Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Trainingslocaties


Den Haag
Lange Vijverberg 4-5

ITMG Den Haag

Utrecht
St Jacobsstraat 123-135

ITMG Utrecht

Amsterdam
Kromwijkdreef 11

ITMG Amsterdam

Eindhoven
Kennedyplein 1

ITMG Eindhoven

Rotterdam
Beursplein 37

ITMG Rotterdam
Overzicht locaties

Referenties algemeen


Theo Clement DNWB
9/10 -Rating9
De Masterclass IT Risicomanagement is zeer goed verzorgd. De trainer heeft merkbaar verstand van zaken. De Masterclass is zeer toepasbaar op eigen organisatie.

D. Eslami
9/10 -Rating9
ITIL Foundation is een prima training! Er worden genoeg oefeningen en praktijkvoorbeelden gegeven.

Overzicht referenties

Klanten

Schiphol
NS
Fuji
Ikea
Gemeente Amsterdam
Thales
ING
Belastingdienst
SVB
Universiteit of Twente
TU Delft
Gemeente Nissewaard
Oxfam Novib
Ministerie van Defensie
Gemeente Leiden
Gemeente Utrecht
Rabobank
Provincie Zuid-Holland
AMC
Erasmus MC
ABN-AMRO
Rijkswaterstaat
Reclassering
DSV
Overzicht klanten

Keurmerken

nrto
VOI

Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Testmanagement » Masterclass Continuous Testing

  Masterclass Continuous Testing

  De test driven development aanpak voor de bouw van uw informatiesysteem.

  Prijs: € 650,-
  Duur: 1 dag

  Locaties en data

  De training Masterclass Continuous Testing kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.


  inschrijven voor deze training

  Masterclass Continuous Testing is het op agile wijze voortbrengen van software door voorafgaand aan de codering de testcases op te stellen en net zo lang cyclisch de testcases en sourcecode te ontwikkelen totdat een user story gerealiseerd is. Dit betekent dat de ontwikkeling van de broncode gedreven wordt op basis van de testcases die ontleend zijn aan de user stories. Testen en programmeren worden geïntegreerd. Hiermee realiseert u op een professionele wijze een informatiesysteem dat goed onderhoudbaar en uitbreidbaar is. Om deze aanpak vorm te geven in uw organisatie wordt eerst invulling gegeven aan het concept van Continuous Testing. Daarna wordt de top-down invoering van Continuous Testing besproken vanuit visie naar architectuur en design om vervolgens de hands-on best practices toe te passen.

  Plaatje 1 - Continuous testing

  Op basis van deze organisatorische embedding wordt vervolgens een aantal architectuurmodellen besproken zoals de Agile Test Pyramide, de Agile Testsoort Matrix, de Agile Test Technieken Matrix, de Agile Test Strategie Patterns en het Agile Testing Tool Portfolio.

  Plaatje 2 - Continuous testing

  Na aandacht voor de richtinggevende test architectuur wordt besproken op welke wijze de artefacten van Agile Design samenhangen met de testsoorten en welke metadata van testcases gebruikt moeten worden om Continuous Testing mogelijk te maken.

  Plaatje 3 - Continuous testing

  Tenslotte is er een praktijkgedeelte waarin de best practices van Continuous Testing worden geoefend aan de hand van casussen, opdrachten, movies, demonstraties, discussies, challenges en andere leervormen om invulling te geven aan het concept van Continuous Testing zonder dat u een specifieke programmeertaal hoeft te kennen.

  Uw profiel

  Deze masterclass is geschikt voor iedereen die werkt in een Agile of DevOps omgeving. Bent u werkzaam in één van de hierna volgende situaties? Dan is de Masterclass Continuous Testing interessant:

  Nieuwbouw:
  U bent bezig met de ontwikkeling van een nieuw informatiesysteem als tester, programmeur, UX designer of ontwerper. U wilt weten wat Continuous Testing inhoudt en hoe u dit kunt invoeren in uw eigen organisatie. U laat uw test framework incrementeel en iteratief groeien tegelijkertijd met de groei van het informatiesysteem.

  Renovatie of reverse engineering:
  U heeft een informatiesysteem dat flink verbouwd moet worden of zelfs opnieuw moet worden geschreven terwijl u geen test framework of testcases heeft. Hierbij heeft u een rol als test architect, test designer of test uitvoerder en/of past u Continuous Testing toe als software ontwikkelaar. U gebruikt Continuous Testing om regressietesten op te stellen op basis van reverse engineering.

  Aanbesteding:
  U wilt een nieuwbouw- of onderhoudsopdracht uitbesteden maar heeft geen zicht op de kosten van het testen. In dat geval geeft u bij de uitbesteding het Agile Test Architectuur en Design mee waarbij u zelf bepaalt wat daarvan vooraf bekend moet zijn.

  Inhoud Masterclass Continuous Testing

  In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass wordt ingegaan op de theorie van het ontwikkelen met DevOps, ondersteund met voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld in deze professionele en praktijkgerichte training:

  Onderdeel 1: Wat is Continuous Testing (CT)?
  • Wat zijn de karakteristieken van CT?
  • Wat is het verschil tussen CT en het klassieke testen?
  • Praktijkcasus: bepaal uw business case voor CT
  • Hoe geef ik top-down invulling aan CT?
  • Hoe kan ik het veranderparadigma gebruiken voor CT?
  • Praktijkcasus: hoe ziet het veranderparadigma eruit voor mijn organisatie?
  • Wat is de Agile Test Pyramide?
  • Wat is de Agile Testsoort Matrix?
  • Wat is de Agile Test Technieken Matrix?
  • Wat zijn de Agile Test Strategie patterns?
  • Wat is een Agile Testing Tool Portfolio?
  • Praktijkcasus: Hoe ziet de teststrategie eruit voor mijn organisatie?
  • Hoe geef ik bottom-up invulling aan CT?

  Onderdeel 2: Hoe schrijf ik testcases vanuit een CT perspectief?
  • Introductie TDD
  • Zelf schrijven van 3 cycli van TDD op basis van pseudocode
  • Patterns om testcases te schrijven en op te slaan
  • Demo van elke pattern in de praktijk
  • Discussie over de keuze van de beste CT pattern voor TDD
  • Introductie BDD
  • Zelf schrijven van GWT statements op basis van de Gherkin language
  • Demo van BDD in de praktijk
  • BDD versus Agile Design
  • Discussie over de keuze van de best CT pattern voor BDD

  Voorkennis Masterclass Continuous Testing

  Er is geen specifieke voorkennis vereist om deze masterclass te volgen. Wel is het handig om Agile en testmanagement begrippen te kennen en affiniteit te hebben met het ontwerpen van business solutions.

  Trainingsduur en kosten

  De Masterclass Continuous Testing wordt op twee wijzen aangeboden te weten 1 dag (09:00 – 17:00) of 2 avonden (19:00 – 22:00). De avondtraining wordt verspreid over twee weken.
  De kosten voor de masterclass bedragen: € 650,-. Deze prijs is inclusief het e-book Continuous Testing, digitaal lesmateriaal, koffie, thee en lunch (mits niet online) en exclusief BTW. Het materiaal voor deze masterclass wordt digitaal geleverd. Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen.

  Examen Masterclass Continuous Testing

  De kosten voor het Continuous Testing examen bedragen €200,- exclusief BTW. Het examen kan direct aansluitend op de laatste bijeenkomst op locatie worden afgenomen of al dan niet online op een ander moment.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Bij de training DevOps Foundation zijn de volgende gerenommeerde docenten betrokken:
  Bart de Best
   
  Niels Talens

  Advies en detachering
  Bent u op zoek naar een deskundige consultant op het gebied van testen, agile scrum of DevOps of wilt u assistentie bij de implementatie van DevOps? Bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT-organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata Masterclass Continuous Testing: