Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Opleidingsadvies

Trainingsvorm

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650

HNK

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam

Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Sebastiaan Lammers Qualogy BV
9/10 -Rating9
Duidelijke uitleg en niet te lang gerekt.

Marian de Wit Sodexo
8/10 -Rating8
ITIL OSA is een pittige training. Er is een goede combinatie tussen theorie en praktijkopdrachten.


Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Testmanagement » Certified Agile Test Automatiseerder

  Certified Agile Test Automatiseerder

  Deze functiegerichte opleiding leidt op tot één van de meest gevraagde functies in de IT!

  Certified Agile Test Automatiseerder

  Kosten opleiding: €7250,-
  Duur: 15 dagen

  Locaties en data

  De training Certified Agile Test Automatiseerder kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk.

  inschrijven opleidingstraject

  De IT Management Group onderzoekt continu aan welke functies in de ICT de komende jaren naar verwachting het meest behoefte is. Op basis van dit onderzoek heeft de IT Management Group een aantal functiegerichte opleidingsprofielen opgesteld.

  Bij de functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder ligt het accent op het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen. Met deze praktijkgerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder krijgt u in 15 dagen tijd diepgaand inzicht in en kennis van de belangrijkste best practices en ontwikkelingen op het gebied van het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen, testen in agile en DevOps teams en de belangrijkste principes van test management en test engineering. U doet zowel kennis op van de theorie als de praktijk. Er wordt ingegaan op de belangrijkste marktconforme methoden en technieken van testautomation en diverse testtools en u raakt bekend met best practices zoals ISTQB en TMAP.

  Daarnaast komen de (persoonlijke) competenties die nodig zijn om als test manager of tester een goed testtraject te coördineren of binnen het testteam samen te werken aan bod. Een goed resultaat is immers niet alleen afhankelijk van het bereiken van een inhoudelijke testdoelen, vaak gaat het juist om het samenwerken met de verschillende stakeholders en belanghebbenden en het begeleiden van het testtraject en het motiveren van de verschillende medewerkers die bij het testtraject betrokken zijn.

  Dit opleidingsprofiel leidt op voor functies als: test automation specialist, test automatiseerder, test engineer, agile tester, test specialist, tester, etcetera.

  Praktijkgericht

  Tijdens de opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder krijgt u te maken met verschillende trainers. De trainers van de IT Management Group zijn niet alleen thuis in de theorie maar hebben tevens ruime praktijkervaring als consultant op het vakgebied van testen. Onderdeel van het traject is het maken van een praktijkcasus.

  Certificering

  Binnen deze opleiding ligt de nadruk op testautomation daarnaast leert u de belangrijkste best practices en testtechnieken op het gebied van test engineering en testmanagement. Na het doorlopen van de opleiding en het succesvol afsluiten van de deelexamens bent u officieel gecertificeerd in ISTQB Foundation, Testautomation Fundamentals, TMAP Quality for cross-functional teams, Testautomatisering met Selenium WebDriver en Java voor testers. Daarnaast raakt u bekend met de persoonlijke competenties die u als tester, test engineer, agile tester of test automatiseerder minimaal nodig heeft om duidelijk en effectief te communiceren naar opdrachtgevers en stakeholders en bent u bekend met de persoonlijke competenties die minimaal nodig zijn om een groep testers aan te sturen of om samen te werken in een testteam of DevOps teams.

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder is inclusief de examens:

  – ISTQB Foundation
  – Testautomation Fundamentals
  – TMAP Quality for cross-functional teams
  – Testautomatisering met Selenium WebDriver
  – Java voor Testers
  – Effectief Communiceren

  Inhoud opleidingsprofiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Automatiseerder bestaat uit de volgende modules:

  ISTQB Foundation – 3 dagen
  Deze module staat in het teken van ISTQB. De ITSQB Foundation training heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools. De training is een voorbereiding op het examen “ISTQB Foundation Certificate in Software Testing” en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB zijn gesteld.
  Zie ook: ISTQB Foundation

  Testautomatisering Fundamentals – 2 dagen
  Testautomatisering is essentieel om de rappe feedback te krijgen die in de huidige agile wereld nodig is. Maar de opzet en aanpak van testautomatisering is afhankelijk van de context waarin dit plaatsvindt. Een tool alleen is geen garantie voor succes. Tijdens deze opleiding gebruikt u een tool als basis voor een aantal fundamentele principes rond testframeworks en testautomatisering binnen een agile omgeving. Dit stelt u en uw team in staat weloverwogen keuzes te maken rondom testautomatisering.
  Zie ook: Testautomatisering Fundamentals

  TMAP Quality for cross-functional teams – 3 dagen
  TMAP Quality for cross-functional teams is onderdeel van de nieuwe 2020 TMAP trainingen. In de IT-wereld van vandaag wordt van cross-functionele teams verwacht dat ze snel bedrijfswaarde met de juiste kwaliteit leveren. TMAP® ondersteunt deze nieuwe manier van werken aan “built-in quality”, hetgeen verder gaat dan testen alleen.
  Zie ook: TMAP Quality for cross-functional teams

  Certified Test Automation Professional – 2 dagen
  Testautomatisering is met de komst van Agile, DevOps en scrum niet meer weg te denken als middel om sneller en beter te testen. Door deze training krijgt u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van testautomatisering. U leert wat de belangrijkste categorieën zijn in de tools en waarom men voor een bepaalde tool kiest. Ook krijgt u inzicht in de voor- en nadelen van testautomatisering. Tot slot krijgt u demo’s van verschillende tools en gaat u er zelf mee aan de slag.
  Zie ook: Certified Test Automation Professional

  Java voor Testers – 2 dagen
  In de module Java voor Testers leert u de basisprincipes van Java, u leert Java code lezen en begrijpen, u leert de beginselen van objectoriëntatie en hoe testmethodes in Java te implementeren.
  Zie ook: Java voor testers

  Effectief Communiceren – 2 dagen
  De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.
  Zie ook: Training: Effectief Communiceren

  Praktijkcasus – 1 dag
  Gedurende uw certificeringstraject maakt u een praktijkcasus. Met deze praktijkcasus maakt u een verbinding tussen de theorie en de praktijk.

  Uw Profiel

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder is geschikt voor (toekomstige) testers, test automatiseerders, agile testers en testspecialisten die een solide opleiding willen volgens waarbij zowel aandacht is voor de best practices op het gebied van testen en test automatisering als voor de persoonlijke competenties die van belang zijn bij Testen, Test automatisering en Testengineering. Na deze opleiding beschikt u over de kennis en bij het met goed gevolg afleggen van de examens ook de certificeringen die op dit moment in de markt worden gevraagd. U bent aantoonbaar klaar om als testspecialist of testmanager aan de slag te gaan.

  Trainingsduur en kosten

  De functiegerichte opleiding tot Certified Agile Test Automatiseerder duurt 15 dagen. De kosten voor deze opleiding bedragen €7250,-. Deze prijs is inclusief digitaal lesmateriaal, koffie, thee, lunch en examengeld en exclusief BTW. Voor elke training is één examen in de prijs opgenomen. Indien u een herexamen wilt doen, geldt hiervoor de prijs op onze website.

  Planning

  U kunt op meerdere momenten per maand starten met de opleiding. Op basis van uw beschikbaarheid wordt een planning op maat voor u samengesteld. Wij nemen hiervoor contact met u op.

  Materiaal

  Het materiaal voor de trainingen wordt digitaal geleverd, dus wij vragen u uw eigen device mee te brengen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  inschrijven opleidingstraject