business Driven Test Management aanpak en de adaptieve testmethode toepassen. Na afloop van de training TMAP Suite Test Engineer beschikt u over de kennis om als zelfstandig tester aan de slag te gaan.

  Uw profiel
  Bent u een (beginnende) tester. Of bent u gebruiker, ontwikkelaar of beheerder en houdt u zich vanuit die rol bezig met het testen van informatiesystemen en softwareproducten? Dan is de training TMap Suite Test Engineer de juiste training voor u!

  Inhoud training
  In deze professionele en praktijkgerichte training TMap Suite Teste Engineer komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Het kader en het belang van testen
  – De TMap Suite
  -Gestructureerd testen
  – De essenties van TMap
  2. Fasering van acceptatietesten en systeemtesten
  3. Testmanagement activiteiten
  4. Testuitvoerende activiteiten
  5. Het ontwerpen van testen
  6. Ontwikkeltesten
  5. Examentraining

  Voorkennis
  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat
  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat TMap Suite Test Engineer.

  Examen en voertaal
  Het TMap Suite Test Engineer examen wordt tweemaandelijks afgenomen. De prijs voor het EXIN TMap Suite Test Engineer examen is € 175,- excl. BTW. De voertaal van de training is Nederlands. Het examen kan in meerdere talen worden afgenomen.

  Trainingsduur en kosten
  De training TMap Suite Test Engineer duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

  De ITMG Online Leeromgeving TMap Suite Test Engineer
  Wanneer u kiest voor de training TMap Suite Test Engineer bij de IT Management Group inclusief examen, krijgt u gratis toegang tot de ITMG Online Leeromgeving voor TMap Suite Test Engineer. Deze interactieve tool bereidt u optimaal voor op het examen en u wordt zo ingewijd in het begrippenkader van TMap Suite Test Engineer en de soort vraagstelling die u kunt tegenkomen tijdens het examen. De tool geeft aan welke hoofdstukken dienen te worden gelezen uit het boek en vervolgens wordt uw kennis getoetst d.m.v. multiple-choice vragen. Deze vragen zijn representatief voor het echte TMap Suite Test Engineer examen.

  Docenten en locaties
  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

  De IT Management Group verzorgt deze training op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren. Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een goede Testmanager (Test Coördinator) of Test Engineer (Tester) of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties TMap® Suite Test Engineer

  M. Gasiorek
  TMap Suite Test Engineer is een leerzame training. Het tempo was goed, alles was goed te volgen. De training werd gegeven door een enthousiaste trainer.

  P. van der Pijl
  Ik waardeer de training TMap Suite Test Engineer met een 9! De trainer heeft goede vakkennis en hij brengt de stof op een leuke manier.

  M. Smits
  TMap Suite Test Engineer is een zeer prettige training. De trainer heeft de stof duidelijk en met veel humor uitgelegd, waardoor het goed bij mij is geland. De trainer heeft zeer veel kennis.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata TMap® Suite Test Engineer:

  20 April 2020
  Training TMap Suite Test Engineer (TMAPTSE)
  ITMG Locatie
  (Online - Startgarantie)
  _____ _____ _____
  3 June 2020
  Training TMap Suite Test Engineer (TMAPTSE)
  ITMG Locatie
  (Den Haag)
  _____ _____ _____