Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Ton van de Laar Rabobank Nederland
8/10 -Rating8
Masterclass Integratie ITIL, ASL, BiSL is een prima overview van ITIL, ASL en BiSL.

Marcel Broer Wartburg College
8/10 -Rating8
PRINCE2 Foundation is een pittige, interessante training. Ik heb er veel aan gehad.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Testmanagement » Certified Agile Test Engineer

  Certified Agile Test Engineer

  Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  Certified Agile Test Engineer

  Kosten opleiding: €7250,-
  Duur: 15 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Agile Test Engineer kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

  inschrijven opleidingstraject

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Bij de functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Engineer ligt het accent op het opzetten en uitvoeren van (agile) testtrajecten. Met deze praktijkgerichte opleiding tot Certified Agile Test Engineer krijgt u in 15 dagen tijd diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van het opzetten en uitvoeren van testen, testen in agile en DevOps teams en de belangrijkste principes van testautomatisering. U doet zowel kennis op van de theorie als de praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van testen en testmanagement zoals ISTQB, TMAP en Testautomation waarmee u de juiste handvatten aangereikt krijgt om uw doelen te bereiken.

  Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties die nodig zijn om als testmanager of tester een goed testtraject te coördineren of binnen het testteam samen te werken aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke testdoelen, vaak gaat het juist om het samenwerken met de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van het testtraject en het motiveren van de verschillende medewerkers die bij het testtraject betrokken zijn.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: test engineer, agile tester, testspecialist, test automation specialist, tester, test engineer etcetera.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Agile Test Engineer krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van testen. Onderdeel van het traject is het maken van een praktijkcasus.

  Certificering

  Binnen deze opleiding worden de belangrijkste best practices en testtechnieken op het gebied van test engineering en testmanagement behandeld. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ISTQB Foundation, ISTQB Agile Tester, TMAP Quality for cross-functional teams en Continuous Testing. Daarnaast raakt u bekend met Testautomatisering en met de persoonlijke competenties die u als tester, test engineer, agile tester of test automatiseerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders en bent u bekend met de persoonlijke competenties die minimaal nodig zijn om een groep testers aan te sturen. U bent in staat groepsinteractie te herkennen en hierop te anticiperen.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Testmanager is inclusief de examens:

  – ISTQB Foundation
  – ISTQB Agile Tester
  – TMAP Quality for cross-functional teams
  – Continuous Testing
  – Testautomatisering Fundamentals
  – Effectief communiceren

  Inhoud opleidingsprofiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Engineer bestaat uit de volgende modules:

  ISTQB Foundation – 3 dagen
  Deze module staat in het teken van ISTQB. De ITSQB Foundation training heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools. De training is een voorbereiding op het examen “ISTQB Foundation Certificate in Software Testing” en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB zijn gesteld.
  Zie ook: ISTQB Foundation

  ISTQB Agile Tester – 2 dagen
  De module ISTQB Agile tester gaat in op het testen in Agile omgevingen. Een tester op een agile project zal een andere manier van werken hebben dan op een traditioneel project. Testers moeten op de hoogte zijn van de waardes en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business representanten
  Zie ook: ISTQB Agile Tester

  TMAP Quality for cross-functional teams – 3 dagen
  TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwe 2020 TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.
  Zie ook: TMAP Quality for cross-functional teams

  Masterclass Continuous Testing – 2 dagen
  De Masterclass Continuous Testing behandelt het op agile wijze voortbrengen van software door voorafgaand aan de codering de testcases op te stellen en net zo lang cyclisch de testcases en sourcecode te ontwikkelen totdat een user story gerealiseerd is. De gebruikte werkwijze wordt steeds meer de standaard in Agile- en DevOps teams. Kennis van deze manier van testen is daarom van grote toegevoegde waarde zowel voor testers als testmanagers en regievoerders.
  Zie ook: Masterclass Continuous Testing

  Testautomatisering Fundamentals – 2 dagen
  Testautomatisering is essentieel om de rappe feedback te krijgen die in de huidige agile wereld nodig is. Maar de opzet en aanpak van testautomatisering is afhankelijk van de context waarin dit plaatsvindt. Een tool alleen is geen garantie voor succes. Tijdens deze opleiding gebruikt u een tool als basis voor een aantal fundamentele principes rond testframeworks en testautomatisering binnen een agile omgeving. Dit stelt u en uw team in staat weloverwogen keuzes te maken rondom testautomatisering.
  Zie ook: Testautomatisering Fundamentals

  Effectief Communiceren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Training: Effectief Communiceren

  Praktijkcasus – 1 dagen
  Gedurende uw certificeringstraject maakt u een praktijkcasus. Met deze praktijkcasus maakt u verbinding tussen de theorie en de praktijk.

  Uw Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Engineer is geschikt voor (toekomstige) testers, agile testers en testspecialisten die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de best practices op het gebied van testen als voor de persoonlijke competenties die van belang zijn bij Testen en Testengineering. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als testspecialist of testmanager aan de slag te gaan.

  Trainingsduur en kosten

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Engineer duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen €7250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee, lunch, examengeld en exclusief BTW. Voor elke training is één examen in de prijs opgenomen. Indien u een herexamen wilt doen, geldt hiervoor de prijs op onze website.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven opleidingstraject