Rating9

Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.

Wat is e-learning?

U volgt de training individueel en in uw eigen tempo achter uw computer.

Informatie TMap
 • Wat is TMap?
 • 2020 TMAP
 • Trainingslocaties


  Den Haag
  Lange Vijverberg 4-5

  ITMG Den Haag

  Utrecht
  St Jacobsstraat 123-135

  ITMG Utrecht

  Amsterdam
  Kromwijkdreef 11

  ITMG Amsterdam

  Eindhoven
  Kennedyplein 1

  ITMG Eindhoven

  Rotterdam
  Beursplein 37

  ITMG Rotterdam
  Overzicht locaties

  Referenties algemeen


  M. van Grieken Ministerie van SZW
  9/10 -Rating9
  Hoofd Document en Informatie Management SZW Aan de IT Management Group is gevraagd om mijn afdeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te ondersteunen bij het verder professionaliseren van het team functioneel beheer. De IT Management Group heeft DIM FB onder andere ondersteund bij het verder inrichten van kennisdeling en achtervang, het verder verkrijgen van inzicht en overzicht over de verschillende beheerdomeinen, het verder structureren van taken en verantwoordelijkheden en het gezamenlijk opzetten van een belangrijkste beheerprocessen zoals incidentbeheer, probleembeheer, wijzigingenbeheer, transitie en gebruikersondersteuning. Als uitgangspunt voor deze professionalisatie is de best practice BiSL gebruikt. De IT Management Group heeft ook een aantal trainingen voor mijn team verzorgd: BiSL, Klantgericht Communiceren en Testen volgens TMap. Gedurende het traject is met het team door de IT Management Group ook gewerkt aan teambuilding en eigenaarschap. Het traject is na een half jaar afgesloten met een geslaagde teambuildingsdag. Ik ben erg tevreden over de inzet, kennis en kunde van IT Management Group.

  H. Oostmeijer Stichting Kennisnet
  8/10 -Rating8
  TMap Next Test Engineer is een goede en interessante training. Er is een goede combinatie tussen theorie en praktijk.

  Overzicht referenties

  Klanten

  Schiphol
  NS
  Fuji
  Ikea
  Gemeente Amsterdam
  Thales
  ING
  Belastingdienst
  SVB
  Universiteit of Twente
  TU Delft
  Gemeente Nissewaard
  Oxfam Novib
  Ministerie van Defensie
  Gemeente Leiden
  Gemeente Utrecht
  Rabobank
  Provincie Zuid-Holland
  AMC
  Erasmus MC
  ABN-AMRO
  Rijkswaterstaat
  Reclassering
  DSV
  Overzicht klanten

  Keurmerken

  nrto
  VOI

  Visie op leren
 • Blended Learning
 • Praktijkgericht
 • Duurzaam
 • Social Return
 • Home » Training » Testen & Testmanagement » TMap Suite Test Engineer

  TMap Suite Test Engineer

  Prijs: € 800,-
  Duur: 2 dagen

  Locaties en data

  De training TMap Suite Test Engineer kan online of klassikaal worden gevolgd. Klassikale training vindt plaats in Utrecht, Den Haag, Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

  23-06-2021 en 24-06-2021 (Klassikaal - Utrecht en Online)
  07-07-2021 en 08-07-2021 (Online)
  14-09-2021 en 15-09-2021 (Klassikaal - Utrecht)
  01-11-2021 en 02-11-2021 (Klassikaal - Den Haag)

  inschrijven voor deze training

  Wat is TMap?

  Test Management Approach, gewoonlijk kortweg TMap genoemd, is een testmethode voor software. De IT industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De laatste jaren is het aantal nieuwe ontwikkelmethoden, mensen en technologieën in de IT toegenomen. Het belang van een uitstekende softwarekwaliteit wordt ook steeds groter. Alle aspecten van het dagelijks leven worden inmiddels volledig ondersteund door het gebruik van software.

  De TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De testmethode TMap heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen – wereldwijd – TMap toe.

  De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

  De TMap Suite Engineer training is gebaseerd op hierna volgende drie uitgangspunten die gezamenlijk de TMap Suite beschrijven.

  1. Human Driven
  De TMap Human Driven aanpak die speciaal ontwikkeld is voor de nieuwe Agile en Human Driven wereld, die bij steeds meer organisaties binnendringt. Niet langer is het proces leidend, maar het team (met daarin de testers) bepaalt zelf hoe ze met een kwaliteitsgedreven aanpak het gewenste resultaat kunnen bereiken.

  2. Resultaatgedreven
  De aanpak TMap NEXT voor resultaatgedreven testen. De aanpak diepast bij traditionele ontwikkelomgevingen die nog steeds bij veel organisaties relevant zijn.

  3. Building blocks
  De building blocks van TMap Next. Die beschrijven specifieke oplossingen voor testproblemen die door testers op een flexibele manier in hun testaanpak kunnen worden toegepast. Voorbeelden van building blocks zijn:
  Assignment, Product Risk Analysis (PRA), Quality Policy,Test Organization,Integrated Test Organization, Test Design, Test Strategy, Test Varieties, Performance Testing, Development Quality Measures, Crowd Testing, SAP Testing, Model Based Testing, Test Environment, Test Manager, Test Plan, Structured Reviewing, Usability Testing, Using Test Tools, Test Tool Implementation.

  TMap bestaat uit twee onderdelen: TMap Suite Test Engineer en TMap Suite Test Master.

  Tijdens de training TMap Suite Test Engineer gaat u aan de slag met het faseren van testen en testontwerptechnieken. Verder leert u de Business Driven Test Management aanpak en de adaptieve testmethode toepassen. Na afloop van de training TMAP Suite Test Engineer beschikt u over de kennis om als zelfstandig tester aan de slag te gaan.

  Uw profiel

  Bent u een (beginnende) tester. Of bent u gebruiker, ontwikkelaar of beheerder en houdt u zich vanuit die rol bezig met het testen van informatiesystemen en softwareproducten? Dan is de training TMap Suite Test Engineer de juiste training voor u!

  Inhoud training

  In deze professionele en praktijkgerichte training TMap Suite Test Engineer komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Het kader en het belang van testen
  – De TMap Suite
  -Gestructureerd testen
  – De essenties van TMap
  2. Fasering van acceptatietesten en systeemtesten
  3. Testmanagement activiteiten
  4. Testuitvoerende activiteiten
  5. Het ontwerpen van testen
  6. Ontwikkeltesten
  5. Examentraining

  Voorkennis

  Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

  Certificaat

  Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat TMap Suite Test Engineer.

  Examen en voertaal

  Het TMap Suite Test Engineer examen wordt tweemaandelijks afgenomen. De prijs voor het EXIN TMap Suite Test Engineer examen is € 175,- excl. BTW. De voertaal van de training is Nederlands. Het examen kan in meerdere talen worden afgenomen.

  Trainingsduur en kosten

  De training TMap Suite Test Engineer duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

  De ITMG Online Leeromgeving TMap Suite Test Engineer

  Wanneer u kiest voor de training TMap Suite Test Engineer bij de IT Management Group inclusief examen, krijgt u gratis toegang tot de ITMG Online Leeromgeving voor TMap Suite Test Engineer. Deze interactieve tool bereidt u optimaal voor op het examen en u wordt zo ingewijd in het begrippenkader van TMap Suite Test Engineer en de soort vraagstelling die u kunt tegenkomen tijdens het examen. De tool geeft aan welke hoofdstukken dienen te worden gelezen uit het boek en vervolgens wordt uw kennis getoetst d.m.v. multiple-choice vragen. Deze vragen zijn representatief voor het echte TMap Suite Test Engineer examen.

  Docenten

  De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

  Advies en detachering

  Bent u op zoek naar een goede Testmanager (Test Coördinator) of Test Engineer (Tester) of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie neem dan contact op met IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

  Referenties TMap® Suite Test Engineer

  Co Sajtos -
  10/10 -Rating10
  Heel erg interactief en met leuke praktijk voorbeelden, ontspannen en leerzaam!

  Niels Baak Ideo B.v.
  Het was duidelijk dat Cees kennis had over hetgeen dat hij probeerde over te brengen. Hij heeft ons tijdens de training handvaten aangreikt die in de praktijk toe te passen zijn en helpen het examen te halen. Daarnaast heeft hij de tijd genomen om oefenvragen te formuleren wat zeer waardevol was.

  M. Smits
  9/10 -Rating9
  TMap Suite Test Engineer is een zeer prettige training. De trainer heeft de stof duidelijk en met veel humor uitgelegd, waardoor het goed bij mij is geland. De trainer heeft zeer veel kennis.

  inschrijven voor deze training

  Eerstvolgende startdata TMap® Suite Test Engineer:

  23 June 2021
  Training TMap Suite Test Engineer
  ITMG Locatie
  (Klassikaal - Utrecht en Online)
  _____ _____ _____
  7 July 2021
  Training TMap Suite Test Engineer
  ITMG Locatie
  (Online)
  _____ _____ _____